Last news in Fakti

12 Януари, 2020 19:55 1 102 0

Тайван търси нови начини за насърчаване опазването на околната среда

  • тайван-
  • опазване на околната среда-
  • екологични-
  • велосипеди-
  • инициатива

Националният университет за наука и технологии в Гаосюн (NKUST) работи с местни предприемачи и оператори на хотелски вериги по програма за отдаване под наем на електро-велосипеди на крайбрежния тайвански остров Лиукиу.

Според университета програмата, обхващаща академическите среди, индустрията и правителството, ще допринесе за намаляването на вредните емисии, генерирани от транспорта, и ще намали негативните влияния върху околната среда.

Остров Лиукиу е единственият коралов остров в Тайван, който е и дом на множество разнообразни морски екосистеми и притежава богато културно наследство. Всичко това довежда до бум на туризма в близкото минало, но и макар да е сред основните причини за развитието на икономиката и да увеличава възможностите за бизнес на местната общност, води и до застрашаване на околната среда.

Самите местни общности и властите разбират важността на устойчивото развитие и се стремят да правят повече, за да гарантират добри резултати в тази посока. Така вече 5 хотела предлагат безплатни електро-велосипеди на гостите си, за да може те да се откажат от ползването на превозни средства, задвижвани от двигатели с вътрешно горене. Пробният период започна през декември 2019 и след като изтече и се анализират резултатите, ще се вземе решение как да се развива проектът за в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА