12 Януари, 2020 20:10 2 883 9

Как "простият" чорап и "обикновените" очила се превърнаха във високотехнологични продукти в Република Китай

  • чорапи-
  • очила-
  • тайван-
  • индустрия-
  • високи технологии-
  • производство-
  • оптика-
  • b2b

Taiwantrade, подкрепен от Тайванския съвет за развитие на външната търговия (TAITRA), ще покаже най-новата технология за производство на спортни аксесоари по време на изложението ISPO Munich, което ще се проведе в интервала от 26 до 29 януари в Мюнхен, Германия. Ще бъдат представени повече от 20 продукта и от TAITRA се надяват те да привлекат нови партньори и възможности за съвместен бизнес.

Taiwantrade е най-известният B2B портал в Тайван, организиран от TAITRA и подкрепен от BOFT (Бюро за външна търговия). TAITRA подпомага тайванския бизнес за засилване на неговата конкурентоспособност на международния пазар.

С наближаването на Олимпийските игри в Токио 2020 г., тайванските текстилни и оптични предприятия са в своя пик с интензивни поръчки от втората половина на 2019 г. насам. Аксесоарите, изработени в Република Китай , ще се носят от спортистите от цял свят, което е доказателство за големите постижения на индустрията в страната.

Със своето напредничаво мислене Тайван създаде „Царството на чорапите“ в Шету, Чжанхуа, където стотици компании държат 60% от капацитета за производство на спортни чорапи в света, като над 90% от продукцията се изнася на международния пазар. През изминалото десетилетие производителите си сътрудничат с водещите спортни организации за разработването на висококачествени чорапи от новоразработени материи и с най-модерни технологии и дизайн.

За разлика от повечето продукти на пазара, тайванците превръщат нещо толкова просто като чорапа, в продукт, добавящ нови функции като предотвратяване на контузии и разтежения и подобряване на спортните постижения. До този момент има над 200 чорапени фабрики в Чжанхуа, Тайван. От памучни чорапи до спорните със специализирани функции, тези висококачествени продукти, произведени с модерни технологии, са признати по целия свят.

Оптическата индустрия на Република Китай също се радва на модерни и иновативни продукти от десетилетия, като производителите се стремят да изследват и развият пазар, който дълго време е бил недооценяван. Цялостното покритие и голямата кривина на лещите са ключът към правенето на добри спортните очила, което увеличава трудностите при производство на очила за астигматизъм и късогледство.

Изобретявайки изключителната технология за минимизиране на ромбоидния огледален ефект в оптиката, тайванските производители успешно създадоха различни покривни филтри на стъклата, подобрявайки комфорта на потребителите и яснотата на виждане. Въпреки че и производители от други страни разработиха подобни продукти, използвайки различни решения, удовлетвореността на клиентите от водещите в световен мащаб продукти на Тайван е повече от 95 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    7 3 Отговор
    За неграмотните- Република Китай не е Китайска Народна Република,това са две различни държави.
  • 2 Високотехнологичния Боко

    2 2 Отговор
    От държава прави нищо.
  • 3 Горо

    4 0 Отговор
    Само у нас някои цървули никога няма да станат трандафори.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Търбухът 110кг пепезе

    2 1 Отговор
    Доста интересно,памучни чорапи и обикновени очила,абе нема проблем ,нали спортистите ще бъдат под 30,може само по
    очила,да радва старата публика
  • 6 Кендо мастер 3ти промил с Мандарини

    2 0 Отговор
    Начи Олимпийските в Токио, обаче всичко в КНР, Тайван, Република Китай, Кралство Китай, Квартал Китай, Улица Китай и семейство Китай.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Радослав Калинов

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Курти Къртев от Куртово Конаре":

    Аман от неграмотници с претенции за знания! Журналистите са си добре, ти знаеш ли, че Република Китай е официалното име на Тайван, за разлика от КНР, тоест онова, което назоваваш "Китай"?
  • 9 Статия за това онова

    0 1 Отговор
    Или как зрелият китайски комунизъм , бие презрелият западен капитализъм в неговата най-силна дисциплина- Задоволяване нуждите на обикновеното население, с евтини , достъпни шарении , и технически продукти , галещи окото , и радващи душата. Нещо което видни източни диктатори , идеолози , и комунистически материалисти , с портрети във всяко здание , училище , салон , завод , или АПК , не можаха да измислят .