Last news in Fakti

13 Януари, 2020 09:04 9 851 12

Рейтингът на премиер рязко се срина

  • австралия-
  • пожари-
  • рейтинг-
  • премиер-
  • скот морисън

Скот Морисън си позволи да замине на семейна ваканция

Рейтингът на премиер рязко се срина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Рейтингът на австралийския премиер Скот Морисън падна рязко на фона на безпрецедентните горски пожари в страната, предаде "Ройтерс".

Морисън е обвиняван, че е реагирал твърде бавно на кризата и дори замина на семейна ваканция на Хавайските острови. В телевизионно интервю вчера той призна, че е допуснал някои грешки. Според проучване на общественото мнение, проведено от института Нюзпол, рейтингът на Морисън се е понижил от 45 на 37 процента - най-ниското му равнище, откакто той стана лидер на Австралийската либерална партия през август 2018 година.

Одобрението за лидера на основната опозиционна сила, лейбъристите, Антъни Албанезе е нараснало с 6 процента от 40 на 46 процента. При това Австралийската лейбъристка партия вече е на първо място по подкрепа с 51 процента срещу 49 процента за управляващата Либерално-национална коалиция. В началото на миналия месец коалицията водеше с 52 срещу 48 процента.

Анкетата е била проведена, след като Морисън обяви отпускането на 2 милиарда австралийски долара (1,4 милиарда долара) за възстановяване и мобилизира 3000 резервисти от армията да помогнат на пожарникарите. Горските пожари в Австралия, които бушуват от месеци, причиниха смъртта на най-малко 28 души и унищожиха 2000 къщи. През следващите няколко дни прогнозите са за валежи в Нов Южен Уелс - най-тежко пострадалият австралийски щат.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А на нашия

    17 0 Отговор
    Да не би да му се вдига рейтинга?
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    22 2 Отговор
    Нашият премиер на голям град, вода не ще да даде и рейтинга му не пада. Цял ден неговата физиономия по телевизията, на Кси Дзипин по китайската телевизия сигурно не я дават толкова често колкото главоча тука.

    Коментиран от #9

  • 3 Лекар БГ

    22 1 Отговор
    Абсолютното перде-досущ,като нашият.В разгара на невероятна криза,отива да си почива в Хонолулу.Абсолютен изрод!
    Връща се,ПР-те му казват за настроенията.Моментално отива в засегнатите райони.Хората обаче го освиркват.Опитва се да се ръкува с тях-местните крият ръцете си зад гърбовете си и се обръщат с гръб към него.Абсолютен неадекватник.Защо ли ми е толкова познато и родно?!
  • 4 Госあ

    10 1 Отговор
    Важното е, че отпразнува нова година с подобаващо количество фойерверки докато континента гори. Човек на тръмп, какво може да се очаква?
  • 5 onq s konq

    11 2 Отговор
    След оценката на САЩ за цирка със Ердоган и Путин и арета на министър, рейтингът и на банкянския шмекер рязко се срина. Отива на оставка.
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    и ние имахме един министър който при криза взе трудното решение да не си прекратява отпуската. Явно всички са еднакви.
  • 7 Ботев

    4 0 Отговор
    За къде да се срива, като винаги е бил отрицателен
  • 8 Боби

    4 0 Отговор
    Предлагам кмета на Перник за премиер.
  • 9 Болни мозъци

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ей написали са в заглавието премиер, и искат да почнете веднага да хулите Б.Борисов, статията е за Австралииския премиер, ама видиш ли нека напишем само премиер, за да може да почнат псувните по нашия, (хубав или лош) наш си е - БЪЛГАРСКИ, и са го избрали българи, не австралиици, руснаци или китайци, утре като го махнат - като изберете друг на негово място пак ще го хулите щото за това ставате давай да псуваме и пред компа да пишем как никой не става за нищо. А автора на статията и той е сред овцете с това заглавие и е най виновен в случая.
  • 10 Истинския ДЖОН РАМБО

    2 2 Отговор
    До #9
    Не им се сърди , те са тролчета червени и за това им се плаща ! Каквото и да правят все имат чувството че Бойко им е зад гъ рба !
  • 11 ммм

    3 0 Отговор
    За момент си помислих че става въпрос за нашия екземпляр, ма то той нема рейтинг и без тва.
  • 12 Миро

    8 0 Отговор
    За правителството на Австралия и техният премиер са по важни Гей браковете....!!
    А за българският Б.Б краденето и унищожаването на България...!!!!
Новини по държави: