13 Януари, 2020 23:52 1 771 5

Свалят избирателния праг в Сърбия

  • сърбия-
  • избори-
  • александър вучич

Александър Вучич обяви промяната

Свалят избирателния праг в Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че ще намали избирателния праг за предстоящите парламентарни избори в страната до 3%, съобщи B92.

До сега прагът за влизане в парламента беше 5%. Това ще рече, че 90 000 гласа ще са достатъчни на една партия, за да влезе в парламента.

Според Вучич по този начин гражданското мнение ще се пренесе в парламента. Той отхвърли твърденията, че по този начин се ощетява опозицията.

Предложението беше подкрепено от лидерът на Социалдемократическата партия и министър на телекономуникациите Расим Ляич. Според него така малките партии ще имат мотив да участват в изборите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Желко Драшич

    3 3 Отговор
    Сърбите се справят добре, а комшиите от изток където нямат спечелена война кога?

    Коментиран от #4

  • 2 Сите Сърбе на....

    1 4 Отговор
    Кое им е добре бе? Черногорците ги отрязаха оня ден. Вече не могат да ходят и на море. Кво са спечелили Сърбите, с Османците превзеха Константинопол? Колко е територията им сега? Да не би заплатите и пенсиите да са по големи от нашите?
  • 3 оня с коня

    3 2 Отговор
    Каква по-ярка ПОЛИТИЧЕСКА НАГЛОСТ от това да скочи Вучич от 5 на 3% Парламентарен Праг ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ НАМЪРДА в Сръбския Парламент Определена ПРО-Руска Партия?!Не че нямаме у нас достатъчно Опит в правенето на "Конкурси по поръчка" за да може да се класира даден Кандидат за определена длъжност,или пък Фирма да грабне Държавна поръчка...Но да вземаш ЕДНОЛИЧНО толкова важно Политическо решение относно Избирателния праг,това може да се случи ЕДИНСТВЕНО в "демократизираната" по Руски модел СЪРБИЯ!

    Коментиран от #5

  • 4 Войната за обединение

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Желко Драшич":

    Има една победена война, и туй си е достатъчно. Прочети за сърбо-българската война. Като видиш някой австриец или унгарец им цуни ръката.
  • 5 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    ей психопат,все руснаци на устата ти, пий хапчета,и замезвай..с свинска мас.
Новини по държави: