Last news in Fakti

14 Януари, 2020 11:40 2 338 10

Президентът на Иран: Свалянето на самолета бе непростима грешка

  • хасан рохани-
  • иран-
  • украйна-
  • грешка-
  • самолет

Правителството на Иран е отговорно пред народа си

Президентът на Иран: Свалянето на самолета бе непростима грешка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран ще накаже всички виновни за непреднамереното сваляне на украинския пътнически самолет, заяви в телевизионно обръщение иранският президент Хасан Рохани, който обеща, че ще има щателно разследване на тази трагедия, предаде "Ройтерс".

"Това беше непростима грешка. Не може само един човек да е бил виновен за разбиването на самолета. Признанието за допусната грешка от иранските въоръжени сили е добра първа стъпка. Трябва да уверим хората, че това повече няма да се случи. Правителството на Иран е отговорно пред народа на Иран и пред другите страни, които са загубили свои граждани в тази самолетна катастрофа", заяви Рохани.

Президентът освен това каза, че властите на Иран ще създадат специална структура в системата на съдебните органи за разследването на причините и обстоятелствата около разбиването на украинския самолет край Техеран. Начело на тази структура ще бъде професионален съдия, допълни Рохани. Същевременно говорител на иранската съдебна система каза, че няколко души са арестувани за ролята им в катастрофата със самолета, но не навлезе в подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лена

    8 1 Отговор
    Има една поговорка: волът рие, рие и си го хвърля на главата, та и Иран същото направи ! Поради голяма глупост и липса на опознавателна техника , свали украинския самолет, а вътре се оказаха най-много иранци и то образовани и учени, работещи в Канада !!???? Жалко за невинните хора, а испанците колкото и да се извиняват, светът ги намрази заради това явно убийство....да свалиш граждански самолет е преднамерено действие или супер военна некъдърност.....добре, че нямат ядрени бомби !!!
  • 2 Лена

    5 1 Отговор
    Има една поговорка: волът рие, рие и си го хвърля на главата, та и Иран същото направи ! Поради голяма глупост и липса на опознавателна техника , свали украинския самолет, а вътре се оказаха най-много иранци и то образовани и учени, работещи в Канада !!???? Жалко за невинните хора, а иранците колкото и да се извиняват, светът ги намрази заради това явно убийство....да свалиш граждански самолет е преднамерено действие или супер военна некъдърност.....добре, че нямат ядрени бомби !!!
  • 3 Rado

    8 1 Отговор
    А президента на Русия ви заповяда, че не сте вие. Защо не изпълнявате?
  • 4 Кирил

    10 2 Отговор
    Русия остана единствената,която лъже
  • 5 Borislav Popov

    5 1 Отговор
    Американците както винаги, пак излязоха прави, слагам само това тук за да се убедите в това и руските подлоги да си препрочетат тъпите си коментари - https://fakti.bg/world/437130-sasht-iran-svali-ukrainskia-samolet

    Коментиран от #7

  • 6 ссс

    4 1 Отговор
    А украинският президент побърза да убеди хората, че било проблем с двигателя, при положение, че на видео се вижда ракетата и как удря самолета. Според мен в днешно време с такъв добър интернет могат да се правят видео-конферентни връзки, да имаш достъп до компютрите и работното място на други хора от разстояние и личните конктакти не са толкова належащи както са били преди 20-30г. и употребата на самолети може да се намали. Идиотщината всеки да ходи в далечни страни, без да осъзнава какво прави, без да се е поинтересувал що за страна е, без да му остане някакъв спомен, а да се ходи за снимката в социалната прежа е пълен абсурд.
  • 7 Рошко

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Боряно борянке, всичко е заради краварите, къе го дирят в близкия изток, аааа сетих се, петрол. И си държат чифутчетата на хранилка че нали трябва да има и причина, ама споко края ви не е далече

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Borislav Popov

    2 1 Отговор
    А ето ви и доказателство, че русняците са лъжци и закрилят иранските терористи - https://fakti.bg/world/437413-moskva-iran-e-nevinen
  • 9 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рошко":

    Ти видя ли си коментара мари Руске, сега вече повярва ли в теорията, че иранците са свалили самолета ??
  • 10 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рошко":

    Това няма значение мари Руске, важното е, че американците излязоха прави за това, че иранците са свалили самолета, а лъжата на тойти руслямци изплува на повърхноста като някое лай.о.