Last news in Fakti

14 Януари, 2020 13:44 3 579 33

Топ разузнавачи на Турция с важна среща в Русия

  • русия-
  • сирия-
  • разузнавачи-
  • турция-
  • москва

Сирийската страна е поискала от Турция незабавно изтегляне

Топ разузнавачи на Турция с важна среща в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Представители на Русия, Сирия и Турция са провели в Москва тристранна среща, в която са участвали ръководителите на сирийските и турските разузнавателни служби Али Мамлук и Хакан Фидан, съобщи сирийската държавна агенция САНА.

Али Мамлук ръководи Бюрото за национална сигурност на управляващата в Сирия партия БААС и е един от най-доверените съветници на президента на страната Башар Асад. Хакан Фидан е шеф на турската разузнавателна служба МИТ, предаде БНР.

Това е първа официална среща, въпреки че контактите между специалните служби на Анкара и Дамаск продължават от години. По думите на неназован турски официален представител двамата разузнавателни шефове са обсъдили възможността за координация срещу кюрдските Сили за народна защита на изток от р. Ефрат, както и прекратяването на огъня в Идлиб.

САНА съобщава, че сирийската страна е поискала от Турция пълно и незабавно изтегляне на силите ѝ, както и спазване на споразуменията от Сочи от септември 2018 г., предвиждащи изтегляне от Идлиб на всички терористи и тежки оръжия, както и деблокиране на магистралите М4 (Халеб - Латакия) и М5 (Халеб - Хама).


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турчина

    16 42 Отговор
    Там където стъпи Турски ботуш и бъде убит дори един аскер то тази земя вече пренадлежи на Турция. Така е било преди 4 години и сега ще е така до края на света. Това ми го казва моят пра пра пра велик владетел и мислител Билге Каган. Той е написал какво трябва да направи един турчин за народа си в Орхонските надписи преди 3500 години

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Инфо

    11 6 Отговор
    Началникът на Либийската национална армия Халифа Хафтар обясни защо напуска Москва, без да подпише споразумение за прекратяване на огъня със Сарадж. Според Sky News - Arabiya, Хафтар настоял да разположи силите си в Триполи и да създаде правителство за национално единство, което да получи вот на доверие в парламента в Тобрук. Той също така призова за международен мониторинг на прекратяването на огъня без участието на Турция и поиска безусловното изтегляне на наемници, внесени от Сирия и Турция.
  • 3 Обратно към Монголия

    23 20 Отговор

    До коментар #1 от "Турчина":

    Но истината е, че след като сте изгонени от всички Балкани, Северна Африка и Близкия изток, вие също ще бъдете изгонени от последните територии, които сте откраднали и все още окупирате.

    Коментиран от #5

  • 4 Мюмюнхотеп строителя на пирамиди

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Турчина":

    Турци преди 3500г. - Ти срёзну ли??!

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Турчина

    17 14 Отговор

    До коментар #3 от "Обратно към Монголия":

    Ние не окупираме те ни канят да ги окупираме. Ако бяха стояли мирно сега Турция нямаше да е в Сирия. Ако се поставиш на мястото на Турция да кажем че до българската граница има война и искат да разрушат старата държава на нейно място да създават нова държава от терористична групировка която убива твоите граждани от 40 години насам. Мисля че би направил същото. Тази държава щеше да се създаде още преди разпадането на Османската империя от държавите окупатори но Мустафа Ататюрк им развали плановете като ги изрита от Турция 7-те държави. И каза ,,Мир в страната мир в света" но като гледам някои не са мирни и от 40 години убиват цивилни граждани в Турция с бомбени атентати които се финансират от САЩ и Европа

    Коментиран от #6

  • 6 Пираня

    10 15 Отговор

    До коментар #5 от "Турчина":

    2 години ИД на границата ви нито дума. Помагахте им да избият кюрдите и християните, после САЩ на изток и Русия на запад да прочисти ИД и после се намърдахте наготово. Един добър съсед не прави така, това е подло поведение. Сега ви казват махайте се не ви искаме вие стоите. Добре днес сте силни, постепенно САЩ ще се одръпнат от вас и тогава парите ще спрат. Пак ще си говорим Европа е милостива но Арабите няма да ви жалят.

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Инфо

    13 7 Отговор
    Кралят на Йордания Абдула II, който говори по френския телевизионен канал 24, заяви, че Турция е прехвърлила хиляди терористи на ISIS от Сирия в Либия. Той също спомена, че Турция не само подкрепя ислямистите в Сирия и Либия, но също така подкрепя подобни групировки в Сомалия и че Турция провокира радикализация на ислямистки групи.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пираня

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "Инфо":

    Добър ден!!! Това го знае всеки нормален човек. Дори арабите започват да се усещат как турските примати оскверняеат техният ислям и карат целият свят да ги мрази. Турците използват исляма за да настроиват необразовани хора срещу цивилизовануят свят и така да завземат територии. Турция е разпределителен център за радикални ислямисти от Чечня, угуру, узбеки, туркмени, албанци изпращат ги по места където могат да им завземат територия без да пролива кръв.

    Коментиран от #14

  • 13 Хасан

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пираня":

    А как така половината от Ирак където има американски военни бази беше окупирана от ДАЕШ??..Хитлер го разбиха за 3-4г и как така западна коалиция не може да се справи с терорусти от ДАеШ в няколко пикапа??
  • 14 Хасан

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пираня":

    Ролята на ДАЕШ беше да се създаде хаос ..изигра си ролята ,съветниците се прибраха в Маями и останаха баламите които ще се избиват като мухи

    Коментиран от #17

  • 15 Пираня

    8 11 Отговор
    Като погледнеш картата къде е Турция и Ирак ще разбереш. ИД се развива и е силна там където има досег до Турция за да може логистично да се снабдява. Прекъсната връзката с Турция умира. Естествено пробва се и на отдалечени места, но там е прекалено слаба понеже Турция е логистично слаба.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пираня

    6 9 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    САЩ няма полза от ислямисти. На сметката на САЩ са хиляди избити ислямисти а на Турция 0. ИД остана силна само в Идлиб на границата с Турция понеже се снабдява логистично от тях. Багдади беше убит в Идлиб, не случайно се криеше точно на границата с Турция.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 Хасан

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Пираня":

    Турция не е производител на оръжие и откъде има ДАЕШ оръжие? А защо ДАЕШ извършваше бомбени атентати в Истанбул и Анкара?..пред жп гарата в Анкара,клуб Рейна и др

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хасан

    10 5 Отговор

    До коментар #17 от "Пираня":

    Там където стъпи аскера има мир во веки веков ..500г дедите ти живееха в мир ..нямаше кръстоносци,византийци,латини,католици и протестанти..

    Коментиран от #22, #27

  • 21 Пираня

    5 8 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Турция не е производител на оръжия????? Ти мал......нен ли си???
    То бива олигофрения ама чак толкова говорим за танкове, бтри, гаубици, автомати, патрони, мини такова оръжие. То бива олигофрения ама чак толкова. Не аз, ти скверниш исляма и терористите като тебе. Заради такива дето мечтаят да режат глави всички започват да мразят исляма.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пираня

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Иначе ще ми отрежеш главата ли ???
    Защо го криеш ятагана под възглавницата покажи го да го видим.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    7 8 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Там където е стъпал аскера е сеел само смърт и разруха. Ако за теб това е мир, то тогава ти трябва изпиташ страданието на милионите избити от твоя аскер.

    Коментиран от #28

  • 28 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Няма как с насилие да управляваш 500г..невъзможно е ..
  • 29 Иван

    2 3 Отговор
    Сатанинските джихадистки животни се подкрепят от сатанистите в Турция,Иэраел,САЩ и варварите,които не раэрешават на Шотландия да стане неэависима държава и да се сложи край на мерэавската Великобритания.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 БНВ ездач

    0 1 Отговор
    Няма как да е иначе. Нормалните хора не четат фейкти!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания