15 Януари, 2020 08:54 1 818 3

САЩ vs. Китай - това е нереалистична цел!

  • стивън мнучин-
  • мита-
  • търговска война-
  • сащ-
  • китай

Вашингтон и Пекин не са се договаряли за по-нататъшно съкращаване на митата

САЩ vs. Китай - това е нереалистична цел! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати и Китай не са се договаряли за по-нататъшно съкращаване на митата. Това се казва в съвместно изявление на американския министър на финансите Стивън Мнучин и американския търговски представител Робърт Лайтхайзър, цитирано от Ройтерс.

Те обявиха, че всички аспекти на Първата фаза на търговското споразумение ще станат публично известни по-късно днес, когато споразумението бъде подписано в Белия дом.

Поверителен засега ще остане само анексът към него, в който ще бъдат описани американските продукти и услуги, които Китай ще купува.

Китай е обещал да купи допълнително от САЩ стоки за почти 80 млрд. долара през идните две години като част от примирието в търговската война, твърди Ройтерс, цитирайки неназован източник.

Според някои експерти обаче това е нереалистична цел.

Пред репортери Мнучин заяви, че страната му засега оставя в сила наложените мита върху китайски стоки до приключването на втората фаза на двустранното търговско споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен Бг

    15 1 Отговор
    Нужно е само Китай да си поиска кредитите които дава на Кравария от 1972 до сега и Кравария ( циничен израз за кондом).
    Обаче евреите пак ще се пишат за репресирани и пак ще се измъкнат, както през Втората Световна Война.

    Коментиран от #3

  • 2 Обикновен Бг

    6 0 Отговор
    Извинете за въпроса - Вие познавате ли евреи които са добри хора ?
    Аз не.
    Видях ги, и си патих от тях още в училище.
    Доооолни "хора", много долни.
  • 3 Morgoth

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен Бг":

    Китай притежава ценни книжа от този дълг, а не договор за кредит. Единственото което може да направи е да пусне в продажба тези книжа като по този начин срине цената им. Това надали ще се отрази много на доверието към САЩ, най-много да свали временно цената на долара, но Китай ще загуби много. Общо взето казано - никой не ги е бил в главата да инвестират в дълга на САЩ.