Last news in Fakti

15 Януари, 2020 09:51 6 857 35

Ново ВИДЕО показва поразяването на украинския самолет

  • самолет-
  • иран-
  • украйна-
  • ракети-
  • видео-
  • жертви

Иранската армия допусна фатална грешка

Ново ВИДЕО показва поразяването на украинския самолет - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ново видео показва как две ракети, изстреляни от иранските Въоръжени сили, поразяват украинския пътнически самолет със 176 души на борда.

Фаталният инцидент се случи часове, след като Иран атакува иракски бази с американски войници. Иранската армия си е помислила, че САЩ отвръщат на удара и по погрешка свали пътническия самолет, излетял от Техеран.

Всички 176 души загинаха. По-голямата част от тях са ирански граждани и канадци. Първоначално Иран отричаше да е отговорен за трагедията, но дни по-късно призна, че по погрешка е изстрелял ракети.

На видеото се вижда как две ракети поразяват украинския самолет. Експерти посочват, че една от основните грешки е тази, че въздушното пространство не е било затворено за граждански полети на фона на повишената бойна тревога. Президентът Хасан Рохани заяви, че свалянето на самолета е непростима грешка, а виновниците ще бъдат наказани.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русуфил

    40 34 Отговор
    Ако Путин беше мъж, щеше поне да си признае че се изложи с позицията си, че не са били иранците. За МН17 е ясно че няма да си признаят никога свинете.

    Коментиран от #2, #8, #34

  • 2 ПУТКО

    7 35 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    Президента Владимир Путин просто изказа мнение на тогавашната версия от Иран!

    Коментиран от #5, #26

  • 3 Румяна Костова

    23 24 Отговор
    Видеото е направено от човек с телефон, заложил се в храстите, около летището и изпратено веднага в Америка. Той е знаел, че ще попадне на тази сензация или просто така си е снимал тъмното нощно небе над летището?

    Коментиран от #17

  • 4 Бесен Язовец

    2 14 Отговор
    Това видео е от Афганистан!
  • 5 Русуфил

    20 8 Отговор

    До коментар #2 от "ПУТКО":

    По-скоро искаше да скрие, че тяхна безаналогова ракета сваля втори пореден цивилен самолет, а жертвите растат със стотици!

    Коментиран от #32

  • 6 Алфа Вълкът

    19 1 Отговор
    Еваларката на калайджиите знаят как да се самоизтрепят. Канадци имало друг път в самолета, имало е иранци с канадско гражданство. Убиха им генерала и антуража му. И те да си от отмъстят убиха 200 иранци.
  • 7 КОНТРАТА

    8 7 Отговор
    Бендерата е изключил нарочно позивната за граждански самолет за да привлече ракетите за отбрана!
  • 8 Румяна Костова

    20 14 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    Украинците не трябва да си признават нищо за малазийския самолет, те само трябва да отговорят къде изчезнаха записите от разговорите на диспечарката, насочила малазийския самолет, на там, на където трябва. В същото време изчезна и самата дисчепарка. Кремъл ли я отвлече? И какви психологически проблеми е имал украинският летец, който се замоуби, имал е не споразумения с тъщата си ли и нервите му не са издържали? Ние сами ще си направим изводите, нека украинците отговорят на тези въпроси.

    Коментиран от #11, #14

  • 9 до кога

    7 2 Отговор
    Трагедията е факт Иран призна,какво още може да научим?

    Коментиран от #13

  • 10 Ххх

    13 5 Отговор
    Странно е, че също както 11.9 като че някой е чакал с камера ....... Странно
  • 11 Borislav Popov

    7 13 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Румо, аре не се напъвай много, тойти русняци си признаха че всичкм обвинения и доказателства за това, че уж украинците били свалили Боинга, са фалшиви и нагласени, в това число и записите от разговорите на диспечарката, така, че сига толкова, спри се. Просто напиши в Ютуба или в търсачката - "Мы ошиблись" - директор Первого канала Эрнст сознался во лжи, гледай и се наслаждавай на "изобретателноста" на руската пропагандна машина.

    Коментиран от #18, #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Румяна Костова

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "до кога":

    От видеото няма какво да научим, но е интересно да знаем за странностите и случайностите, спохождащи тази трагедия и работещи в американски интерес. Казват, че на ПВО-тата се появят данни за излитащите самолети,дали те са граждански или военни, бордовите им номера, че даже и наличието на гориво. Е, точно в моментът, в който излита украинският самолет, тези данни не са достъпни, а украинският самолет се развърта към иранския стратегически обект, а онзи, който трябва да вземе решение какво да прави с неидентифицирани обект, няма връзка с командния състав.

    Коментиран от #19

  • 14 Русуфил

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Пумияно, чети по-малко фейк нюз сайтове. Остана да споменеш и испанския диспечер дето видял изтребители - хахаха.

    Коментиран от #21

  • 15 Рашо

    4 1 Отговор
    Опят сорошойдна пропаганда.
    Путин ви сказал,неимеется никакие събитие самольти
  • 16 куха руска лейка

    6 8 Отговор
    Тея ирански шимпанзета немогат да различат граждански самолет от боен ама тръгнали срещу САЩ да подскачат..И сега на коя новина да вярваме ??! Нали от Русия казаха,че Иран са невинни,а пък Иран признаха за свалянето на самолета ?! Иран поне имат доблест,докато руснака ще си остане лъжлива маймуна за цял живот !
  • 17 pepy

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    "Видеото е направено от човек с телефон, заложил се в храстите, около летището..."

    Че не е снимано от храстите е повече от ясно, че не е телефон, а стационарна каремера - също... Колко още простотии ще изпишете? Преди персите да си признят беше нормално, но сга е смешно, досадно и т.н...
  • 18 Румяна Костова

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Как да Ви кажа, аз не бих водила този безумен спор с Вас. Загуба на, време е да вършиш това с квадратни глави, които знаят повече от онези, които водят следствието. И само те имат информацията, че руснаците са направили своите самопризнания за вината си.

    Коментиран от #23

  • 19 Бесен Язовец

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Ти сега какво искаш да докажеш, че не мога да разбера, иранците лъжат ли, че те са свалили самолета ??
  • 20 Питанка

    4 6 Отговор
    A някой запитал ли се е как са се намерили "случайно" разни камери в статично положение, заснемащи Боинга точно когато го удрят ракетите. Дали някой не е очаквал какво ще се случи...
  • 21 Румяна Костова

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Русуфил":

    В самата Украйна се говори, че записите на диспечерката са изчезнали, а и самата диспечарка.За някои напреднали в умствената дейност, които не могат да сметнат колко е 2+2, това е фейк. В Украйна се говори, че Коломойски има пръст в изимването на документацията, отразяваща разговорите между самолета и диспечарната. Пак Коломойски е съвластник на сваления в Иран самолет, заедно със свой кипърски съдружник, едноверник Тези данни са в откритото медийно украинско пространство и достъпни за онези, които знаят руски или украински.

    Коментиран от #22

  • 22 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Димитър Джангиров, украински политически експерт говори в последния си блог по този въпрос.
  • 23 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Какъв безумен спор, какви квадратни глави и какви 5 лева ? Константин Ернст си призна за лъжите и никой не го е дърпал за езика насила, факт ! Защо избягваш да коментираш неговото признание, как се е създавала фейк - новината, че украинците били свалили Боинга ?? Всчко е било нагласено, в това число и свидетелите -очевидци, които се кълняха пред милионите зрители на малкия екран, че видяли с очите си как украинския МИГ изстрелял ракетата, въздух-въздух и свалил пътническия самолет.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Румяна Костова

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Айде пак старата песен. Започвам да се съмнявам в адекватността Ви, щом не можете да направите разлика между признание за фалшива новина и признание пред следствието за вина в свалянето на самолет.

    Коментиран от #28

  • 26 Бигдик🤓

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "ПУТКО":

    Джуджето е лъжльо, като цялата Златна орда.
  • 27 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "руснак женен за рускиня от България":

    Ти си руснак, колкото аз съм китаец.
  • 28 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Румяна Костова":

    Аз същ взех да се съмнявам в твоята адекватност, ми естествено ма Румо, че щом новината е фалшива и свидетелите - очевидци са нагласени, излиза така, че украинците не са сваляли самолете. Щом русаците са нагласяли фалшиви новини, значи са искали да отвлекат вниманието от истинския виновник за произшествието, ми то е много близко до акъла, ама от де акъл у тойта промита капуцина !?

    Коментиран от #31

  • 29 Бесен Язовец

    3 6 Отговор
    Смешове, смешници и смешнички самолета е паднал от 8000 метра, а гова на снешното филмче 8000 метра ли са? Не случайно сте зуки в ЕС точно защото сте такива наивници!!!
  • 30 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Румяна Костова":

    Какво аз режисирам ма Румо, аз ли съм го дърпал Ернст за езика да си признае ? Признал си е като миличък, пред американски журналист, защото го е досрамяло и дострашало да го гледа в очите и да го лъже.
  • 31 Бесен Язовец

    4 6 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Скрий се с твоят мизерия бе джадийке, само ако знаеше каква си печал нямаше си показваш петняната муцуна от казана за отпадъци!
  • 32 ХХХХ

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "Русуфил":

    Е тяхната поне прихваща и сваля нещо.
    Хамериканската Патриот и с това не може да се похвали. В саудитска арабия се видя, че за нищо не става. А евреите отдавна се отказаха от нея щот не става.
    Да не забравяме, че самолета е украински и не се знае как са го заложили руснаците в системата. може автоматично да го опознава като враг.
  • 33 Бесен Язовец

    4 2 Отговор
    А ти бе бозав от къде изкопа тоя смешен клип за да го представяш, че бил от самолетния инцидент?
  • 34 Kcaniba

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    Бандеровските свине - никога не си признават!!
    Ти ако беше мъж, и ти щеше да си признаешй ама нейсе!!!
  • 35 Реялист!?

    0 1 Отговор
    Янките забъркват кашите, защото са долни интригати, следвайки грабителски те си интереси.