Last news in Fakti

16 Януари, 2020 10:56 26 120 126

САЩ трупат войски пред портите на Русия

  • прибалтика-
  • нато-
  • войски-
  • сащ-
  • пентагон-
  • русия

От края на януари Германия ще се превърне в център на най-голямото движение на американски войски през последните 25 години

САЩ трупат войски пред портите на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От края на януари Германия ще се превърне в център на най-голямото движение на американските войски през последните 25 години, пише най-тиражираният вестник в Германия Suddeutsche Zeitung.

Съединените щати с партньори от други страни ще работят за прехвърлянето на една дивизия през Германия в Полша и балтийските държави. „Защитникът на Европа 2020“ (Defender Europe 2020) - това е името на маневрите, по време на които през пролетта ще бъдат прехвърлени 20 000 военнослужещи с военна техника от САЩ в Германия.

Заедно с американските сили, които вече са разположени в Европа, и персоналът на партньорските държави, в ученията ще участват 37 000 военнослужещи, предава "Фокус".

Бундесверът отговаря за логистичните процеси и ще участва спомагателно в ученията, включително в маневрите в балтийските държави. Генерал-лейтенант Мартин Шеле, инспектор на германските Обединени сили за поддръжка, отговарящ за подпомагането на чуждестранните сили, и заместник-командирът на американската армия в Европа генерал-майор Андрю М. Ролинг, обясниха във вторник на съвместна пресконференция, че става въпрос за трениране на прехвърляне на големи военни контингенти на голямо разстояние, така че те да могат да реагират в случай на опасност. „Ние не сме правили това от 25 години“, каза генерал-майор Ролинг.

До края на 80-те и началото на 90-те подобни трансфери от Америка се отработваха редовно и в тях участваха до 125 хиляди военни.

Големите маневри на Изток трябва да послужат като сигнал за сплашване

За да разберете значението на маневрите през 2020 г., трябва да ги разгледате във връзка с други мисии: след като Русия анексира Крим през 2014 г., балтийските страни се уплашиха от съседната велика сила на изток. Следователно НАТО повиши боеспособността си по източния фланг на съюза с допълнителни военни части и изпрати един многонационален батальон в Естония, Латвия, Литва и Полша. В допълнение, САЩ увеличават контингента си в Полша.

Но ако възникне конфликт, тези сили на НАТО няма да могат да устоят на превъзхождащите руски сили. Според проучвания Русия може да концентрира там 78 хиляди войници. НАТО не е в състояние да им противопостави за кратко време дори наполовина от броя на тези бойци. Затова американците по време на ученията "Защитник на Европа" разработват прехвърлянето на цяла дивизия в Източна Европа, което би укрепило местния контингент.

Генерал-майор Ролинг и генерал-лейтенант Скали подчертават, че тези маневри не са насочени срещу конкретна страна. Но от тях трябва да идват „ясни сигнали за сплашване“.

За американската армия, но и за Бундесвера, тези маневри могат да бъдат тест дали логистиката ще сработи за толкова големи учения. В разгара на маневрите в края на февруари през нощта колони с дължина от един до един и половина километра, състоящи се от приблизително 20 превозни средства, ще се движат по пътищата. Бундесверът трябва да поеме контрола върху движението и да го осигури. Изхожда се от възможността за задръствания в трафика, но ще бъде направен опит да се вземат предвид нуждите на населението.

САЩ трупат войски пред портите на Русия

След Великден движението на колоните ще спре. Железницата ще трябва да интегрира транспортирането на цистерни в графика на товарни влакове, голям товар ще падне върху морските пристанища, например, на Бремерхафен.

„Левицата“ обаче критикува маневрите. Александр Ной , политик, специализиран в областта на отбраната, ги разглежда като още една „стъпка към ескалацията, която САЩ преследват по отношение на Русия“. Според него мнозинството от германците искат „мир и разсейване на напрежението с Русия, а не дрънкане на оръжие“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    166 41 Отговор
    Ракетите РС-24 са поставени в повишена бойна готовност!
  • 2 🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸

    49 176 Отговор
    Ракетите TRiDENT 2 D5 са поставени в повишена бойна готовност!

    Коментиран от #14, #19, #100, #123

  • 3 Учен

    238 46 Отговор
    Професията военен сякаш е някакъв вирус!
    Няма да обсъждам десетките аспекти на патологията, но тук само погледнете, колко е СМЕШНО, възрастни МЪЖЕ, вместо да идат нещо достойно да работят, се подредили и вдигнали ръчица като малоумни палета в нелепа игра!!!
    Още като дете тия неща ме разсмиваха, сега още повече! Какво може да повреди ВЪЗРАСТЕН до такава степен, че да се прави на палячо без да го е срам, а ако добавим към това и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да се подчинява като псе, т.е. без ЛИЧЕН УМ и целта - да УБИВА...
    Е, психиатрията явно е безсилна :(

    P.S.
    В Русия е друго - там винаги се отбраняват, никога не са нападали! Просто се защитават от самозабравили се фашистки малоумници! Чисто фактически - САЩ е на територията на Русия, а Русия е на обратната страна на земята спрямо територията на САЩ. Какво повече да коментираме?!
    Пред фактите и Боговете мълчат.

    Коментиран от #8, #34, #39, #119

  • 4 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    165 32 Отговор
    Може би отново има епидемия от"Луда крава",но спокойно имаме прекрасна електрошокова палка,за напътствие на бесните говеда.

    Коментиран от #16

  • 5 ха ха ха

    148 38 Отговор
    да бе, едни такива мижави олигофренчита с очилца, с ръце в джобовете и се разплакват щом чуят гръм... моля ви, не ставайте смешни - вече никой не взима сащ на сериозно!

    Коментиран от #43

  • 6 каквото почукало такова се обадило

    45 147 Отговор
    Е ,Вовката дрънка с оръжия всеки ден (аналогови ,безаналогови и пр.) ,така че не би трябвало да се учудваме ,че и НАТО се посъбуди и взе превантивни мерки.

    Коментиран от #52

  • 7 джендърски пози

    142 35 Отговор
    руснаците само на маневри в един военен окръг изкарва по над 100 хил. А и кой в днешно време ще пуска кашимерията в една сериозна война, натовчетата още живеят във времето на Хитлер. Така както са ги събрали на едно място са тамън една малка цел за изпаряване от един дивизион Искандери с ядрени бойни глави. Натовците май си играят с живота на собствените си войници.

    Коментиран от #53

  • 8 Аха.

    36 134 Отговор

    До коментар #3 от "Учен":

    Съветският съюз обяви война на Афганистан, през втората световна, на Полша и България. Така, че то недей знай толкова.

    Коментиран от #38, #69, #117

  • 9 az #Победа75

    69 17 Отговор
    Пак ще гледаме как не се правят военни маневри! :))
  • 10 Ив Иванов

    14 35 Отговор
    Ей пишещите компетентни "еталони" да сте чували за ПРОЗОРЕЦ НА ОВЪРТОНА ?

    Коментиран от #97

  • 11 Кой68

    91 24 Отговор
    Ръчкането продължава.......Където има американски войник и военна база там има опасност от терористични атаки.Защо ли?
  • 12 оня с коня

    41 98 Отговор
    Интересно КЪДЕ според Автора са "Портите на Русия"?А ако приемем че НАТО концентрира Бойна мощ около Руската граница,не е ли това в Отговор на РУСКОТО трупане на Войски пред "Портите на Европа"?"Левицата" пък в Германия критикувала Маневрите.Ами за това е Левица- за да критикува.А колкото до факта че "УЖ" Мнозинството Германци искали мир и разсейване на Напрежението с Русия...ами ЗАЩО не са информирани тия Хора,че Путин НЕПРЕКЪСНАТО ЦИТИРА старата като Света сентенция "Ако искаш мир,готви се за война"...И Я ИЗПЪЛНЯВА ПРИЛЕЖНО при това чрез Дивото въоръжаване на Руската Армия с цената на Всеобщ Руски ГЛАД и ЛИШЕНИЯ!

    Коментиран от #15, #17, #23

  • 13 422272

    122 27 Отговор
    На времето, Китай направи стъпка да влезе в двора на руснаците, сериозна войска, но на другия ден само кобинките на войската от Китай са останали!
  • 14 прав си

    102 31 Отговор

    До коментар #2 от "🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸":

    но трайдънт 2 е единственото сериозно оръжие на джендърите, правено преди 35 години. Срещу него руснаците имат поне 5-6 ракетни системи със сходен капацитет съз земно и морско базиране и поне още 3-4 системи, някои последна разработка, сармат, посейдон, авангард, които убийствено превъзхождат трайдът 2, и на които американците нямат еквивалент дори на хартия. Извод: ако ти е малък, по добре не го размахвай че само ставаш за смях.

    Коментиран от #32, #88

  • 15 Кравофоб

    105 31 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    И къде викаш Русия е струпала войски около Европа?Дай примери.

    Коментиран от #20, #21

  • 16 Чебуреци

    29 88 Отговор

    До коментар #4 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Вовка ,тая палка ще ти я наврем отзад и ще помислиш ,че Кадиров те е изненадал приятно .

    Коментиран от #56, #93

  • 17 Я па тоя

    28 22 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Не се прави на остроумен бе кон-отдавна тук знаят,че не си такьв
  • 18 Крокодил

    102 30 Отговор
    Мисля че по-правилното заглавие е: САЩ трупат пушечно месо пред портите на Русия!!!
  • 19 Рошко

    68 22 Отговор

    До коментар #2 от "🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸":

    Повечко памперси и чували да не забравите
  • 20 КОНТРАТА

    18 31 Отговор

    До коментар #15 от "Кравофоб":

    Виж мършата как ти е изляла 6 минуса за норматив сигурно му дават по 1/2 шекели за коментарче!
  • 21 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    23 8 Отговор

    До коментар #15 от "Кравофоб":

    В самата Русия.

    Коментиран от #35

  • 22 Българина

    75 15 Отговор
    Ще ги мачка БАБА МЕЦА. :-)

    Коментиран от #54

  • 23 Ххх

    78 12 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Бива си те да разтягаш лакърдии с големи и малки букви. Но май и днес в дисагите на коня си сипал по една кофа двойни стандарти. Основното противостоене е между САЩ и Русия, а разните там палета от сорта на Полша, Украйна и Прибалтийските републики са просто нелепи нионки в глобалната игра на САЩ срещу Русия. Реално САЩ трупат войски до руската граница. А „умници“ като теб ни обясняват, че местоположението съвпада с Портите на Европа. Е, дали нещата като военна заплаха са равнозначни ? САЩ имат право постоянно да дрънкат оръжие около руските граници, а при обратния вариант ? При обратния вариант последва Кубинската криза от 1962 г. и света беше на прага на войната. Защото за богоизбрания хегемон може, но за другите – не.
  • 24 Бай Ганьо

    52 13 Отговор
    От неназовани, достоверни, пожелали анонимност източници, категорично се установи, че КРАВАРНИКА е поръчал на Китай 200 000 памперса(за всеки случай). :-) Усилено се говори, че ще им влезнат в употреба. :-) След това ще ги остават на поляците за тор. :-)
  • 25 Де Факто

    73 11 Отговор
    Да се знае: С Русия шега НЕ става.
  • 26 Гунчо

    68 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Но от тях трябва да идват „ясни сигнали за сплашване“. Намерили кого да плашат. Заяждането с държавата с най-големия ядрен арсенал в света е мнооого умно идея, няма що.
  • 27 Европа трябва да се разчисти от тия

    26 14 Отговор
    Пендеросовци навляци. Защита на Европа било футка им мадърна.
  • 28 Винету

    11 82 Отговор
    И съсем правилно! Казали са го българите: на зло куче , зъл прът. Ватенките да си знаят гьола и да не мърдат от кочината!
  • 29 Цеко Цирконя

    16 54 Отговор
    Няма се плашите . Русия като извади ония ми ти Циркони ,ония ми ти Хавангарди 27 маха ,Буре с вестници ,самолетоносачите Щорм и още знайни и неднайни проекти на Мурьтфилм.

    Коментиран от #31, #40

  • 30 Грух

    52 11 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ха ха

    63 14 Отговор

    До коментар #14 от "прав си":

    като си гледам минусите дотук си давам сметка колко тънкопишковци са мобилизирани тук, вместо да ходят на ученията на нато за да ни пазят от агресивните руснаци. Съжалявам ако съм нарушил душевния баланс на любителите на розови кюлоти и бойни прашки от типа на самолетоносачи, стелтове, крилати ракети, и прочие ширпотреба, но това са само камшици за сплашване на аборигени, които няма да има време да влязат в действие ако започне сериозна война. А тя ще се реши от тежките оръжия от трайдънт 2 и нагоре. За пример, от над 100 изстреляни томахавки миналата година по база в Сирия, само няколко удариха базата и леко повредиха две писти. Останалите бяха прехванати и отклонени от руските РЕБ и направиха малко заря в пустинята.
  • 33 Pedro

    52 5 Отговор
    Ми те и в Украйна и Сирия трупах, накрая избягаха като бити ,,,,,,,си !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 hdkajs

    74 12 Отговор
    Наполеон и той трупаше войски. Хитлер и той. Кравата и тя решила да си го мери с мъжете. Всички знаем какво става.

    Коментиран от #46

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ТЕОДОР

    6 38 Отговор

    До коментар #3 от "Учен":

    Дай факти, че не са нападали Полша, Армения, Афганистан, Украйна...... и т.н.

    Коментиран от #83

  • 40 копейкин

    5 12 Отговор

    До коментар #29 от "Цеко Цирконя":

    А ха ха ха Буре с вестници това е култово + голям
  • 41 някой си там

    66 8 Отговор
    На въпроса, какво е Русия? Един френски историк отговаря така... "Това е Московското княжество, което отбранявайки се достига до три океана".. Така че не се чудете, ако Русия отново се разшири някъде в Прибалтика, както стана с Крим и Украйна. На западните джендъри не им идва акъла и това е.

    Коментиран от #44, #76, #105

  • 42 nnn

    6 23 Отговор
    Това пред вратите не е за да влизат, а за да не позволяват излизане на зелени човечета:)
  • 43 666

    28 5 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха ха":

    Тия с очилцата управляват едни играчки от другия край на света ,а едни големи мъже се чудят като първобитни откъде им е дошла оная с косата.

    Коментиран от #110

  • 44 ХХХ

    7 48 Отговор

    До коментар #41 от "някой си там":

    Един път стомна за вода ,втори път ,трети

    А накрая ще те наритат ама както си трябва и току виж Масковията се спихнала до московска област.

    Граф Сен Жермен го е предрекъл
  • 45 Хухбейвин

    5 33 Отговор
    Поредната рашистка пропаганда.
  • 46 Анадол

    1 10 Отговор

    До коментар #36 от "hdkajs":

    Как си бе недоклатен ?
  • 47 Jack Bauer

    35 5 Отговор

    До коментар #35 от "Бачо Киро":

    Руските атомни подводници редовно патрулират покрай американското крайбрежие

    Коментиран от #57

  • 48 Лили Иванова

    37 7 Отговор
    Мачкай Вовааааа!!
  • 49 Българин

    62 7 Отговор
    Американски шутове щели да плашат....Русия....вие и гаргите не можете да плашите палячовци цветнокожи от Хаааамерика камо ли нашите православни славянски братя от Русия. Те и германците се опитаха да ги оплашат и то не с еднса дивизия а с армия от близо 6 милиона войници и офицери от Вермахта и бяха смазани та вие ли смешници американски ще плашите русия с 20хиляди негри.....хахахахаааа жалки американски шутове....какво стана с Иран бе шутове отказахте ли се да ги демократизирате,а със Северна Корея какво стана бе шутове американски....сега на Русия ли е ред бе ционистко американски шутове със смехотворна армия от американски негри....
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост

    43 7 Отговор

    До коментар #6 от "каквото почукало такова се обадило":

    Имам чувството, че се намирам в непрекъснато дежа-ву.... Като се е започнало от 19-ти век с Империята на Наполеон, минем през 20-ти с Хилядолетния райх и сега с новоизлюпената империя..... Теди гора история не четат ли?!?! Не виждат ли, че всеки път правят едно и също и очакват различен резултат!!! Колко идиот трябва да си, за да разбереш, че с едни и същи действия не може да очакваш различен резултат!!! Явно ще има Марш на победата във Вашингтон! Тоз филм вече го знам от историята....
  • 53 100

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "джендърски пози":

    ЪЪЪ? Ти да не мислиш, че ядреното оръжие е предназначено за стрелба по кашимерия?

    Коментиран от #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    40 6 Отговор

    До коментар #16 от "Чебуреци":

    Дженди,Вовката и Кадиров са всичко друго но не и гейове за разлика от теб и тези на които ти симпатизираш .

    Коментиран от #61

  • 57 Христо

    10 9 Отговор

    До коментар #47 от "Jack Bauer":

    Последно Лошарик искаше да патрулира ама нещо даде на късо

    И от тогава много не патрулират ,че много брутално ги буат в мордата
  • 58 ха, ха, а по какво бе приятел

    17 5 Отговор

    До коментар #53 от "100":

    с него се стреля по всичко по което се наложи. Американците с него стреляха по мирното население на Япония и спечелиха войната.

    Коментиран от #77, #78

  • 59 T1000

    40 4 Отговор

    До коментар #55 от "Терминатор":

    Никакъв терминатор не си! Дори не си служил войник. Не знаеш какво е да прелети куршум в близост до теб, пъпчивецо с жълто покрай човката . Ако искаш ми вярвай, ако не, твоя работа, но искам да ти споделя, като човек служил доста години в една армия, дето французите я събират. Повярвай, байчов, звукът на онзи куршум ще те накра да се осереш като карпатска лисица. Повярвай на един стар войник и забрави КънтърСтрайка. В реалността има само един живот и "силите" не се събират по пътя. Дъхът ти свършва, а трябва да бягаш, защото ако не бягаш си мъртъв, а ако бягаш може да получиш инфаркт. Така са нещата при реалната война, байчов.

    Коментиран от #66

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Живко

    4 7 Отговор

    До коментар #56 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Владимирович , само недей да скромничиш ,книги има написани за твоите подвизи
  • 62 До 55

    3 1 Отговор
    Еми айде да тръгваме тогава, аз съм след теб, ще ти подавам куршуми и ще те лекувам с кетрацел уайт.
  • 63 властелинът

    37 8 Отговор
    БИСМАРК - ЗНАМ 100 НАЧИНА ДА ИЗКАРАМ РУСКАТА МЕЧКА ОТ БЪРЛОГАТА,НО НЕ ЗНАМ И ЕДИН КАК ЩЕ Я ВЪРНА!
  • 64 ПЕРНИШКИО

    40 3 Отговор
    колко прости хора има в този саит , децааа вие знаете ЛИ що е то воина , а , само се кръстете да не става , щото ни нато ще ви спаси нито и русия , , аз бих предпочел в небето да летят бели птици , от колкото лошите черни гарвани / БОМБАНДИРОВАЧИТЕ / , АЗ СЪМ СЛУЖИЛ В ВОИСКАТА 2 ГОДИНИ И 3 МЕСЕЦА , ЗНАМ КАК СЕ ВОДИ БОИНО УЧЕНИЕ С ОРЪЖИЕ , И ТО КАТО НА ВОИНА ВСЕКИ БОЖИ ДЕН , ТАКА ЧЕ НЕСИ МЕРЕТЕ ПИШКИТЕ ТУКА И ДА СЕ РАДВАТЕ ОТ ЩАСТИЕ , А ВЗЕМЕТЕ ВЛЕЗНЕТЕ В НЯКОЯ ЦЪРКВА И СЕ ПОМОЛЕТЕ , ТОВА ДА НЕ СТАВА , ЩОТО ЗАБЛЪСКАТ ЛИ БОМБИ РАКЕТИ И СНАРЯДИ , ЖАЛНА НИ МАИКА НА ВСИТЕ ТОГАС , САМО СЕ ПРЕКРАСТЕТЕ ТОВА ДА НЕ СТАВА , ЩОТО МОЖЕ ДА СТАНЕ МОДЕЛ ХИТРИННО В ПО ГОЛЯМ МАЩАБ , А ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА АКО УЦЕЛЯТ АЕЦ КОЗЛОДУИ , А , ИНАЧЕ ТУКА СЕ НАПИНЯТЕ МНОГО ДО ПОСИНЯВАНЕ , НО ТОВА НЕ Е ХВАЛА ДА ЗНАЕТЕ ТОВА , НЕ Е ХВАЛА , БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА МУ .
  • 65 гост

    17 5 Отговор

    До коментар #55 от "Терминатор":

    ти по добре ходи да си гледаш джедаите , скаи локар и дар веидар межди звзните ти измислени воини , а не се усираи тук краварче платено , некомпетентно и неграмотно .
  • 66 прав си

    34 0 Отговор

    До коментар #59 от "T1000":

    в казармата станах най-голям почитател на мира. Като изпълниш 100 пъти командата "в укритие" и "на позиция" с противогаз и пълно бойно снаряжение, и противогазът ти се напълни със слюнка и сополи и не ти стига въздуха и се душиш в противогаза, а не можеш да го свалиш щото отвън ти пускат газ, накрая се чудиш кое е за предпочитане, дали да умреш по-бързо или да се мъчиш жив.

    Коментиран от #68

  • 67 ПЕРНИШКИО

    19 1 Отговор
    НЕМА ЗА КАКВО ДА МИ СЛАГАТЕ МИНУСИ , ВЪОБЩЕ , КАЗВАМ ВИ САМАТА ИСТИНА .
  • 68 ВРАЧКАТА

    15 0 Отговор

    До коментар #66 от "прав си":

    да така е , но все пак си опитал от суровия живот , нали , а някои тука не знаят що е това бои на негри в тъмно нощ.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ПЕНКО

    6 7 Отговор
    САМО ТЪПАЦИ ЩЕ ВОЮВАТ С "ОБЕДИНЕНИТЕ" АРМИИ НА НАТЮ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ !!! ПО 100 СНАЙПЕРИСТИ УБИВАЩИ БЪДЕЩИТЕ ВОЙНИИЦИ НА НАТЮ ОТ 2-3 КИЛОМЕТРА В ИНДУСТРИАЛНИТЕ ИМ ЗОНИ И НАТЮ Е АУТ !!!! В КИТАЙ И РУСИЯ И ИНДИЯ НЕ ВЪРВИ ,НО ЗА НАТЮ Е -ТОЧНАТА ВОЙНА И СМАЗВАНЕ !!! СЛУЖИШ В "РАМЩАЙН" ,А УБИВАТ ДЕТЕТО ТИ В ДЕТРОИТ И В БРИТАНСКИ ПРОТЕКТОРАТ И В ЗАКСЕНЗИНГЕН И В БУКУРЕЩ И В СОФИЯ И В ......... !?!?!?!?

    Коментиран от #81

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Kcaniba

    19 6 Отговор
    Днес фащисаните войски трупат,
    Утре - трупове и трупчета!!!

    Коментиран от #101, #102

  • 74 Шойгу обосрался

    10 8 Отговор
    Държавата бензиностанция ще бъде поставена на колене и ще и бъде връчен микрофона . Дядя Вова много обича такива Чупа Чупс
  • 75 Оная с косата

    15 1 Отговор
    Като се появи оная с косата
    Говоря за АРХ.МИХАИЛ В ЖЕНСКИ ЛИК
    ЩЕ стане чудо без да влезнат НАТО И ЕС ВОЕННИ
    В земята на РУСИЯ
    Не случайно открили иконата на арх.МИХАИЛ В женски лик
    В град ловеч дето във видение се е появила в турско робство
    Пред руските войници и ги е поддържала до победа!
  • 76 параметър

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "някой си там":

    Много точно казано!
  • 77 100

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "ха, ха, а по какво бе приятел":

    Хахаха, колко хиляди ядрени бойни клави ще ти трябват, за да изтрепеш всичката кашимерия на противника? Щото поне в нормалните армии тя е добре защитена и може да разчиташ, че само на около километър от взрива ще изтрепеш всичко живо, а в радиус от километър да има максимум 2-3 хиляди души. Обикновено към хиляда на километър при плътен фронт. А дали няма много по-важни цели за обстрелване - примерно щабове, големи градове, големи заводи, складове, големи бази и т.н.
    С мирното население в градовете нещата са други - те са концентрирани плътно на едно място.

    Коментиран от #79

  • 78 100

    5 3 Отговор

    До коментар #58 от "ха, ха, а по какво бе приятел":

    В Япония нещата са били други. И с бомбите и без бомбите е било ясно, че япония е загубила войната. Просто това е било едно от нещата, които да ги накарат по-бързо да капитулират и също да щатите са искали да демонстрират мощ пред света и най вече пред СССР.

    Коментиран от #82

  • 79 че кой е казал че

    6 0 Отговор

    До коментар #77 от "100":

    няма по важни цели, казах „по всичко по което се наложи” и се прецени, че е важно от тактическа и стратегическа гледна точка. А и кашимерията не винаги е разгърната и в укритие. Когато са базите и поделенията са много удобни. А и върху местното население ще има голям ефект. Разбира се, не го пожелавам на никого, но когато някои като луди крави се натискат да те ръгат с рогата си и не разбират от дума, в крайна сметка ще им теглиш ножа.

    Коментиран от #80

  • 80 100

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "че кой е казал че":

    Там е работата, че много рядко, предимно по изключение би се наложило да се стреля с ядрено оръжи по кашимерия. Ядрените оръжия все пак са в ограничени количества. А и няма смисъл да ги ползваш по кашимерия, освен в някакви редки специфични ситуации. Има си други средства за тая работа - и по-евтини и по-масови и по-лесни за използване.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 така е

    5 1 Отговор

    До коментар #78 от "100":

    но няма смисъл да коментираме банални подробности които всеки среднист ги знае. Понякога е достатъчно да отстреляш една второстепенна цел за да демострираш решимост да се биеш и това е достстъчно да откаже враговете ти да те нападат, пример, ракетният другар Ким, атаката на Иран с допотопни ракети по американските бази и т.н.
  • 83 Точен

    8 2 Отговор

    До коментар #39 от "ТЕОДОР":

    Ами чети бе, Теодорчо. Може би си малък и ме знаеш защо влязоха в Афганистан. Армения не са нападали, Украйна също. Колкото до Полша, трябва много ъчеъеш, за да разбереш :)
  • 84 АМЕР Винету не СИ играй на ПИШКИ.

    10 3 Отговор
    Никого не плашиш, само световни проблеми може да правиш. Може за замирише на изпечено Аммерско.
  • 85 напалион с напалионките

    11 0 Отговор
    Краварите,ШТЕ ПОДПАЛЯТ ЯДРЕН КОНФЛИКТ,НО ПЪРВО ТЕ ШТЕ ПОСТРАДАТ,И ПАНЕТАТА ШТЕ СИ ОТДЪХНЕ БЕЗ ТЯХ,да го знаят,да им е като обичка на ушенце
  • 86 тополка М

    10 3 Отговор
    преди да пламне война,америк. войници ще минат на страната на Русия.Звездите ми го говорят
  • 87 Ванга

    4 13 Отговор
    Путин ке падне
  • 88 Йонко - понко

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "прав си":

    Само, и единствено американците си знаят със какво разполагат, те не обичат да се хвалят. През ,, студената война" и руснаците не се хвалеха за разлика от сега. Чул ли си нещо, за китайците? Във ,, Уикипедия" има оскъдна информация за за различните видове въоръжение като липсват данни за някои модификации. Новите образци оръжие, се предоставят само на най близките съюзници и то доста отрязани като модификации. Руснаците водят хибридна война, по отношение на оръжията си както и на кого ще ги продават.
  • 89 Някой

    13 1 Отговор
    Американски говеда, най големия боклук трябва да бъде унищожен защото те създават проблемите
  • 90 ШТИРЛИЦ

    8 1 Отговор
    ФИЛМ ВРАГ ПРЕД ПОРТИТЕ,КОЙ В СЛУЧАЯ Е ВРАГЪТ

    Коментиран от #113

  • 91 Така е

    5 3 Отговор
    Путин си го изпроси. Велик е .
  • 92 Оки

    13 2 Отговор
    Стаеайййй Стаеайййй страна аогромнаяяя.
    Къде си тръгнал бе хъкъл бери фин.
  • 93 Аха да

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Чебуреци":

    Че е навреш у зад....ника на макяти .
    Па не знае се,мож да немаш време оти,че изгорим заедно с фашистките джендъри от немечко.
    Нека трупат краварите войски там.
    Че пламнат за секунди кат китайчетата нявга.
    Лошото е ,че и нии,че изгорим.тоз път окончателно.
  • 94 ели

    17 1 Отговор
    Н.Бонапартси опита"късмета" във войната срещу Русия.По късно същото повтори и Хитлер остана и тези престъпници да опитат " късмета" си Но ! Тези убийци си мислят " Както преди и сега пак ще бъдат печелвши тъй като Америка е далеч и театъра на военните действия ще е Европа забравят или не искат да знаят че въпреки "Господ обича Америка" както твърдят даже и Господ няма да ги спаси от Руските ракети.
  • 95 крал люи 14 ти

    9 1 Отговор
    Господ обича амер,най голямата.лъжа.Най голямата лъжа на дявола е,да те убеди че не съществува,и да ти казва че самият той е господ
  • 96 Шаран БГ

    7 1 Отговор
    Че ще я запалят тази Земя от единият край ..... е ясно ! Лошото е , че няма да е много далече от нас......
  • 97 КПСС-овец

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ив Иванов":

    Не,чували сме само за "Прозореца на Овертон"....
  • 98 Сибиряк

    7 7 Отговор
    Братушки,милиони китайци ни анексират Сибир,вие се занимавате с 25хиляди хилави натовци....Ще ни изпият Байкал......Сибир става изконно китайска територия....
  • 99 Добърден

    9 1 Отговор
    Предполагам че първите карго самолети са пълни с памперсите.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 zorro

    14 4 Отговор
    Краварите правят с Европейските държави каквото си поискат!Тъпа Европа!Не може да разбере че Краварите гонят единствено техния си интерес!
  • 105 Николай

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "някой си там":

    Историята на Русия започва от Киевския Рус.Така че му кажи на този писал най напред да чете а след това да се изказва.

    Коментиран от #114

  • 106 да да българин

    15 4 Отговор
    Тези празноглавци от САЩ и НАТО да трупат каквото си щат. Само не влизайте в Русия. Там живее вашата СМЪРТ.
  • 107 изидорус

    13 1 Отговор
    Едно не мога да разбера!Защо е необходима след време внуците ни ,ако останат живи да пеят ,че 45г.стигали?!Защо пак дърпат баба Меца за опашката?
  • 108 Активист на БКП

    11 3 Отговор
    Джендърски мурафети !Вовата ще ги размаже. !
  • 109 сноу

    11 2 Отговор
    Тия дриснета по очите им се вижда как са надъхани от алчните тлъсти и ненадънени още прадядовци, наследници на хилядите разбойници и пирати, които оная девственница в ушите елизабет І..изпращаше по света да плячкосват и превземат ,де що свястно има по света.Така с огън и меч налапаха половината глобус, а испанската им къна, налапа почти другата половина. Така продължават вече над 2 столетия превръщайки всичко живо в роби и изсмуквайки всичко ценно -злато ,нефт ,ценни изкопаеми и какво ли не, в замяна на някаква си идиотщина, която искат да пробутат на целия свят .Със същата идиотщина на която уж думат демокрация си стрелят президентите ,смъркат и се боцкат ,та не можеш да срещнеш ни по улици ,ни по ресторанти ,нещо по необлещено от пукал...
  • 110 ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "666":

    Да бе, виж нагледно как пискат от иранските ракети: https://video.twimg.com/ext_tw_video/1215717366488879104/pu/vid/224x400/h0-l97POZFa9iEvL.mp4?tag=10
  • 111 Канцлер Акт

    3 0 Отговор
    Не знам дали и кой ще сплашат, но така се държи в подчинение една окупирана държава, че и цял континент.
  • 112 Баце

    7 4 Отговор
    Основна задача на Бундесвера ще бъде да осигури достатъчно количество памперси и психолози, по-точно психотерапевти. Успех.
  • 113 100

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "ШТИРЛИЦ":

    За Украйна врагът пред портите е Русия.
  • 114 Мафани Закура

    4 0 Отговор

    До коментар #105 от "Николай":

    Точно за това и ще си го приберат обратно както Крим.
  • 115 Дечо

    4 2 Отговор
    Интересно как по малочислената армия ще "сплаши" по-голямата сила ....
  • 116 един

    3 2 Отговор
    трупат .... от много отдавна! лошото е, че е до нас!
  • 117 И на

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аха.":

    И на Финланфия
  • 118 Румяна Костова

    6 4 Отговор
    Руският войник, исторически погледнато не е от плашливите. И едва ли 20 000 изнежнени и чувствителни Западни бойци, които изпадат в депресия, ако им хакнат телефоните, ще го уплашат.
  • 119 По учен

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Учен":

    Рашките никога не били нападали?Ай стига бе?В Добруджа викаш се защитавали от нас и в Македония на завоя на река Черна също се защитавали от нас?
  • 120 Анонимен

    1 2 Отговор
    Ще хвърчат ушанки и ватенки!

    Коментиран от #121

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Нане

    1 0 Отговор
    Наполеон и Хитлер също трупаха! Голяма страна с много ресурси и мераклии за заграбване на ресурсите бол! Поне като не четат историята да правят като космантите примати от джунглата научили са гадините преди да лапнат банана да си го мерят изозадзе.
  • 123 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸":

    мина им гаранцията !
  • 124 Ivan

    0 0 Отговор
    Само глупакът си мисли че другите са глупаци а той е най умния на света!Водата дълбае камъка не със сила а с постоянство ,това е остаряла технология днес желязото се кове докато е горещо .Така викаше дедо ми лека му пръс мъдър човек беше.
  • 125 ели

    1 0 Отговор
    Мнозина помнят 08-08-2008 година Американците заедно с Турция, Израел и С. Арабия подготвиха (от 2004 година) финансираха Грузия и грузинския идиот М. Саакашвили ( който в 2004 годин свали от власт предателят Е.Шивандзе) да нападне С.Осетия като по военния стратегически план на Западните специалисти за 4 дни цялата С. Осетия ще бъде окупирана от Грузинската армия. Но ! последствията всички знаят .Нищо чудна да подтикнат Грузия или Украйна срещу Русия това е работа на престъпниците и "цивилизования" запад.Истината е ще притежаваш ПВО и ракети близък (500 км) със среден обсек на действие до (5000 км) естествено с ядрена боеголовка тогава " цивилизования" Запад ще ви уважава иначе ще споделите съдбата на С. Хюсейин или М. Каадафи.
  • 126 Иван

    0 0 Отговор
    До всички където плюят Русия!
    Руснаците не може да ги бутнете, краварите си играят с огъня и накрая ще си го получат!
Новини по държави: