17 Януари, 2020 08:19 1 791 6

Внесоха обвиненията срещу Доналд Тръмп

  • сащ-
  • сенат-
  • доналд тръмп

Започва процеса в Сената

Внесоха обвиненията срещу Доналд Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Сената на САЩ бяха внесени две точки от обвиненията срещу американския президент Доналд Тръмп, съобщи Вашингон Пост.

Камарата на представители прие резолюция, с която потвърди обвиненията. Той е обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване на закона.

Те бяха връчени на Горната камара. Първото изслушване ще се проведе на 21-ви януари. Сенатът ще изпълнява функциите на съдебни заседатели, а Камарата на представителите на прокуратура.

Ръководител ще е Върховният съд. Президентът е обвинен в оказване на натиск на украинското правителство за получаване на информация за свои политически конкуренти.

Републиканците имат мнозинство в Сената и се очаква, че ще оневинят президента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 време е

    10 2 Отговор
    А за Бойко кога?
  • 2 среднощен

    7 1 Отговор
    "...Републиканците имат мнозинство в Сената и се очаква, че ще оневинят президента."; "Висша демокрация" или "фарс" - скоро ще видим..? Това което се случва в САЩ в момента е пример и цел за много развити общества, без дори да се замислят дали то е истинско или измамно..? Днес се стремим към "нещо", което когато придобием в утрешния ден сме готови да отречем..? Трябва да се научим да пазим живота, но не с ощетяването на нечий друг живот..! Всичко друго е лицемерие, цинизъм и заблуда, които водят човека към гибел и самоунищожение..!!
  • 3 yorval

    0 3 Отговор
    Изобщо не му пука на Патока Доналд - през оная работа му е, щото тия са тръгнали да плашат куче с кокал=мисия импоссибиле,както е знайно
  • 4 Републиканец

    3 1 Отговор
    Страх ги е че техния кандидат пак ще загуби наесен, и затова пробват такива подходи. Какъвто и да е Тръмп, по-добър вариант е от който и да е от тях.
  • 5 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    еи така се прави демокрация другари.когато във властта се промъкне боклук останалите структури на държавата реагират срещу него мачкаики го.докато тва го има няма страшно дори от боклуци като тръмп!сега ще видим колко мъже са сенаторите републиканци и дали ще гласуват по съвест!
  • 6 Онуфри

    0 0 Отговор
    Резултата е ясен но дилемата е лоша. Ако се гледа реалността трябва да го махнат но това едва ли ще се случи. Т.е. Няма такова нещо като демокрация, има диктат на по силния. С други думи пикая им на демокрацията която ни носят тя е измама.