17 Януари, 2020 18:39 1 937 4

Франция разполага радарна система в Саудитска Арабия

  • франция-
  • саудитска арабия-
  • радар-
  • дрон

Целта е да се усили отбраната на съюзника след ракетните атаки по петролната инфраструктура на кралството през септември

Франция разполага радарна система в Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция разположи радарна система на източния бряг на Саудитска Арабия, за да усили отбраната на съюзника си след ракетните атаки по петролната инфраструктура на кралството през септември, съобщиха представители на Париж, цитирани от Ройтерс.

По думите им, по източното крайбрежие на Саудитска Арабия е разположена радарна система в рамките на мисията на така наречената тактическа група "Ягуар". Те отказаха да дадат повече подробности.

"На Арабския полуостров и в Арабско-персийския залив, където напрежението се покачва, разположихме за рекордно кратко време тактическата група "Ягуар", която ще допринесе за успокояването на саудитското кралство", заяви в обръщение снощи към френската армия президентът Еманюел Макрон.

Париж обвини Иран, че е извършил атаката с ракети и дронове, парализирала саудитска петролна рафинерия, най-голямата в света, и обеща да окаже помощ, за да не се повтори този инцидент.

Оттеглянето на САЩ през 2018 г. от ядреното споразумение на световните сили с Иран и връщането на американските санкции предизвикаха изостряне на напрежението през последните няколко месеца, което за кратко доведе до открит конфликт този месец.

Иранската революционна гвардия може да пренесе борбата си отвъд границите на Иран, заяви върховният ирански лидер аятолах Али Хаменей, коментирайки ликвидирането от САЩ на висш генерал и вълненията във вътрешен план след свалянето по погрешка на украински пътнически самолет.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    12 10 Отговор
    Еврвйски джендъри от Франция
  • 2 НА БАБА

    9 9 Отговор
    ТО МАКАРОНЧЕТО! КАЖИ БАБА КАК ШЕ ПАЗИШ АРАБЕЛСКИЯТ НЕФТ ОТ ЛОШИТЕ ПЕРСИ, НА БАБА ЛЕГИОНЕРЧЕТО ТО, БАБА ША МУ ПУСНЕ ДОВЕЧЕРА !
  • 3 Турчина

    6 7 Отговор
    Още едно казателство че еврейската фамилия Ротшилд управляват Франция. В С. Арабия диктаторът Селман е техен човек. Поставяй кукла и го управлявай както си искаш. Сигурно имат голи снимки на Селам за да не ги предаде после така ги заплашват куклите. И наш Бойко и Ердо имат такива снимки

    Коментиран от #4

  • 4 некой си

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Турчина":

    Баща им ги е виждал гол,мама също,дедо също, баба също,кака също,бате също/докато са били малки/. Кат пораснат некой друго гадже,после жена им,кво толкоз ако и некой друг ги види. Ама виж сега,ако туй е на калъп с некой чужда,голем проблем,а некой чужд хипер проблем. Де отиде морала,а други питат що не бяха тея с нас на гей парада. Туй със снимките нема спор ,ама случайно ако станеш свидетел на нещо което мозъка ти го отхвърли ама ги нема онези с черните писалки и костюми да те занулят,кво правим. Може би е по хубаво да не ги срещаш онези сюртюци дет са ги срещнали пионките,че сранете ще е голямо. Усещал ли си хлад и изтегляне на кръвта,понякога път необяснимо,а представи си че визуализираш това на което някои от тези пионки са ставали свидетели. Примерно некой ти каже,че ще изколи няколко от твоите приятели пред районното и после развявайки си байрака да излезе от ареста и ако не изпълниш желанията му да продължи със семейството ти,струвабти се кат Холивудски сценарий нали. Ха сега наложи примера ми със Саддам,Каддафии още неколцина дет си мислеха,че са велики,че да вземем да излезем от Холивудския сценарий. А сега се заинтересувай искрено само от тея двамата и ще разбереш ,че са били бастион сами по себе си преди да им дигнат мерника. Погледни начело на армии и служби кои са били при тях и ако отрезнееш,дръж се здраво за нещо че ще ти се подкосят краката.