Last news in Fakti

18 Януари, 2020 17:30 1 434 4

Пожар пламна в прочуто парижко кафене

  • ротонда-
  • кафене-
  • пожар-
  • париж-
  • франция

Службите водят разследване по случая

Пожар пламна в прочуто парижко кафене - 1
Снимка: Shutterstock

Прочутото парижко кафене "Ротонда" е понесло щети при пожар рано тази сутрин според френски медии, цитирани от DPA.

Прокурорът на Париж потвърди, че е започнало разследване за установяване на причините за пожара, при който няма пострадали. Телевизия БФМ съобщи, че разследващите допускат палеж, но по първоначални данни няма потвърждение за това.

Според вестник "Паризиен" пожарът избухнал към 5 ч. сутринта в известното заведение, намиращо се в парижкия квартал Монпарнас. Усетена била миризма на бензин, счупен е и прозорец, уточни изданието.

Сега кафене "Ротонда" трябва да остане затворено за няколко дни, а може и дори за седмица. Заведението е било много популярно сред известни писатели като Франсис Скот Фицджералд, Ърнест Хемингуей и Гъртруд Стайн в началото на 20 в. и е било място за срещи на творци. Френският президент Еманюел Макрон отпразнува там изборните си резултати на първия тур на президентските избори през 2017 год.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русуфил

    9 4 Отговор
    На кой му дреме какво се случва в негърско-арабската джамахирия?

    Коментиран от #3

  • 2 Американофиль

    3 2 Отговор
    Русофиле веднъж да се съглася с тебе!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 yorval

    0 0 Отговор
    Макарон40 е ВИНОВЕН - празднувал е не, където трябва, а на едно симптоматично, много значещо, яко емблематично място за парижани и точно затова в епохата на поредните протести са решили да го запалят явно не негови фенове от другата страна на барикадите; макар че кафенето като такова нема никаква вина за „историческия“ му избор
Новини по държави: