Last news in Fakti

19 Януари, 2020 17:05 2 394 3

Либийският премиер се съмнява в Хафтар

  • либия-
  • халифа хафтар-
  • файез ел сарадж-
  • преговори-
  • правителство
Либийският премиер се съмнява в Хафтар - 1
На сминката: Халифа Хафтар

Премиерът на международно признатото либийско правителство Файез ел Сарадж се съмнява в намеренията на своя съперник генерал Халифа Хафтар. „Отдавнашният опит ни кара да се съмняваме в намеренията, сериозността и ангажираността на другата страна, за която всички знаят, че се стреми към властта на всяка цена", каза той в интервю за DPA часове преди в Берлин да започне мирна конференция за Либия.

Без да назовава поименно командира на т.нар. Либийска национална армия Хафтар, либийският премиер подчерта, че той е отказал да подкрепи руско-турската инициатива, "макар да знаеше за точките в нея още преди да отиде в Москва". Сарадж заяви, че ще „защити" Триполи, ако берлинската конференция не даде резултат и Хафтар поднови военната си кампания срещу столицата на Либия. „Ако агресията започне отново, ще продължим да се защитаваме енергично, докато тя бъде разгромена. Ние не сме нападали никого", заключи Файез ел Сарадж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Djafer

    12 2 Отговор
    Логично да се съмнява иска да му вземе кокала!на колко продава продажника от Триполи петрола на краварите?
  • 2 Обичам свинска пържола

    2 6 Отговор
    Тоя много гнусен, завземе нещо незаконно и после мир. Все едно аз да ограбя банка и после да кажа каквото било. Мир да обаче съчетана с избори. Вече имаше избори и има парламент който не го подкрепя. Нека да има нови избори но после каквото народа каже. И ергнусният да стой надалеч с джихадистите си.
  • 3 тъжна история

    1 0 Отговор
    Кадафи ги залъгваше и кротеше, но ... го убиха позорно и показно. Сега между 30-те племена, обединени от двата полюса се води кървава гражданска война. Междунорадния избран, не е любим на 2/3 от либийците. Иначе нямаше да е така. Зад Хафтар стоят велики сили. Махнат ли се сащисаните, балансът ще бъде наложен, международно-признатите ще избягат в Катар и войната ще свърши.