Last news in Fakti

20 Януари, 2020 18:37 1 677 2

Медийна революция в Лондон

  • bbc-
  • би би си-
  • тони хол

Тони Хол ще се оттегли като генерален директор на BBC през това лятото след седем години начело

Медийна революция в Лондон - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Тони Хол ще се оттегли като генерален директор на ВВС през това лятото след седем години начело, за да предостави поста си на нов човек, който ще преговаря с правителството за бъдещето на британския радио и телевизионен оператор, посочи самият Хол.

Британският публичен оператор ще трябва да договори нова харта с правителството до 2027 година, като преди това направи средносрочен преглед през 2022 година.

ВВС е един от основните доставчици на новини във Великобритания, както и най-големият телевизионен и радио оператор и представлява гласът на Обединеното кралство пред милиони зрители и слушатели по целия свят.

Той се финансира посредством лицензионна годишна такса от 154,50 паунда за всички домакинства, гледащи телевизия, и има централно присъствие в културния живот на Великобритания, като неговото телевизионно, радио и онлайн съдържание достига до 92% от британското население.

Медийна революция в Лондон

Преди време обаче премиерът Борис Джонсън постави въпроса дали ВВС трябва да продължава да се финансира посредством годишна такса, плащана от всички домакинства, независимо от това доколко те използват услугите на медийната корпорация.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    8 1 Отговор
    Страшни гюбрета са тия
  • 2 Бай хой

    4 0 Отговор
    Хм 2022-2027 мчи това си е петилетка ве. И тия минаха на планова икономика. Да изпълним петилетния план за три години. Познато. Твърде познато. Само сащисаните се дърпат още ама и тях кризата ги притиска
Новини по държави: