20 Януари, 2020 14:35 2 442 5

Веднага след Брекзит няма да има преговори

  • брекзит-
  • ес-
  • ек-
  • великобритания-
  • преговори

Остават броени дни до Брекзит

Веднага след Брекзит няма да има преговори - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Преговорите за бъдещите отношения между Великобритания и ЕС няма да започнат преди края на февруари или началото на март. Това съобщи говорител на Европейската комисия.

Тепърва ЕК ще определи преговорните насоки, а след това е необходимо те да бъдат утвърдени от Европейския съвет. Самата комисия може да приеме насоките едва след оттеглянето на Великобритания, поясни говорителят. Утвърждаването на преговорните насоки ще отнеме време, добави той. По неговите думи в случая не става дума за забавяне, а за обичаен процес.

Доскоро ЕК изразяваше готовност да започне следващите преговори с Лондон непосредствено след оттеглянето на Великобритания от ЕС. Предвижда се тези нови преговори да завършат до края на годината, когато изтича преходният срок след напускането на Великобритания, насрочено за 1 февруари. Великобритания трябва да напусне ЕС в края на този месец, на 31 януари. Такова бе желанието на повечето британци, гласували на референдума през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    6 3 Отговор
    След Брекзит, като подарък за сбогом трябва да им натоварят всички бежанци от Франция и Германия на лодки. Да вкусат британците от собственото си лекарство, векове наред нападали хора с лодки, а сега техните бивши роби да акостират на техният остров с лодки.

    Коментиран от #4

  • 2 Много се радвам за Англетата.

    2 1 Отговор
    ...... Свобода за Ирландия, Уелс, Шотландия и България.
  • 3 30.03.2019

    5 0 Отговор
    Едно не може да се отрече - демокрацията е истинска 52%за и решението е изпълнено,а при нас референдум за 1 лев субсидия за над 95% и резултат нулев.
  • 4 Някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Само че за разлика от преди, сега ще имат правото да им затръшнат вратата в лицето тъй като не са длъжни на никого! Като нищо могат да праснат визов режим на който решат. А виж ние нямаме избор, каквото ти кажат Меркел и Макрон това е!
  • 5 Клоунът

    0 0 Отговор
    Кви прегивори бе..ще им се кланят от ЕС да се върбат при облекпени условия ли? Тв не са тъпи, уредили са всичко с чичо сам. Сега искамда видя как ще умрат от глад както казваха някои специалисти .
Новини по държави: