20 Януари, 2020 19:09 3 572 9

Прашни бури и градушки връхлетяха Австралия (СНИМКИ)

  • австралия-
  • градушка-
  • буря-
  • пожар-
  • сидни

Екстремните климатични условия, с които страната ще започне това лято, придобиват нови измерения

Прашни бури и градушки връхлетяха Австралия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Опустошени от сушата селски местности в Австралия сега са връхлетени от прашни бури, които може да засегнат и гъстонаселени градове като Сидни. Така екстремните климатични условия, с които страната ще започне това лято, придобиват нови измерения, предаде Ройтерс.

Големи облаци гъст червен прах обгръщат някои градове във вътрешността на страната като Дъбо в най-гъсто населения австралийски щат Нов Южен Уелс.

Проливните дъждове, паднали в Нов Южен Уелс и съседния щат Виктория, донесоха облекчение след високите температури и сухите ветрове, разпалили горски пожари на територия колкото една трета от Германия. Те отнеха живота на 29 души и според някои оценки - на един милиард диви животни.

Прашни бури и градушки връхлетяха Австралия (СНИМКИ)

В столицата Канбера градушка с големината на топки за крикет изпочупи днес стъклата на автомобилите. Местни жители качиха в социалните медии клипове как се пързалят по улиците с шейни само по тениски.

По-рано този месец властите призоваха жителите на австралийската столица да останат по домовете си, след като димът от горските пожари силно замърси въздуха.

Прашни бури и градушки връхлетяха Австралия (СНИМКИ)

Пушекът прекъсна подготовката за Откритото първенство на Австралия в Мелбърн миналата седмица, въпреки че стартът му беше даден при относително чист въздух, доведе и до отмяна на някои полети.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    16 4 Отговор
    краят идва малко по малко, той ще настъпи, когато природните разрушения се случват с темпо и мащаби, които човека не може да навакса да възстанови! с други думи птицата лети докато маха силно с криле, намаляеа махането следва надолу, само че й се пада да маха вечно. колко години човечеството ще издържи увеличаващото се темпо!? обществата и държавите ще рухнат, социоорганизацията ще се разпадне..

    Коментиран от #8

  • 2 Бореца

    4 7 Отговор
    Боли ма фара за тиа аборигени с паяци
  • 3 фалшиви новини

    3 3 Отговор
    природа знае си работата и се пречиства по естествен път, стига сте се плашили хора с едни градушки..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🔸JP🔸

    3 1 Отговор
    Започват да се случват странни неща с природата
  • 6 Фукошима и китай

    0 4 Отговор
    Те са вис пак за глобжалното затопляне. Но сега сащ ще редуцират населението на планетата с две три войни. Ако може и малко грозни и тъпи спортисти да измрът в тези войни всичко ше си дойде на мястото. Не за друго , но си дразня отжтова спортистите да стават бизнесмени мястото им е на стадионите, в залите и боксовите рингове не на бизнес сцената.
  • 7 🐊рептил

    0 0 Отговор
    Най-лошото предстои.
  • 8 4321

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    По-ведро бе човек!
  • 9 Димчо Илиев

    1 0 Отговор
    Хаотично време = промяна на климата = горене на изкопаеми горива. Всичко е следствие от това.
Новини по държави: