Last news in Fakti

21 Януари, 2020 15:25 1 994 2

Македонските митници затягат контрола

  • северна македония-
  • боклуци-
  • митници-
  • контрол-
  • отпадъци

Съседите затегнаха мерките

Македонските митници затягат контрола - 1
Снимка: БГНЕС

Разследването в България включи алармата на македонските митници, откъдето обявиха, че повишават нивото на инспекция и контрол на всички видове отпадъци и вещества, които могат да застрашат здравето на гражданите, предаде БНТ.

„Според стратегическите цели на митническата администрация по отношение на безопасността и здравето на гражданите, вносът и контролът на опасните отпадъци, като рискова стока, винаги подлежи на митнически контрол и в рамките на компетенциите на Митническата администрация се осъществява в съответствие със закона. Това предполага задължително притежаване на съответната лицензи за внос от компетентното министерство, в случая това е Министерството на околната среда“, казват от митническата администрация.

Според техните данни фирмата „Блацион“, която е посочена като вносител на опасни отпадъци в България, не се явява като изпращач според митническите документи. „Общото количество на внесените отпадъци за изминалата година е 2215 тона, за които всеки вносител надлежно е представил разрешение, издадено от съответното министерство и при това не става дума за внос на опасни отпадъци“, казаха от митническата администрация. За да установи възможни нередности, митническата администрация в сътрудничество с МВР предприема дейности, насочени към разследване на вноса на отпадъци.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    4 2 Отговор
    Искат да влязат в Европейският съюз и същевременно искат да построят стена на нашата граница все едно сме Мексико.
  • 2 Гей от Брюксел града голяма...

    6 1 Отговор
    Ще влезнат в гейсъюза,ама преди това ще станат боклукчийското депо на Италия и Гърция...Иначе няма безплатни розови вибратори за макятата.....
Новини по държави: