21 Януари, 2020 15:00 2 980 37

Тръмп в Давос: Америка преуспява както никога досега (СНИМКИ)

  • давос-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Стопанинът на Белия дом рекламира търговските споразумения с Китай, Мексико и Канада като "най-големите търговски сделки, правени някога"

Тръмп в Давос: Америка преуспява както никога досега (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на Световния икономически форум в Давос, че Америка е "в разгара на икономически бум,подобен на който светът никога не е виждал досега".

"Америка преуспява. Америка процъфтява и да, Америка отново печели, както никога досега", похвали се той.

Тръмп отбеляза, че американската икономика е била в "доста слаба" форма, когато той е влязъл в Белия дом и че анализаторите са очаквали рецесия по време на неговото президентство, но че действията на неговата администрация са гарантирали, че това няма да се случи.

Американският президент рекламира търговските споразумения с Китай, Мексико и Канада като "най-големите търговски сделки, правени някога" и отбеляза, че те са "справедливи и реципрочни" и представляват модел за търговските сделки през 21-ви век.

Доналд Тръмп посочи, че отношенията с Китай "никога не са били по-добри", като в същото време той се похвали с личните си контакти с китайския президент Си Дзинпин, определяйки ги като "забележителни".

Тръмп в Давос: Америка преуспява както никога досега (СНИМКИ)

Пекин се ангажира да харчи 200 милиарда долара за внос на услуги и на промишлени стоки от САЩ, като сумата може да достигне "близо 300 милиарда долара, когато се свърши цялата работа", заяви Тръмп. Според него тарифите за китайските стоки са били необходими, за да бъде приключена "първата фаза" от търговската сделка, като той добави, че преговорите за втората фаза "ще започнат скоро" и че по време на тези преговори ще останат в сила повечето съществуващи митнически тарифи.

"Катастрофалното" търговско споразумение НАФТА (NAFTA) беше заменено с "невероятната" сделка USMCA", заяви американският президент, визирайки новата тристранна търговска сделка между САЩ, Мексико и Канада.

Президентът Тръмп също така обяви, че САЩ ще се присъедини към инициативата за един трилион дървета, стартирана по време на Световния икономически форум в Давос.

Пред глобалните политически и бизнес лидери в швейцарския курорт той отново критикува Федералния резерв на САЩ, отбелязвайки, че е понижил американките лихвени проценти прекалено бавно, докато преди това ги е повишил прекалено бързо.

Тръмп се похвали с ръстовете на фондовия пазар, откакто той беше избран за президент и заяви, че негова администрация изгражда икономика, която "работи за всички". "Американският модел през 21-ви век е пример за модел, насочен повече към "трудещите се, гражданите и семействата", посочи президентът на САЩ.

Той също така обяви за приоритет обучението на американската работна сила по отношение на изкуствения интелект, квантови изчисления и 5G мрежите.

След речта си Тръмп планира да се срещне със световни лидери и бизнес ръководители, които също участват на Световния икономически форум в Давос. Белият дом не посочи конкретните бизнес лидерите, с които Тръмп възнамерява да се срещне, но отбеляза, че той трябва да проведе разговори във вторник и в сряда с лидерите на Ирак, Пакистан, Швейцария и на иракския самоуправляващ се кюрдски регион, както и с основателят на форума в швейцарския курорт.

Тръмп в Давос: Америка преуспява както никога досега (СНИМКИ)

Тръмп също така ще проведе и първата си среща с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тази среща може да се окаже и най-съществената, имайки предвид редица несъгласия на Тръмп с европейската търговска и данъчна политика.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    30 8 Отговор
    Преуспява с натиск, санкции и продажба на прескъпо оръжие
  • 2 El chochone

    10 29 Отговор
    СЛАВА НА САЩ🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸
  • 3 Анонимен

    25 8 Отговор
    Колкото и да е вреден Тръмп за целия Свят, той е полезен за САЩ и наистина икономиката им расте, въпреки че е по мръсен начин чрез репресии и санкции. Той сам каза, че може да не разбира от много неща, но разбира от икономика и е бизнесмен, а на нас горко ни тежко щом си избираме пожарникар и за 11 години управление, само кражби и скандали.
  • 4 Borislav Popov

    15 27 Отговор
    Браво Трамп, докато Америка преуспява, Путен в Русия, пак сменя конституцията, за да може да се задържи още някоя друга годинка на власт. Че 20 години му са малко на завалията, за 20 години не можа да си оправи държавата и още най малко 10 му трябват, че да настигнат Северна Корея и Венецуела. Слава на Путин !

    Коментиран от #8

  • 5 С Китай нещо

    17 3 Отговор
    ми се види мътна работата ,снкциите срещу Китай и китайски компании има ,но пък иначе сделки. Да гледа Тъп да не стане нещо в Ю. китайско море,че отиде част от прогнилият амерски флот на дъното. Амерската икономика едва ли е в подем,а по-скоро в подем но обратно надолу или се крепи на безполезните хартиики наречени долари.Скоро ще разберем истината.
  • 6 Pipo

    22 5 Отговор
    Пълни Глупости говори тоя клоун. Елате и вижте какъв бум има американската икономика. Постоянно големи компании фалират, хората са толкова бедни и се чудят как да свържат двата края, магистралите са в толкова лошо състояние пълни с дупки където арматурите се виждат, всеки ден убийства, хиляди бездомници под мостовете, пенсионерите на 80 години и работят още защото не могат да се издържат от мизерните пенсийки а пък за храната да не говорим. Всичко е ГМО като пластмаса!!!!
  • 7 Pipo

    16 5 Отговор
    Welcome to USA. Страната на ужасите!!
  • 8 Borislav Popov

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Преди 15 години, Путен обеща на руснаците, че ще направи заплатите им като на португалците ! Какво виждаме днес ? Минимална работна заплата в Португалия - 740 евро ! Минимална работна заплата в Русия-200 евро ! https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%8B_%D0%BF%D0%BE_%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%83_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%83_%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D1%8B_%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B0

    Коментиран от #19

  • 9 Българина

    20 8 Отговор
    Как преуспява сащ само на наш гръб! За четирите бази не плащат нищо нонза други подобни по света сащ спестяват 100 млн долара годишно, 5 златни концесии срвщу 1.4 пр от декларирания добив!!! За 2019 официално добито 12.5 т злато, което на стойност поне 7.5 млрд лева. Редно за нас да остават поне 15 пр както е в румъния 1.2 млрд лв, два златни теца изнасящи печалба годишно около 300 млн долара, купихме самолети на двойма цена, загубихме 30 г приход от ЮП за 400 млн долара годишно. До тук сащ е забогатяла само от нас годишно с 1.4 млрд долара!!!!! Който иска да го смята пак
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 onq s konq

    13 9 Отговор
    Доста нагло себеизтъкване за един президент в импийчмънт. Липста на легитимност Тръмпи се опитва да замести със заплахи, санкций, военно присъствие. Дали му се отдава????

    Коментиран от #17

  • 12 kjl

    14 6 Отговор
    Супер успешна икономика която генерира само дефицит!!! Дори официалният бюджетен дефицит вече надхвърля един ТРИЛИОН долара. Неофициалния 1,3 трилиона. Национален дълг 23 трилиона, общ 75 трилиона, съотношение дълг към спестявания 1 към 1475 в полза на дълга. Рекет, изнудване, откровен пладнешки грабеж все приоми от последния президентски мандат. света вече се гнуси от тях. Колкото омраза предизвика към себе си и народа си този президент, никой друг до сега нене успявал. В това наистина е ненадминат.

    Коментиран от #15

  • 13 мултакис

    5 5 Отговор
    Сорос ще му разкаже играта, той също е в Давос.
  • 14 целия свят мрази америка

    6 2 Отговор
    И Бойко така се хвали.Като черно циганче с бяло дупе.
  • 15 Голямо сърце

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "kjl":

    Публикувано във факти.бг: Колкото омраза предизвика към себе си и народа си този президент, никой друг до сега нене успявал. В това наистина е ненадминат. Сигурен ли си, че няма никой друг?
  • 16 Пак излагация от пъдаря....

    6 1 Отговор
    Дайте да видим Тиквун как се разкарва между вождовете събрани в Давос!!То какъв ли срам е за България този каун сред тези министри и президенти?
  • 17 Не религиозен

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Липса на легитимност? Защо ? Първо - Всяка власт е от Бога и второ - президента Тръмп бе избран на последните избори от американския народ, съгласно изборните резултати. А резултатите винаги и навсякъде по света са оспорвани от опозицията. Включително и в България.

    Коментиран от #23

  • 18 Borislav Popov

    4 3 Отговор
    Почнаха сами да се хвалят от кочината!
  • 19 КОНТРАТА

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Свинчо, не е важни колко взимаш, а какво може да си купиш с парите които получаваш! И 200€ взимат в Камчатка в Москва, Санкт Петербург.... заплатите са съвсем различни!

    Коментиран от #30

  • 20 дон един голям балон

    6 1 Отговор
    Перушан лъже като дърта циганка. Ако е вярно , защо дългът продължава да расте ? А връзките с Китай направо цъфтят и вържат !
    А с Мексико каква дейност развиват ? Ще градят стена по между си ? И това ми било добро взаимодействие по между им !!!
  • 21 ти Иво Инджев ли си

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "еврейската държава Русия е на колене":

    Това съчинение от къде ти го дадоха ? Или само в болния ти мозък ? Я вземи се поразрови в нета , че да насмогнеш малко с информацията.
  • 22 Behemoth

    4 0 Отговор
    Процъфтява тя едвам свързват двата края всички с изключение вишата класа и горната средна класа ....
  • 23 Шляп

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Не религиозен":

    Истината е,че Тръмп бе избран не от народа а от сената,който сенат с процедурни хватки заобиколи народния вот,който беше за Хилъри.Да живее демокрацията,където още я има!

    Коментиран от #25

  • 24 пишман инвеститор

    4 2 Отговор
    Защото икономиката им просперира , за това големите фирми фалират.
    GM затвори два завода и изхвърли 50 хил човека.
    Продължава "кървавата баня" от фалити в сектора на автомобилните товарни превози в краварника.
    Само през първата половина на 2019 г. 640 фирми за пътни превози в обора са банкрутирали.
    Фалира и най големия производител на мляко.
  • 25 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Шляп":

    Абсолютната истина е, че всяка власт е от Бога ! На благочестивите народи Бог дава добри управители, за да поминат тих и спокоен живот. И генерал Де Гол, позовавайки се на Библията ( Послание до Римляните 13 гл.) е формулирал крилата фраза, че "Всеки народ си заслужава управниците". А когато търсиш истината, първо виж съчицата в своето око...

    Коментиран от #27, #29, #36

  • 26 що тъй ба бате

    2 1 Отговор
    Перчема се хвали за Китай , ама китайците на друго мнение :
    Пхенян не възнамерява да спазва споразуменията с Вашингтон, тъй като САЩ продължават да водят враждебна политика по оношение на народната република. Това заяви във вторник съветникът на Постоянната мисия на КНДР към представителството на ООН в Женева Джу Йънг Чхол
  • 27 Шляп

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Не религиозен":

    Демек излиза,че сам Господ закри официално демокрацията в Америка,ако изобщо някога я е имало или е била просто илюзия.

    Коментиран от #28

  • 28 Шляп

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Шляп":

    Тъй,че американците могат да се сърдят само на Господ за положението в което са в момента,направо чудесно,няма само руснаците да са им виновни за всичко я.
  • 29 Шляп

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Не религиозен":

    И да истина е ,че всяка власт е от Бога,но кой как я употребява по собствена воля си е лично за негова сметка и отговорност.

    Коментиран от #33

  • 30 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #19 от "КОНТРАТА":

    Свинчо, не е важни колко вземат в Мацква и в Санкт Петербург, Русия не се състои само от тези 2 града и друг път не ме наричай така, ако не искаш и теб Свинчо да те наричат.

    Коментиран от #31

  • 31 пендьо

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    що не ходиш да скочиш от някой мост бе.

    Коментиран от #32

  • 32 Borislav Popov

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "пендьо":

    Що за тъп въпрос ? Ако си на зор, върви сам и скачай, аз зор нямам..
  • 33 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Шляп":

    "ЧРЕЗ мене царете царуват и началниците узаконяват правда; ЧРЕЗ мене князете начаствуват, също и големците и всичките земни съдии. Аз любя, ония, любят мене и ония които ме търсят ревностно ще ме намерят. "(Притчи 8:15-17) Обърни внимание на последния стих. А онези (народи), които се противят на Бог, получават управител с ръжен в ръката.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Шляп

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Не религиозен":

    Виждам,че просто цитираш евангелието оттук оттаме без да можеш да вникнеш в смисъла на написаното.Ако си сляп за истината така се получава и да ти обяснявам пак твойта песен ще си пееш.Това,че някои получават власт от Бога,съвсем не означава,че трябва да прехвърлят оттговорността за собствените си действия върху него,но понеже Бог в милостта си им е дал и тази възможност като проявление на свободната воля,то нека опитат и от последствията,тоест ръжена е за тях в крайна сметка и те сами си го приготвят,а за тези които се пострадали от издевателствата на самозабравилите се управници,за тях е божието обещание за спасение.

    Коментиран от #37

  • 36 Шляп

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Не религиозен":

    На такива като теб,дето приканват хората да си търсят съчки по очите,навремето зевзеците ги викаха да погледнат дали не им плува случайно някой кораб в окото,като им се блещеха насреща и така разобличаваха лицемерието им.
  • 37 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Шляп":

    Шляп. шляп....Не цитирам Евангелието от тук-от там, а само някои стихове, които потвърждават, това което казвам. А на теб, май, най-много ти харесва темата за "свободната воля". Но мисля , че се нуждаеш от по-задълбочено изучаване на Божието Слово, за да осмислиш по-добре значението и правото на прилагането и.
Новини по държави: