Last news in Fakti

22 Януари, 2020 07:33 2 891 1

Законодателен пинг-понг за Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • борис джонсън

Сделката на Борис Джонсън се върна в Камарата на общините

Законодателен пинг-понг за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В британската Камара на общините се върна сделката на Борис Джонсън от Камарата на лордовете, където тя бе гласувана, но с внесени поправки в законодателството. Ако депутатите в Камарата на общините отхвърлят поправките, проектозаконът пак ще бъде върнат в Камарата на лордовете.

От правителството заявиха, че са разочаровани от хода на Камарата на лордовете, но се надяват с мнозинството, което управляващите имат в Камарата на общините, поправките да бъдат отхвърлени. Ако това стане, ще бъде поставено началото на така наречения „пинг-понг период“ между двете камари на парламента, докато те не постигнат окончателно съгласие по текста.

В Камарата на лордовете бяха гласувани пет поправки, сред които защита на правата на децата бежанци след Брекзит и автоматично получаване на право от гражданите на ЕС да останат на територията на Обединеното кралство след Брекзит, вместо да кандидатстват за това право.

Заместник-министърът за Брекзит лорд Каланан заяви, че е „право и задължение“ на членовете на Камарата на лордовете „щателно да гледат под лупа“ законодателството и да искат депутатите в Камарата на общините да помислят отново, но би искал да припомни на „уважаемите благородници“, че ясното послание от избираната от народа Камара на общините е, че тя вече одобри проектозакона с голямо мнозинство.

Лейди Хейтър от Лейбъристката партия критикува правителството, че се прави че не чува подобренията, произтичащи от поправките.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каламбур

    3 1 Отговор
    Лейди Хейтър...атакува правителството. Че какво друго?
Новини по държави: