Last news in Fakti

22 Януари, 2020 09:10 2 370 1

Смъртоносният вирус достигна и Тайланд

  • вирус-
  • коронавирус-
  • китай-
  • зараза-
  • тайланд

Северна Корея забрани влизането на чуждестранни туристи

Смъртоносният вирус достигна и Тайланд - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Тайланд бе потвърден първи случай на заразен с новия коронавирус гражданин на страната, предаде ТАСС, като се позова на в. "Банкок пост". Става въпрос за 73-годишна жена, която е лекувана в болница.

Възрастната жена се разболяла, след като се върнала в края на миналата година от китайския град Ухан, откъдето тръгна разпространението на новия вирус. Русия междувременно съобщи, че също е засилила контрола по своите граници.

Новите мерки бяха предприети в момент, когато милиони хора в региона се готвят да пътуват за Лунната Нова година тази седмица. Появата новия вирус, който може да се предава от човек на човек, предизвика опасения от пандемия, подобна на тази с Тежкия остър респираторен синдром, който се появи в Китай през 2003 г. и предизвика смъртта на близо 800 души.

Междувременно Северна Корея забрани влизането на чуждестранни туристи на своя територия като превантивна мярка срещу разпространението на новия коронавирус от Китай. Първи случай на заразен с този вирус беше регистриран и в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Посрещач

    2 4 Отговор
    Мила корона добре дошла и в България дано престоят ти тук бъде пълноценен и има голям урожай от запазени и умрели паразити. ..