Last news in Fakti

22 Януари, 2020 14:33 1 606 4

В Румъния отново протестират

  • румъния-
  • протест-
  • пенсия

Камарата на депутатите ще гласува окончателно проекта за премахване на специалните пенсии на 28 януари

В Румъния отново протестират - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Магистратите от редица съдебни инстанции в Румъния, включително Букурещкия съд и Букурещкия апелативен съд, спират работа от днес за неопределен срок в знак на протест срещу проектозакон за премахване на специалните пенсии.

По време на протеста съдиите ще разглеждат само спешните дела.

Специални пенсии в момента получават народните представители, местните избраници, авиаторите, дипломатите, държавните служители в парламента, бивши служители на Сметната палата, военните и магистратите.

Национално-либералната партия иска всички специални пенсии, с изключение на тези на военните, да бъдат премахнати.

Над 9 хил. души може да останат без този вид държавна помощ, ако бъде одобрен исканият от правителството нормативен акт. Това сочат изчисления на румънския икономически сайт "Економика".

Камарата на депутатите ще гласува окончателно проекта за премахване на специалните пенсии на 28 януари, съобщи председателят на камарата Марчел Чолаку.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еразъм

    7 0 Отговор
    Привилегиите са първият враг на законноста.
  • 2 съдия от село

    4 0 Отговор
    Хора, сложете друга снимка, щото на тия плакати пише, че подкрепят полските магистрати, като там конфликта е на друга основа, нали знаете? пенсиите са в Букурещ, а в Полша спорят за новите разпоредби за прилагането на международното законодателство.
  • 3 Кабагайдаров

    1 2 Отговор
    За румънците разбрахме но.................интересуваме кога ще се събуди заспалия български народ . Докога трябва да траем да ни тъпчат. Не разбирате ли че НАП се превърнаха в най-големите рекетьори на България със протекцията на управляващите. Къде отиде тази демокрация която чакахме след 10 ноември.
  • 4 Ганьо

    1 1 Отговор
    Аз никога не протестирам. Страх ме е да не стане по-зле. Чакам някой да дойде и да ни оправи.
Новини по държави: