22 Януари, 2020 10:23 1 584 29

Как ще работи новото правителство на Русия

  • русия-
  • правителство-
  • владимир путин-
  • михаил мишустин

Външният министър Сергей Лавров и министърът на отбраната Сергей Шойгу запазват постовете си

Как ще работи новото правителство на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руското правителство бе наполовина обновено и се подмлади, коментира в. "Известия" състава на новия кабинет, назначен вчера от президента Владимир Путин.

Средната възраст на новите министри е 47 години; предишният състав бе с 6 години по-възрастен, сочат изчисления на руския ежедневник. Медиите в страната поместват биографии на хората от новия кабинет, а бизнес изданието "Комерсант" - и справки за доходите им.

Външният министър Сергей Лавров и министърът на отбраната Сергей Шойгу запазват постовете си. Оттук следва, че външнополитическият и отбранителният курс на Руската федерация остават без промени, изтъква "Известия".

Този блок в правителството се контролира от Владимир Путин, напомня политологът Андрей Кортунов. Руската "външна политика не е премиерска, а президентска. Мисля, че в близките години нещата ще си останат така", казва той.

В. "Московский комсомолец" пише, че не желае "да губи време и хартия напразно" в обяснения защо Лавров и Шойгу запазват своите длъжности - двамата "са като добро вино, което с времето само става все по-добро".

Хората в Русия все още имат голямо желание за промени и не се страхуват от тях. Владимир Путин усети тази нагласа и я оформи в своите т. нар. майски укази от 2012 г. Досегашното правителство на Дмитрий Медведев обаче не се справи с всички поставени в тях задачи. Затова новият кабинет предстои да полага усилия за промени към по-добро в икономиката и социалната сфера, казва в интервю за "Известия" Валерий Фьодоров, шеф на социологическата агенция ВЦИОМ.

100-процентовата смяна на министрите от социалния блок и сериозното обновяване на вицепремиерския състав са ефикасен, често използван от политиците начин за сваляне на напрежението, натрупано в обществото. Особено в патерналистко общество като руското, в което гражданите често стоварват върху държавата личните си проблеми, заявява пред изданието "Свободная преса" анализаторът Игор Шатров.

На първото си заседание с новите министри премиерът Михаил Мишустин очерта вчера приоритетните за кабинета въпроси - осъществяване на тазгодишното президентско послание до парламента, осигуряване на икономически растеж в Русия и изпълнение на националните проекти, отбелязва в. "Росийская газета".

Тези федерални проекти от 2018 г.,включват разработки в три насоки - "Човешки капитал", "Комфортна среда за живот" и "Икономически растеж".

Без повишаване на икономическия растеж "не може да бъдат постигнати никакви резултати, камо ли резултати в социалната сфера" - за целта правителството трябва сериозно да промени инвестиционния климат в Русия и да стартира нов инвестиционен цикъл, изтъкнал премиерът, цитиран в московския официоз.

Според експертите съставът на новия кабинет показва, че е ориентиран към икономически растеж, пише в. "Взгляд".

"Освен това (в правителството) са дошли хора, събрали опит в контролните органи (. . .) Това е интересно решение. Ще видим какво ще стане", коментира наблюдателят Евгений Минченко.

В. "Независимая газета" критикува политиката на предходното правителство: "Доходите на населението са в стагнация, икономическият растеж - далеч от целевия, инвестиционен растеж на практика няма, подкопано е доверието на хората и на бизнеса заради повишаването на пенсионната възраст и вдигането на ДДС. А и самата държава не иззе инвестиционната щафета от частния сектор и не подкрепи икономиката с финансови инжекции."

И основният въпрос е дали новите или преместените фигури ще отговарят на обявените цели - ускоряване на икономическия ръст, радикално понижаване на бедността, технологически пробив и т. н., подчертава изданието.

Новите хора в кабинета - по принцип с доста по-малък бюрократичен опит и стаж в структурите на властта - в по-голяма степен от досегашните министри дължат кариерата си на президента и на новия премиер. И вероятно поне на първо време ще действат по-активно от своите предшественици, за да оправдаят доверието и да добият апаратна тежест, коментира в. "Ведомости".

Остава открит въпросът как новото правителство ще се бори с кризата на доверие сред инвеститорите. Едно по-ефективно правителство само по себе си не е повод инвеститорите да вярват в него, при това доверието им се печели сравнително бавно, пише "Комерсант".

Кабинетът може бързо да вземе мерки за насърчаване и защита на инвестициите, да реформира контролно-надзорната дейност. Явно веднага ще разгледа и други силни идеи за "рестартиране" на отношенията между бизнеса и властта. Защото новите министри повече отвсякога имат нужда от "бързи успехи", прогнозира всекидневникът.

В професионалната си кариера Владимир Путин винаги е залагал на т. нар. стабилност, а сега буквално взривява властовата вертикала, която градеше двайсет години. Оставката на руското правителство не означава просто смяна на министрите. По министерства, управления и ведомства хиляди хора днес гледат с ужас към утрешния ден и нямат ни най-малка представа какво ги чака, пише в. "Ежедневний журнал".

Как ще работи новото правителство на Русия

Като следваща стъпка "развихрилият се вожд" може дори да разпусне Държавната дума, заявява опозиционното издание.

"Ежедневний журнал" признава, че "засега"няма обяснение защо Путин "всява хаос в собствената си опорна конструкция" и "гори с напалм всичко около себе си". Авторът обаче е "абсолютно убеден, че всичко това има някаква връзка (. . .) с един реален, а не маскировъчен сценарий, предвиждащ Владимир Путин да властва доживот".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ###

    8 5 Отговор
    С удоволствие
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Borislav Popov

    8 8 Отговор
    Новото правителство ще работи като старото, тези новичките са си съшите чифути като старите, че и по зли са даже. Ще доят, доят и те руснаците и след 10-тина години Путен и тях ще ги смени и те така, времето си тече, 20 години вече Жужето храни руснаците с голи обещания, за по добър и качествен живот и за по големи заплати. Преди 15 години, той им обеща, че ще направи заплатите като в Португалия ! Какво виждаме сега ? Португалия, минимална работна заплата - 740 евро ! Русия, минимална работна заплата 210 евро, даже в бедната България, минималната заплата е по висока, от тази, в богатата Русия на цар Путен.

    Коментиран от #5

  • 4 АНЕНЕРБЕ

    3 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лавров и Шойгу запазват своите длъжности - двамата "са като добро вино, което с времето само става все по-добро".

    ДВАМАТА ИЗВЪРШИХА ТАКИВА ВЕЛИКИ НЕЩА , ЧЕ НА ЮЖНАТА ГРАНИЦА НА РУСИЯ ЗАСТАНА ОЩЕ ЕДИН НОВ ВРАГ - Иран!!

    Няма как да не ИМ се признае тази "ВЕЛИКА" победа осъществена съвместно с "АМЕРИКАНСКИТЕ ПАРТНЬОРИ" както Лавров нарича американците.
    ТЕ ПОБЕДИХА ИРАН.
    Руски самолет достави на американците за отстрел на летището в Багдат иранския генерал КАСЕМ СУЛЕЙМАНИ.

    За разлика от късопаметните сърби , ПЕРСИТЕ са народ който помни как е бил предаден от блядовете в Сирия, как са били пропускани израелските самолети да преминават през С 300 като на парад , как руски и персийски войски са се били за да достявят удоволствие на ИЗРАЕЛ.

    УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ БОТУКСА ПУТИН /доколкото това е той/ ЗАЕДНО С ЧУБАЙСЧЕТАТА ВОДИ РУСИЯ КЪМ РАЗПАД ПОДОБЕН НА ТОЗИ СЪС СССР.

    Данъчната реформа която одра кохата на руснаците с 3 ТРИЛЬОНА РУБЛИ ще върне под формата на закуски за децата и МАЙКИТЕ 1/10 от тази сума!!!

    Завършвайки ще ви цитирам факта който самият "ВОЖД" на държавата Русия съобщи: РАЖДАЕМОСТТА В РУСИЯ Е ПО НИСКА ОТ ТАЗИ ПО ВРЕМЕТО НА ВОЙНАТА!!

    Руснаците са във война но още не могат да разпознаят врага.
    Когато го направят ще бъде късно!

    Коментиран от #6

  • 5 АНЕНЕРБЕ

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    На пресконференцията БОТУКСА обяви, че раждаемостта е по ниска от тази по времето на ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!

    ДО ТОВА СЕ Е СТИГНАЛО СЛЕД НЕГОВОТО ДВАДЕСЕТ ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ!!

    "ВЕЛИК" Е ПУТИН.

    ТОВА КОЕТО НЕ УСПЯХА ДА НАПРАВЯТ ФАШИСТИТЕ НА ХИТЛЕР ГО НАПРАВИ ТОВА ДРЕБНО НЕДЪГОВО СЪЩЕСТВО, НА КОЕТО МЕДИИТЕ НА ЧУБАЙ СЪЗДАДОХА ОБРАЗА НА ВЕЛИК ВОЖД.

    ВЕЧНА И ПАНЕТ НА СССР, НО И РУСИЯ Е ПРЕД СЪЩАТА СЪДБА.

    НА ИЗТОК ОТ УРАЛ ВСИЧКО Е КИТАЙСКО в.т.ч. и прословутият остров ДАМАНСКИЙ, който СССР тогава защити избивайки хиляди китайци.

    Да не говорим за републиките и КАЗАХСТАН.
    ТЕ ВСИЧКИ СА ПОД КОНТРОЛА НЕ НА ПИГМЕЯ И КРЕМЪЛСКИТЕ ШУТОВЕ, А НА ПЪРВИЯТ СЕКРЕТАР НА ККП !!
    ТОЙ Е ТЕХНИЯТ АНГЕЛ ХРАНИТЕЛ , А НЕ БЛЯДОВЕТЕ ОТ МОСКВА!
  • 6 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "АНЕНЕРБЕ":

    Публикувано във факти.бг: Данъчната реформа която одра кожата на руснаците с 3 ТРИЛИОНА РУБЛИ ще върне под формата на закуски за децата и МАЙКИТЕ 1/10 от тази сума!!!) Тук сте прав, но не е само данъчната реформа, а и пенсионната, тоест, Путен открадна едни милиарди от руските пенсионери и сега ще ги дава полеке лека, на младите, а песионерите кучетата ги яли.

    Коментиран от #8

  • 7 ⚡ Хрониките на Евразия

    5 3 Отговор
    Когато ние си мислехме , че Оруел, Войнович, Носов и Сорокин са писатели-ясновидци , беше ни смешно, но когато ни стана ясно , че те са сценаристи– започва да ни става страшно.
  • 8 АНЕНЕРБЕ

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    В случващото се в Русия , окрадените трильони са най малкият проблем!

    ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е ДЕМОГРАФСКИЯТ СРИВ ДОВЕЛ ДО ТОВА , ЧЕ РАЖДАЕМОСТТА В МОМЕНТА В РУСИЯ Е ПО НИСКА ОТ ТАЗИ ПО ВРЕМЕТО НА ВОЙНАТА!!

    РУСИЯ Е ВЪВ ВОЙНА И РУСКИЯТ НАРОД НЕ ЗАБЕЛЯЗВА КОЙ Е ПРОТИВНИКА МУ.

    КОЙ ДОВЕДЕ ДО ТОВА ОСКОТЯВАНЕ ЕДИН ВЕЛИК НАРОД С ДВАДЕСЕТ ГОДИШНОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ??!!!

    ВСЕКИ ПРОБЛЕН ИМА ТОЧНО ИМЕ ФАМИЛИЯ И АДРЕС - Шломовия путин и шайката на ЧУБАЙС
    ТОВА Е ОТГОВОРА НА ВЪПРОСА

    Ако руснаците са народ , а не мърша ще изправят на съд тези престъпници!
  • 9 ⚡ Хрониките на Евразия

    2 4 Отговор
    " Ще се трудим и собствено мнение ще си имаме .
    Но тъй като никога няма да се трудим , то и мнение за нас ще имат само тези , които вместо нас се трудят .
    Тоест , Европа и тези същите немци , вековните наши учители ."


    - Достоевски, Бесове
  • 10 до Borislav Popov

    5 6 Отговор
    Не си прав ! Цар Путкин ги направи всичките мужики милионери … в рубли !
  • 11 Лелеее

    2 4 Отговор
    Браво , раждаемоста и икономиката на Русия замислили Лакеите ?
    Живущи в най бедната , продажна , обезлюдена страна в Галактиката ?
    Браво , я сега по едно салто направете “анализаторите” и си пийте хапчетата !
    А после и ВИЕ си направете по една снимка с Иванка , ей тъй за спомен ....
    Паляци !

    Коментиран от #13

  • 12 Разпадът на Русия вече е текуща реалност

    6 3 Отговор
    Разпадът на Русия вече е текуща реалност

    https://frognews.bg/novini/razpadat-rusiia-veche-tekushta-realnost.html
  • 13 Borislav Popov

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Лелеее":

    Замислил съм се, понеже голяма част от най близките ми роднини живеят в Русия и знам на какъв хал са обикновенните руснаци, не от медии, слухове и мнения на тукашни каскетоиди, а от първи лица живеещи и работещи в Русия.

    Коментиран от #15, #21

  • 14 SS14

    4 2 Отговор
    Новото ще работи,както и старото.Грабеж докрай и без да се дава право на глас на народа.
  • 15 Лелееее

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Трогателна история ......
    А другата част от “близките “ ти са “казмуристанци” от Неизвестна планета , а Алф ти е трети братовчед ???
    Разчуства НИ , а ние “повярвахме” ???

    Коментиран от #24

  • 16 еврейската държава Русия е на колене

    5 2 Отговор
    Руcнaцитe и турцитe ca двeтe брaтcки eврeйcки плeмeнa, кoитo ca ce изгубили и oтклoнили oт 12-ттe изрaeлcки плeмeнa, кoитo прeди някoлкo хиляди гoдини в прoдължeниe нa 40 гoдини, cкитaйки ce в кръг в пуcтинятa ca ce oтклoнили.Нaциcтитe ги нaдушихa и избихa 25-30 милиoнa руcнaци рaзмaзвaйки глaвитe и чeрвaтa им c тaнкoвe и oбръщaйки Руcия нaoпaки cъc зeмятa, нo тъпитe aмeрикaнци cпacихa тoгaвa Руcия oтвaряки втoри фрoнт. Ceгa тъпитe aмeрикaнци ce ocъзнaхa кaквa грeшкa ca нaпрaвили, нo къcнo мaлкo.... Нa турцитe тoгaвa им ce рaзминa нa кocъм, нo ceгa ca нa пaнгaрa и щe гo oтнecaт cкoрo....Братя националисти, не оставяйте днешната работа за утре и не допускайте руските и турските мелези-циганчета в България да дерибействат и да се държат все едно те са на власт, защото ако не ги смачкате днес, утре не много умните американци пак ще ги спасят от концлагерите, които им готвиме....
  • 17 соросоид дебил

    3 1 Отговор
    Както беше казал наскоро един млад и умен руски губернатор.."Какъв икономически растеж искате при тази демография и застаряващо население"..При намаляване на работещите и увеличаване на пенсионерите, какъв икономически растеж и потребление искате бре хора. Това се отнася за Русия, стагнираща Европа и Япония, които дори и ресурси нямат.
  • 18 ⚡ Хрониките на Евразия

    2 3 Отговор
    Звъни ми руски доставчик , въодушевен , пълен с оптимизъм - Сега вика работите ще тръгнат , имаме си ново правителство ..
    На въпроса ми - Започвате от чист лист и още 20 години ще ставате от колена , онемя ..
  • 19 Асен Илиев

    1 3 Отговор
    Точно като старото :) Украинците и беларусите ги няма, за да мъкнат на гърба си НЕЩАСТНИЦИТЕ (+Кавказ), а от тях и чеп за зеле не става :) Ква промяна, кви 5 рубли?!
    ...Само си уреждат синчетата у властта - "земеделския" министър И се опитват да МИ хвърлят прах в очите :)
    ОБАЧЕ, кога С ВИНЯТА рие, се на кухата кратуна и пада ;)
  • 20 Асен Илиев

    1 3 Отговор
    Патрушев татко, Патрушев син - КОЛХОЗНА, КО-ЧИ-НА :)

    Коментиран от #25

  • 21 Да явно по

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    добрата част от роднините ти живеят там,а калпавата и неставаща и за чеп за зеле живее тук и плюе. Лъжльо,ако живеят там зле,а ти тук си супер и им казваш за прекрасният живот тук,не мислиш ли,че няма да дойдат тук да се преселят и да оставят "лошият"живот там. Сигурен съм,че ако имаш въобще някякви роднини в Русия,могат да дойдат тук евентуално на почивка на морето,а не да живеят постоянно. Изводите ми са от разкази на руснаци тук по морето и там в Русия. Съвет,по-малко лъжи!
  • 22 Асен Илиев

    1 2 Отговор
    Що ли имам чувството, че кланът - Патрушеви+Бортников, управляват К ОЧИНАТА, а Хаско е само клоун, за пред проста ците :)
    Хаяско, я си сложи един клоунски нос :)
  • 23 Асен Илиев

    1 2 Отговор
    А пък когато някой се Н АСЕРЕ, ама много и смърди страшно, го правят вице президент :)
    За да е по-весело в К ОЧИНАТА естествено! :)
  • 24 Borislav Popov

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Лелееее":

    Далеч съм бил от мисълта да те трогвам или да те разчуствам, точно пък тебе, аз ти казвам защо коментирам действията на Путен и на руското правителство, а ти ако щеш ми вярвай. А ти като си толкова правилен, вместо да сапамиш тук простотии и да се заяждаш с коментиращите, кажи си твоето мнение по въпроса. А не прехвърляй топката към, най бедната , продажна , обезлюдена страна в Галактиката. Кажи поне, защо в най бедната , продажна , обезлюдена страна в Галактиката, минималната заплата е по висока от най богатата страна в Галактиката ??

    Коментиран от #26

  • 25 Само че

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Асен Илиев":

    за поредна година Русия е най-големият производител на пшеница в света,а ние скоро ще вземем да внасяме. Другото,което е за носенето,значи Русия носеше на гърба си споменатите от теб бивши републики,а сега виж украинците къде са в ъгъла на мизерията. Руснаците не ги мисли,те винаги са се оправяли и сега ще се оправят. От ВСВ излязоха най-пострадалата и измъчена страна и само със собствени средства и ресурси се възстанови,та оказа помощ за възстановяване на страните от бившият соц. лагер,най разрушени от войната и те да се възстановят.
  • 26 Отговора на този

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    въпрос е в това да попиташ роднините ти живеещи в Русия със заплатите си какво могат да си позволят и тук какво можеш да си позволиш,защото с хората с които контактувам са обикновенни руснаци средна класа и възможностите им са доста над моите,а аз мисля,че тук минавам за средна класа. Та в този ред на мисли да ти кажа,че правя сравнение на базата на хора с еднакви или близки по вид професии.

    Коментиран от #29

  • 27 ЦарВул

    1 0 Отговор
    Не ги мислете руснаците!!Бяха добре и сега не са зле!Работишл съм там и доста добре да не кажа отлично ги познавам!!Не плачете на чужд гроб защото не знаете къде му е главата и къде му са краката на починалия!!Да не плачете на краката вместо на главата!!Съвета ми е идете по нашето Черноморие ей така от интерес и ще видите кой е изкупил къщи,места,жилища заведения и кои знамена са най много!!Само не си слагайте черните очила и то кривогледите!!Путин е ВЕЛИК!!ОН СИ ЗНАЕ ЗАЩО ГО ПРАВИ И КАК ДА ГО НАПРАВИ!!СЛЕД ВСВ САМО СССР И РУСИЯ ИЗПЛАТИХА НА КРАВАРИТЕ ДЪЛГА СИ ПО "ЛЕНД ЛИЗА"/който не зане що е това да пита или прочете/ДО КОПЕЙКА!ОТ ТОГАВА ДО СЕГА И ПО НАТАТЪК ЩЕ Е САМО НАПРЕД И НАГОРЕ ЗАЩОТО ИМАТ УМЕН ПРЕЗИДЕНТ!ЗАЩОТО СА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА,А НЕ КАТО НАС "ТИКВЕНА"!НАШИЯТ ТИКВОЧ САМО ЗНАЕ ДА СЕ МЛЯСКА И ДОРИ ГО ДАВАТ КАК СЕ ЦЕЛУВА С ИВАНКА ТРЪМПОВА АМА ТОВА НИ НОСИ САМО"БЕДНОТИЯ ДО ШИЯ"И ЗАЕМИ ДАДЕНИ ЗА КОНСЕРВЕНИТЕ ИМ ХВЪРЧИЛА,КОИТО СА ОЩЕ САМО КАТО ИДЕЯ!!ЩЕ ИМА ДА ЧАКАМЕ ДО "ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ"!ЖАЛКО ЗА МЛАДИТЕ,КОИТО РЕШАВАТ ДА ОСТАНАТ В НАШАТА ТИКВАРИЯ!!ЩЕ БАЧКАТ КАТО КАТОРЖНИЦИ! НАМ СЕ ПОДИГРАВАТ ВСИЧКИ СЪСЕДНИ ДЪРЖАВИ!!В СЪБОТА ХОДИХ ДО ТУРЦИЯ И СИ КУПИХ ЛЕКАРСТВА ЗА ТРИ МЕСЕЦА,КОИОТО ЗАЕДНО С ПЪТНИТЕ МИ ИЗЛЯЗОХА ТРИ ПЪТИ ПО ЕВТИВО от българските за един месец!НЯМА КНИЖКА-ПИШКА,КАСА-МАСА!
    ПЛАЩАШ ВЗЕМАШ И ГО ХОМ/по български у дом/!!Това на двеста километра от границата!!Питах и разбрах,че една продавачка в КИПА
    турски хипермаркет и тя се похвали,че
  • 28 ЦарВул

    1 0 Отговор
    Продължение:Тя се похвали,че взема 1500 лева/турски лири обърнати в български лева/Е т,ва е да имаш умни и начетени управляващи,а не празни кратуни и тикви!!
  • 29 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Отговора на този":

    Аз съм ги попитал, бъди рахат, не това визирам аз ! Аз визирам, че Путен не си изпълнява обещанията и не си държи на мъжката дума, тоест, лъже !!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания