Last news in Fakti

22 Януари, 2020 11:29 1 129 0

Политически трус в Италия

  • италия-
  • 5 звезди-
  • оставка-
  • правителство-
  • луиджи ди майо-
  • партия

Вътрешни спорове в най-голямата партия

Политически трус в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Луиджи Ди Майо ще се оттегли като лидер движението "5 звезди", заяви неназован висш представител на движението, участващо в управляващата коалиция в Италия, предаде БНР.

Очаква се Ди Майо, който също така е и външен министър, да се срещне с другите министри от "5 звезди" тази сутрин и предстои да обяви оставката си на партийна сбирка следобед, съобщиха няколко италиански вестника.

Ди Майо и неговият говорител отказаха коментар на тази информация. Междувременно премиерът Джузепе Конте заяви, че ще уважи всяко едно решение, което е взел неговия външен министър. "Сигурен съм, че той би поел такава инициатива с голяма отговорност", заяви Конте пред италианското радио RTL, отказвайки допълнителни коментари.

Въпреки че не се очаква оставката на Луиджи Ди Майо да свали коалиционното правителството, подобен ход ще подчертае дълбоките разделения в рамките на "5 звезди". Движението, което към момента е най-голямата партия в управляващата коалиция в Италия, бе засегнато от нарастващите вътрешни спорове и спадащ рейтинг на популярност в социологическите проучвания, коментира "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: