Last news in Fakti

22 Януари, 2020 11:50 1 766 2

Обезвредиха 250-килограмова бомба в центъра на Берлин

  • бомба-
  • германия-
  • втората световна война

В Германия строителни работници многократно се натъкват на авиобомби от Втората световна война. Това се случи и във вторник сутринта в центъра на Берлин, предаде Der Tagesspiegel.

250-килограмовата въздушна бомба е била намерена по време на строителни дейности в близост до сградата на сената на Берлин, която се намира зад прочутото Червено кметство. Зоната за евакуация е включвала части от Александърплац, включително и телевизионната кула. Приблизително 1900 души е трябвало да напуснат жилищата си, сред които 80 деца и 400 пенсионери.

Според полицията вътрешният кръг на евакуация е имал радиус от 300 метра около обекта. Във външния кръг с радиус от 500 метра пък жителите са били посъветвани да не напускат апартаментите си и да държат прозорците затворени. Движението на градския транспорт в района, както и това по река Шпрее са били спрени. Автобусите са били отклонени, а трамваите не са стигали до гарата на Александърплац.

Обезвредиха 250-килограмова бомба в центъра на Берлин

За щастие бомбата е била обезвредена малко след полунощ от полицейски експерти. Това е съобщила местната полиция в Туитър. Малко след това евакуацията на района е била отменена и живущите са могли да се върнат по домовете си. 250-килограмовата бомба, която според първоначална информация е била германска авиобомба с механичен руски детонатор, е щяла да бъде транспортирана по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еврейската държава Русия е на колене

    4 8 Отговор
    Руcнaцитe и турцитe ca двeтe брaтcки eврeйcки плeмeнa, кoитo ca ce изгубили и oтклoнили oт 12-ттe изрaeлcки плeмeнa, кoитo прeди някoлкo хиляди гoдини в прoдължeниe нa 40 гoдини, cкитaйки ce в кръг в пуcтинятa ca ce oтклoнили.Нaциcтитe ги нaдушихa и избихa 25-30 милиoнa руcнaци рaзмaзвaйки глaвитe и чeрвaтa им c тaнкoвe и oбръщaйки Руcия нaoпaки cъc зeмятa, нo тъпитe aмeрикaнци cпacихa тoгaвa Руcия oтвaряки втoри фрoнт. Ceгa тъпитe aмeрикaнци ce ocъзнaхa кaквa грeшкa ca нaпрaвили, нo къcнo мaлкo.... Нa турцитe тoгaвa им ce рaзминa нa кocъм, нo ceгa ca нa пaнгaрa и щe гo oтнecaт cкoрo....Братя националисти, не оставяйте днешната работа за утре и не допускайте руските и турските мелези-циганчета в България да дерибействат и да се държат все едно те са на власт, защото ако не ги смачкате днес, утре не много умните американци пак ще ги спасят от концлагерите, които им готвиме....

    Коментиран от #2

  • 2 Патето яки

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "еврейската държава Русия е на колене":

    Марш при хитлер да го целуваш отзд.
Новини по държави: