Last news in Fakti

23 Януари, 2020 18:50 2 329 6

Кралицата даде зелена светлина за Брекзит

  • великобритания-
  • закон-
  • ес

Сделката на британския премиер Борис Джонсън официално се превърна в закон след одобрението на Елизабет Втора

Кралицата даде зелена светлина за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британската кралица одобри предложението за закон за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Гардиън.

Предложението за проектозакона вече беше одобрено от двете камари на британския парламент. Одобрението на кралицата прави проектозакона закон.

Това беше обявено в британския парламент. Заместник – председателят на Камарата на общините Найджъл Евънс потвърди за полученото кралско съгласие.

Сега Европейският парламент трябва да одобри споразумението с Великобритания. Кралица Елизабе II даде съгласие часове след заседанието на британския парламент.

Очаква се евродепутатите да имат вот следващата седмица. Британският премиер Борис Джонсън обяви, че страната му е готова да излезе от ЕС.

Остават преговори за търговско споразумение с Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йес

    20 1 Отговор
    Хайде, махайте се вече. Търпение нямам.
  • 2 Еее

    9 1 Отговор
    Супер👍
  • 3 Дон Тони

    6 1 Отговор
    ЦРУ МОЖЕШЕ ДА УБИЕ ФАРАДЖ И ДЖОНСЪН И НЯМАШЕ ДА ИМА БРЕКЗИТ ! ! ! ! ! ! НО ТЕ ВСЪЩНОСТ СА НАПРАВИЛИ ОБРАТНОТО, БРЕКЗИТА Е ПРОЕКТ НА ЦРУ И МИ-6 ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА ОТ ПРОЛЕТИТЕ, ЩОМ ЩЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ЕС ЗНАЧИ ПРЕДСТОЯТ НОВИ КАТАКЛИЗМИ, РАЗБИРА СЕ КРАЛИЦАТА СЪС СИГУРНОСТ Е В ЧАС
  • 4 Хахах после ше се молят пак да влезнат

    6 1 Отговор
    Ох как ле ядът папура начело с дъртата маймуна, тия що си мислят че са много велики и че сами ще са по добре:-) Явно тия кръвосмешения са им объркали мозъка!
  • 5 Те хората на село знаят

    8 1 Отговор
    Затова младия наследник се пресели в Канада. Сега дупе да им е яко на ингилизите.
  • 6 Именно

    0 0 Отговор
    То хубаво пишете кой какво одобрява и какво отказва, ама да бяхте обърнали внимание в това споразумение (особено ако ще е финално) какво се решава за зоната на северна Ирландия и също по въпроса за свободната търговска зона?
    Иначе само копи/пействате (както обикновено)
Новини по държави: