Last news in Fakti

24 Януари, 2020 07:55 1 577 14

Меркел иска по-силен ЕС

  • ангела меркел-
  • ес-
  • брекзит-
  • германия

Брюксел ще работи за установяването на „добросъседски отношения“ с Лондон по време на търговските преговори

Меркел иска по-силен ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел призова Европейския съюз да има „по-ясна и силна позиция“, за да се справи с проблемите, които Брекзит ще създаде за Съюза. Новината съобщи вестник "Дейли експрес".

В изказване на Световния икономически форум в Давос канцлерът настоя Европейският съюз да „направи повече“ по отношение на развитието и изменението на климата, представяйки програма на Германия за бъдещото председателство на Съвета на съюза. Меркел заяви, че „ако иска да изпълни стремежите и амбициите, които бяха очертани от Урсула фон дер Лайен, Европа трябва да има по-ясен и силен глас“.

Меркел призна, че излизането на Обединеното кралство ще отбележи „съществена“ промяна в структурата на Брюксел, но настоя, че съюзът ще работи за установяването на „добросъседски отношения“ с Великобритания по време на търговските преговори.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    13 4 Отговор
    Германците за трети път показахте, че когато вземете лидерството освен да смачкате всички останали и после да викате единство, за друго не ставате. А вече и за бачкане не ставате д тарамбуките
  • 2 Знам знам🙄

    9 4 Отговор
    Де да знам дали въобще искам да го има ЕС. Нещо яко се бъзикат специално с нас. Превърнаха ни в ШКАРТ.
  • 3 Комунисто-русофилите /евреите/ не вярват

    5 10 Отговор
    в Иcуc Хриcтoc и тoчнo тeзи хoрa - кoмуниcтитe , aтaкиcтитe и руcoфилитe ca пoтoмци нa тeзи , кoитo ca гo рaзпънaли нa кръcт, нo мнoгo cкoрo нa тeхният Путин, кoитo cъщo e eврeин кaтo тях и кoйтo cъщo нe вярвa в Бoг щe му ce oтeли вoлa oтгoрe и c плaч щe пoвярвa в НEГO. Бъдeтe cигурни, чe щe трeпeри oт cтрaх вaшият Путин cкoрo....Виe cи трeпeритe и бeз пoявaтa нa Иcуc Хриcтoc oт нaциoнaлизмa и кaтo видитe caпун...
  • 4 да де

    8 3 Отговор
    Меркел ханъм и ишиаса направиха каквото могат напълниха ЕС с тарамбуки. Въпрос на време е и други да си стегнат куфарите и да кажат чао.
  • 5 Факт

    12 2 Отговор
    Докато сте пудели на САЩ-никога няма да е силен ЕС
  • 6 Кирил

    2 6 Отговор
    Агентката на Кремъл да управлява ЕС.
    За това беше прогонена Великобритания,за това се спират атомните централи в германия и се минава на руска газ,за това напълни Европа с тарамбуки

    Коментиран от #14

  • 7 Амин

    3 0 Отговор
    Сега като приемете Албания и С. Македония ,ЕС ще стане междугалактическа сила.
  • 8 боцмана

    5 3 Отговор
    Защо ли имам чувството че ЕС се преврща в СССР и всички други освен Германия и Франция са със статуквото на бедните републики , които трябва да се съобразяват с Москва , грешка с Берлин!

    Коментиран от #9

  • 9 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "боцмана":

    Защото другите са крадливи, мързеливи и прости.

    Коментиран от #10

  • 10 боцмана

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Защото са прости ли , или защото са поставени при неравноправни условия и са издърпали най добрите им специалисти. На тях не им трябват мислещи хора и проспериращи държави. Трябва им евтина работна ръка , територии за мръсните им производства и за депониране и горене на боклуците им и пушечно месо при евентуален военен конфликт.

    Коментиран от #11

  • 11 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "боцмана":

    Ами какво да правят специалистите в България ? България е прецедент в ЕС. Най зле. Дори с Румъния не можем да се сравняваме. Какво остава с Испания, Италия, Холандия, Белгия и т.н. И с Чехия,Словения, Полша, Унгария, Словакия....
  • 12 бай Тотко

    2 1 Отговор
    Тя Меркел иска и по-голям к.р,ама няма.
  • 13 бай Иван

    2 0 Отговор
    Абе хора, така като ме гледате, наистина ли на бастун ви приличам?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: