26 Януари, 2020 13:05 2 541 6

Лекари хранят пациенти с хайвер

  • червен хайвер-
  • русия-
  • болница-
  • пациенти-
  • храна
Лекари хранят пациенти с хайвер - 1
Снимка: Shutterstock

Болница в руската Воронежска област купи 78 кг червен хайвер с пари от задължителната медицинска застраховка. Договорът за покупката е бил официално публикуван на интернет страницата на лечебното заведение и не е убягнал от погледа на местните медии.

Платената цена за морския деликатес е 261 000 руски рубли (3800 EUR). Много от хората смятат, че той е бил купен за новогодишния купон. От болницата обаче обяснили, че той е за пациентите и щели три пъти да ги нахранят на закуска с въпросното количество.

Главният лекар на Виктор Вериковский пояснява, че покупката на хайвера е станала в рамките поръчка на храна на обща стойност 2.7 млн. руски рубли (40 000 EUR). В нея влиза доставката на плодове, зеленчуци, риба, мляко. Сумата от 261 000 рубли не е малка, но не и голяма на фона на всички останали поръчани хранителни продукти.

Пациенти са потвърдили, че са били хранени с червен хайвер. Разбира се, те са се учудили на подобна храна в болница, като се има предвид, че традиционната закуска е парченце сирене. На пациентите е било обяснявано, че идва Нова година. Някои шегаджии смятат, че най-добре е щяло да бъде, ако е бил предложен на закуска в болница черен хайвер. С празничните сандвичи пациентите са били хранени в периода 18-20 декември 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пример за подражание

    11 1 Отговор
    И в нашите държавни и общински болници е същото– вафла за 9 стотинки и 1/4 кофичка кисело мляко(за закуска) Обяд и вечеря– без коментар! За частните болници, може и черен хайвер, но който може да си позволи да се лекува там.
  • 2 ттжогг

    13 2 Отговор
    А у нас е тотална мизерия-хем си плащаш-хем гладуваш
  • 3 Уйчо

    9 5 Отговор
    За пореден път се убеждавам че социализъма на бай Тошо подготвяше мноооого по-кадърни кадри , да не сравняваме премиера който му беше момче за всичко.Не мога да си обясня как човек с висше журналистическо или някакво си образование ще допуска правописни грешки????????????Скъпа МИЛЕНА няма град Ворожен има град Воронеж

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Видял

    12 5 Отговор
    В Русия на всеки празник има хайвер на масата-обикновенно червен.По баровците са на черен.Но няма едно сьбиране на маса без хайвер или риба малосол или пушена-било то сьомга,форел,стерлят,маслена и т.н....Просто традицията им е такава и могат да си го позволят.Нищо странно да са почерпили болните с хайвер-традициите трябва да се спазват
  • 5 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Уйчо":

    Аз съм социалистическо чадо. Явно и тогава не е било на ниво образованието :-)
  • 6 100

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "Уйчо":

    Не знам колко са били образовани кадрите при соца, но партийната и държавна върхушка беше съставена от малогрямотни простаци в голямата си част. Начело беше правешкия селяндур Тато.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания