Last news in Fakti

26 Януари, 2020 10:51 3 301 31

Смъртоносният коронавирус достигна Русия

  • коронавирус

Канада и Португалия също регистрираха първи случаи на смъртоносната болест

Смъртоносният коронавирус достигна Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските медии разпространиха информацията, че смъртоносния коронавирус е достигнал територията на Русия. Според информацията 7 души са хоспитализирани в Москва. Те имат симптомите на заболяването. Намирали са се в хотел в северната част на руската столица. По предварителни данни са китайски граждани.

В Торонто, Канада беше регистриран първият предполагаем случай на новия коронавирус, предаде Франс прес, цитирайки властите на провинция Онтарио. Пациентът е мъж на около 50 години, които е посетил китайския град Ухан, където през декември миналата година се появи новият вирус. Той е пристигнал в канада на 22 януари и на следващия ден е бил приет в болница Сънибрук в Торонто. Пациентът е поставен под карантина, в лаборатория в Уинипег са изпратени проби, които трябва да потвърдят дали става дума за китайския вирус.

По информация на Министерството на здравеопазването в Португалия пациентът със симптоми на мистериозното заболяване е пристигнал от огнището на заразата - китайския град Ухан. Той е приет в болница в Лисабон в стабилно състояние.

Вчера коронавирусът достигна до територията на Европа. Във Франция бяха потвърдени три случая на заболели. Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен заяви, че двама от болните имат роднинска връзка, а третият е мъж, който неотдавна се е върнал във Франция от Китай, преминавайки през Нидерландия. Той е от китайски произход и е бил в Ухан по работа. Живее в Жиронд във Франция.

Австралия също съобщи за първи потвърден случай на вируса.

Досега извън континентален Китай случаи на зараза има в Южна Корея (2 случая), в САЩ (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), припомня Франс прес. В повечето случаи става дума за китайци от Ухан или за местни жители, които са се завърнали от пътуване в Ухан - китайския град, откъдето тръгна заразата.

Китай взе драстични мерки за борба с новия коронавирус, който вече отне живота на 54 души по последни данни, припомня АФП. В провинция Хубей са потвърдени 323 нови случая на заразяване. С това броят на заразените в цял Китай достигна 1610 по данни на централните власти.

Британското външно министерство съветва гражданите на страната да не посещават китайската провинция Хубей. "Ако се намирате в този район и можете да го напуснете, направете го", съветват британските власти, цитирани от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия е прокълната кочина на Злото

    7 26 Отговор
    Е, коронавирусът си намери мястото. Като опразни Русия, ще го унищожим. Хахаха

    Коментиран от #13, #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Behemoth

    8 10 Отговор
    Когато вирусът дойде тук ,половината Андрешко ще умре а другата Ганьо ще пирува с труповете му...а ПРЕМИЕРА ще обвини комунистите от Китай...
  • 4 ⚡ Хрониките на Евразия

    10 12 Отговор
    Този вирус , като види как живеят в Русия , моментално ще избяга оттам ..
    Или в Москва ще остане , Москва не е Русия .
    А без майтап , нито танковете Армат , нито хиперзвуковите ракети , няма да ги спасят , при тази средновековна медицина , която имат ..

    Коментиран от #15

  • 5 Гост

    5 7 Отговор
    Бог забавя но не забрява.

    Коментиран от #23

  • 6 Хранитролът днес на смяна

    4 3 Отговор
    Сигур плащат двойна надница.
  • 7 Borislav Popov

    5 7 Отговор
    Достигнал бил Русия, грънци, той там си е бил, бедна ви е фантазията, колко китайци се учат, работят или просто ей така се намират в Сибир, в руския далечен изток и в Приморския край. Даже руските имиграционни служби не могат да им хванат края, щото те постоянно се увеличават. Организирани от китайската Триада групички, бродят из безкрайната Тайга и трепят всичко живо що се движи из нея, от жабите до мечките. Естествено, руските контролиращи органи (полиция, горски, митничари) и те са в кипа.
  • 8 Всичко става

    6 1 Отговор
    Заради парите. Био тероризъм. Сигурно много пари се печели от това. Парите , парите. Кинтите. Само заради това живеем. Лошо че много са на минимална. 500лв. Никоя няма да те погледне.
  • 9 Дон Чико

    3 5 Отговор
    Важното е Боко да не пусне вируса в БГ. Заклевам се, че вече е взел мерки и всички болници са жестоко подготвени. Просто при нас това вирусче няма никакъв шанс. Ние не сме аматьори като китайчетата, дето сега им се налага да строят болници за 1 седмица. А и да се наложи, едно звънкане на Боко и болницата е готова за 3 дни. А БАН е измислил ваксина на втория ден. Но засега още не си заслужава да се напрягаме.
  • 10 мразя руските говеда

    3 6 Отговор
    Господ си знае работата !

    Коментиран от #14

  • 11 Kirqki

    3 0 Отговор
    В тая история май пръст има Umbrella Corporation :D
  • 12 ⚡ Хрониките на Евразия

    6 3 Отговор
    Не им трябва вирус , имат си Путин ..
  • 13 Боа

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е прокълната кочина на Злото":

    И да уничтожи и твоята кочина!
  • 14 !!!

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "мразя руските говеда":

    В_З_А_И_М_Н_О!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 руската нация е най гнусната нация

    4 5 Отговор
    Мършите ги застигна съдбата !!
  • 17 Гочо

    4 6 Отговор
    Еи големи боклуци има еи само чакат да излезне нещо за русия и почват да плюят.деба и чакалите грозни.

    Коментиран от #22

  • 18 1944

    3 4 Отговор
    народ който пие антифриз е безсмъртен. и безмозъчен съответно
  • 19 Игор Додон

    6 3 Отговор
    Тъпите жълтури като знаят какво става в страната им и че вероятно са болни, защо трябва да щъкат насам натам?

    Коментиран от #20

  • 20 сдасадсад

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Игор Додон":

    Защото на милиард и половина население,винаги ще има няколко индивида които ще са вечно не разбрали и ще разнесат вируса.Освен това Китай не може просто така да си запечата границите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ⚡ Хрониките на Евразия

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гочо":

    Спокойно Ушанков .
    В Русия победиха трипера , ще победят и короновируса .
    Ама не навсякъде ..
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Алфа Вълкът

    2 1 Отговор
    И там ще изпопадат доста руснаци. Защото са месени с жълтури, дано само да не мотора вирусът и да се прехвърли върху нас!

    Коментиран от #27, #28

  • 25 ⚡ Хрониките на Евразия

    1 3 Отговор
    А знаете ли , защо в Русия няма да има епидемия от китайският коронавирус?
    Защото при всички заболели , ще им поставят други диагнози и ще умират от всичко друго , но не от китайският вирус .
    Така , че , Добре дошли в Русия , зона свободна от
    коронавируса, истината и здравият смисъл !
  • 26 Дон Чико

    2 0 Отговор
    Дълбоко в природата на простия Ганьо е да се радва на чуждото нещастие като се има за по-велик и превъзхождащ другите, неуязвим, да се подиграва на останалите, имайки естествено с нищо покрито самочувствие. Когато го застигне и него бедата, естествено напълно неподготвен, некадърен за каквото и да било, започва да обвинява пак другите. Това е генът на това племе, с достойни представители в този форум. Просто от него абсолютно нищо не става.

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ⚡ Хрониките на Евразия

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Дон Чико":

    Какво чуждо нещастие те гони пък теб ?
    Моли се да не тръгне вируса в Русия , че при това ниво на медицината там , ще пламне цяла Русия за нула време и докато отричат за епидемия и не взимат мерки , както винаги , заразата и по Европа ще тръгне.
    Това е страшното и хич тяхното нещастие няма да бъде само тяхно ..
  • 30 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ДО ТАМ СТИГНА ВОЙНАТА НА САЩ С КИТАЙ И РУСИЯ !!!! ОТБЕЛЕЖЕТЕ : ЕБОЛА ;СПИН; КОРОНОВИРУС И МАЛКИ КАЛИФОРНИЙСКИ ВИРУСИ ...И НЕ МАЛКИ АФРИКАНСКИ ... И ТРЪМП ТРЪБИ -"НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ ЩЕ СЕ СРАВИМ С ВИРУСА -КОГАТО КИТАЙ НИ КЛЕКН" !!! ИЗТОК УНИЩОЖЕТЕ АМЕРИКАНСКИЯ ЗАПАД ИЛИ СТЕ ОБРЕЧЕНИ НА "ВИРУСИ " !!!!!!!!!!!!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания