Last news in Fakti

27 Януари, 2020 23:02 2 912 78

Полша договаря 32 самолета F-35

  • полша-
  • f-35-
  • самолети

Споразумението трябва да е факт през тази седмица

Полша договаря 32 самолета F-35 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Полското правителство се готви да официализра договора със САЩ за закупуването на самолети F-35 през тази седмица, съобщи ТАСС.

Полският министър на отбраната Мариуш Блащак обяви, че споразумението може да е факт в петък. Планът е тогава правителството да одобри договорът.

Полската страна ще закупи 32 изтребителя F-35. Стойността на покупката $ 4.6 млрд.

Конгресът на САЩ вече одобри споразумението. От там обявиха, че цената ще е $ 6.5 млрд. но полски експерти я смятат за стартова и че ще могат да договорят намаление.

Полското правителство планира голямо обновяване на военновъздушните сили на страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    36 13 Отговор
    На поляците европа требе по-малко евро-субсидии да им дава! :)
  • 2 ###

    26 5 Отговор
    Още ли ги договарят бе Росене?
    И те ли ще ги плащат напред като България?
  • 3 Yamaha

    30 12 Отговор
    Като истински подлоги ще си купят скрап ноооо за тех е важно, че ще се подмажат!
  • 4 Лети ли рапторчето?

    22 10 Отговор
    А не искат ли,, Рапторчета''? Че ти ЕФки 35 ще дойдат някъде около 2050г!!
  • 5 Лети ли рапторчето?

    15 11 Отговор
    Полските Ефки ще са със слънчеви панели само за слънчево време!
  • 6 Подводничар от 4-те български подводници

    22 35 Отговор
    Поляците вече водят на руснаците с 15-20 самолета! Руснаците имат 100 самолета, които не са се разпаднали все още и които има вероятност да запалят и малка вероятност да излетят, но никаква вероятност ако дежурните пилоти са пияни! Този корона вирус е военно оръжие на нашите братя по оръжие САЩ.Руcкитe гeнeрaли и пoлитици /нe гoвoря зa руcкият нaрoд/ ce рaдвaт нa дoпoтoпни и дeмoдe oръжия, кoитo ca прoизвeли пo-минaлaтa гoдинa и кoитo ca изoбрeтeни oт aмeрикaнцитe прeди 60 гoдини и ca ги cпрeли oт прoизвoдcтвo прeди 35 гoдини кaтo дeмoдe. Нaшият cтрaтeгичecки cъюзник CAЩ и брaтcкитe нaтoвcки aрмии изпoлзвaт футoриcтични и eкзoтични мoдeрни oръжия, кaтo кoрoнa нa вируca и пoдcкaчaнe нa зeмнaтa кoрa в cтил турcки кючeк oт 8-9 cтeпeн /aкo прoдължaт дa пълнят гушитe нa руcнaцитe/. Руcия пcувa дeнoнoщнo, чe нямa зимa и ce пeчe гoлa в цeнтърa нa мocквa прeз януaри. Нo нe ми ce миcли кaкъв eфeкт ги чaкa тaм cкoрo....

    Коментиран от #22, #26, #34, #37, #40

  • 7 да го духат руските краварски сороси

    20 23 Отговор
    А бе на тоя свят въобще някой иска ли да купува руски кенефи ? Оня кенеф СУ-57 ли какво беше някой купи ли го или и останалите 4 бройки се разбиха ха ха

    Коментиран от #9

  • 8 info319

    10 4 Отговор
    Цената е същата като за бракмите къде ще купим, трябва и от тях да си вземем и както се очаква съседите ще се насерат прави. Много ми е интересно как така Тайван купува 60 самолета блок 70 и в същото време Китай се сърди като ги чертаят на картите, като отделна държава. Да бяха рибарски лодки иди дойде.

    Коментиран от #14, #20

  • 9 КОНТРАТА

    21 15 Отговор

    До коментар #7 от "да го духат руските краварски сороси":

    Нали знаеш, че Су57 не е за всеки Су57 високо техничен супер изстребител и не е за аборигени властелин на небето! Полските лакеи докато получат 32 броя фърчила вече ще има поколение 8 на пазара, честито на балъчетата купиха си самолет който хвърчи само по права линия (0) маневреност!

    Коментиран от #11, #38

  • 10 SS14

    13 23 Отговор
    Така стоят нещата.Държавите които искат качествени изтребители купуват американското.Тези които немогат да си позволят американско,се задоволяват с второ качество стока,каквито са руските изтребители.Лошото за тези държави е,че Русия няма възможност да си произвежа собствената скрап в повече от 5-10 бройки ,камо ли за износ.Руското положение е отчайващо изостанало и мизерно.

    Коментиран от #12

  • 11 SS14

    13 19 Отговор

    До коментар #9 от "КОНТРАТА":

    Е кое не е за всеки...Тоя летящ москвич СУ-57 се опитват да го пробутват на кой ли не,ама всички нещо им се смеят,че е пълен провал.Дори Индия като видяха за какво става въпрос и избяха с двеста от програмата.Су-57 е тотален провал и буди само смях.Пияниците са длъжни да си обикалят като сиромаси да си пропутват стоката ама никой не я иска.

    Коментиран от #15

  • 12 КОНТРАТА

    22 13 Отговор

    До коментар #10 от "SS14":

    Вярвай, че дори и Су35 е по добър от Ф35! Невидим ама някой друг път е там на сръбската поляна полегна един,, невидим "117
  • 13 лошата реалност

    10 16 Отговор
    "Индийците, които се правиха на гламави цели 9 години, купуваха руски самолети и даваха заявки за новото чудо на руското самолетостроене, след като видяха Су-57, категорично заявиха, че не отговаря на критериите за пето поколение и пратиха руските оръжейни търговци на майната им.

    Като му гледам силуета, имам чувството, че е дялан с брадва. Защото го конструираха на коляно, без сериозни изследвания и изпитания. Към предишните модели на Су добавиха няколко нови детайла, колкото да заприлича поне малко на F-22. И това беше."

    Коментиран от #53

  • 14 Подводничар от 4-те български подводници

    19 16 Отговор

    До коментар #8 от "info319":

    А ти простьо, забелазваш ли че поляците са купили 50 броя F 16 досега и купуват голяма бройка F32 за което получават минимални цени и максимални отстъпки, или си овчар с втори клас който по 20 пъти на ден си брои овцете и се чуди защо не изкарва бройката?? В момента купуваме 2 подводници от Норвегия и два разрушителя, които ще плащаш ти защото аз живея в Австралия, а тук неграмотните КАТО ТЕБЕ не оцеляват дори и ден.

    Коментиран от #24, #29, #35, #39, #52

  • 15 Монгола

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "SS14":

    Да бе би индийците да си купуват Ф? Хахахаха минаха се будистите и си купиха френч сглобка,, Рафал"
  • 16 лошата реалност

    10 16 Отговор
    В проекта Су-57 вложиха около 4 млрд. долара. От тях откраднаха половината. Работата над изтребителя започна върху чист бял лист, при фалирали авиационни конструкторски бюра и 50% разрушена научна база.

    Погледнете стърчащите, непокрити двигатели с огромни кръгли сопла. Каква маскировка и невидимост а ла „Стелт”? С грамадната си топлинна следа самолетът ще бъде открит по инфрачервеното излъчване от далеч по-стари противници. Подобна цел с лекота ще може да засече и да ликвидира даже F-16. Сравнени със новата руска надежда, F-22 и F-35 изглеждат като космически кораби от филма „Междувездни войни”.

    Коментиран от #54

  • 17 лошата реалност

    11 15 Отговор
    От първия полет през 2010 г. до днес са произведени 10 (десет!) действащи прототипа на Су-57. По един годишно. Подобна е и перспективата за серийно производство – по един на година. Нека да са два. В такъв случай заявените от Министерството на отбраната 76 броя ще бъдат готови към 2057 г. Когато ще цъфнат ябълки на Марс.

    Според мен днешна Русия не е в състояние да организира серийно производство на истински авиационни бойни машини. Дотам сме я докарали.

    В САЩ вече са произведени 200 (двеста!) броя F-22. Няма нужда от повече. Няма срещу кого да воюват. До 2050 г. извън държавите от НАТО на хоризонта не се виждат настоящи или потенциални конкуренти във въздушното пространство.

    Коментиран от #27, #55

  • 18 руската табуретка

    9 15 Отговор
    ЕРП на Су-57 е тайна, крита зад седем врати със седем катинара. Защо ли? Защото при Су-57 няма и помен от „Стелт”-технология. ЕРП на американския F-22 („Раптор”) е величина, изписвана като 0,0001 кв. м, докато при Су-57 същият параметър представлява 0,5 кв.м! Забелязвате ли разликата? По този показател руската летяща табуретка отстъпва дори на китайския J-20.

    Коментиран от #21, #56

  • 19 лошата реалност

    13 9 Отговор
    Е, че Су 57 превъзхожда Ф35 по всички показатели и лошото е, че пойритието на Ф35 почна да се разпада, а моделаце само на 15 години ще ходи скоро в музея на ВВС при брат си Раптора!

    Коментиран от #50

  • 20 info319

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "info319":

    Шегувам се, разбира се, качествени са американските самолети! Една малка тайна да издам за шведските Грипен - те могат да летят, но не могат да стрелят точно, ако самолета е в неподвижно положение/на пистата/ е ОК, но някой там е забравил, че самия самолет е в движение, когато целта трябва да се порази.
  • 21 Лети ли рапторчето?

    12 6 Отговор

    До коментар #18 от "руската табуретка":

    Това според кой? Краварите да нямат Су57 за тест? Или там гледачките на краварите го редполагат?

    Коментиран от #23

  • 22 Въпросче

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "Подводничар от 4-те български подводници":

    Сигурен ли си , че си си изпил хапчетата ?
  • 23 Наблюдаващ

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Лети ли рапторчето?":

    Не бе , той N 18 е врачка и познава на боб .
  • 24 info319

    14 5 Отговор

    До коментар #14 от "Подводничар от 4-те български подводници":

    Да си жив и здрав и в България да не си се върнал! Млад си бил когато си служил, щом си още жив. За овце говориш, радвам се от подводничар в момента стрижеш овцете на австралийските идиоти. Ако дойда в австралия и им покакакво е работа, ще ме гледат като извънземен, защото по принцип хората не вярват, че съм човек в това отношение. Да пикая на целия австралийски остров, дано помогне за нещо...
  • 25 Пираня

    6 2 Отговор
    Пък ние ще купим от поляците след 20 години
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Патладжан Cултан

    7 3 Отговор
    Полша бърза. Тя трябва да изчака турския изтребител от 6-то поколение PatSul-1000.
  • 29 Щайнер

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Подводничар от 4-те български подводници":

    Явно сме в една часова зона с Австралия, ай миличкият ми той замечтал се е за Австралия. Мечтите са безплатни, помечтай си за Австралия...., нарисувай си и една чанта с долари и маркови дрехи, няма да ми се разхождаш гол и без пари
  • 30 Баба Пена

    7 1 Отговор
    Имах си аз да не купят,ако американците не нафърфорят поляците,кой тогава? И от кога на поляците им трябват подводници,тези самолети плуват само в тихия океан 😂
  • 31 С 400

    2 0 Отговор
    Така се прави оръжеен бизнес :) едни куоуват самолетчета, други ПВо систему, трети и двете . Дърбавата субсидира по ...погребален проект да кажем
  • 32 Бесен Язовец

    6 1 Отговор
    И как точно ще ги платят тези самолетчета невидимки, с картошки и ПДЧ табуретки ли? Да няма еми те самолетите пристигмаха и поляците: къде са?Е как къде невидими са!
  • 33 И от

    4 3 Отговор
    Кой ще се пазят Поляците със тези 32 самолета???...не вярвам от Руските...това е някаъв виц...хахаха
  • 34 Ами

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Подводничар от 4-те български подводници":

    При такава високотехнологична и космоческа армия ,която има САЩ защо досега не са се опитали да "демократизират" Русия...да я възпитат и въведат във демократически "ценности"....хахахаха много си жалък :)))
  • 35 The Pest

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Подводничар от 4-те български подводници":

    ами щом живееш в Австралия , значи ще имаш удоволствието да плащаш за 72-та поръчани от тях Ф-35 и за още доста друго оръжие и кораби като Хобарт по 3 милиарда парчето . За твое сведение , Австралия в която вероятно никога не си бил , е страна с по-малко население от Полша и практически същия БВП , която граничи с изключително опасни и агресивни съседи като Нова Зенландия и Антарктида и военен бюджет 25 милиарда $
  • 36 ****

    5 3 Отговор
    Всички видяхме ам.техника колко струва,в СА рекети и дронове минаха и заминаха покрай пейтриътите,а те спят дълбок сън,в Ирак същата работа,изпосабориха им посолствата и им вривяват базита,а пво-то спи.Такава прехвалена техника,не,по залече от нея.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 The Pest

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "КОНТРАТА":

    Су-57 е "високо техничен" изтребител от поколение 5- , който не е за всеки и за това първият и единствен (уж)сериен екземпляр се разпадна във въздуха при облитането преди да бъде предаден на ВВС , за които той явно не е . Потенциални купувачи на ПАК ФАК от експортният вариант са "високо технични " свръх сили като Алжир и Мианмар . Произведените от Фърчилото-35 към днешна дата самолети наближават 500 бр. , ама за нищо не стават и ще остареят безвъзвратно , когато някой сериен Су-57 успее хем да излети , хем да кацне без да се разпадне

    Коментиран от #57

  • 39 Ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Подводничар от 4-те български подводници":

    На подводниците кенефите ли си чистил? Или си служил за разпускане на подводничарите?;-)
  • 40 Знаещ

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Подводничар от 4-те български подводници":

    Не знам дали знаеш, че в САЩ назначиха отявлен гей за военен министър. Скоро ще направят и знамето си с цветовете на дъгата както техните съседи от Канада.
  • 41 Русофил дебил

    5 7 Отговор
    Руските шпиони на сапун в еврейските концлагери, а руските мелези в България на веро. Русофилите, атакистите и комунистите да ми ядат лайната:):)

    Коментиран от #58

  • 42 Свинчо

    2 3 Отговор
    Нашите министри купува 8стар модел за 3милиарда и то само чертеж(първо ще правят фабрика)а Полша 32нов модел за 6милиарда и ще свалят на 4,5....те не изкат 1милиард комисион,а и те си нямат КараБИла КАРАКАлидл
  • 43 Жорт

    2 1 Отговор
    Защо толкова ефтино? Да няма печатна грешка.

    Коментиран от #45

  • 44 4387

    5 8 Отговор
    След тази сделка дори и Полша вече ще има по-силна авиация от Русия.Всички държави вече дърпат напред само жалките руснаци отиват в небитието.Русия незнам дали се класира и в топ 5 на най-силните авиации.

    Коментиран от #59

  • 45 Хрис

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "Жорт":

    Не са евтини, америте са си направили добре сметката. При един евентуален военен конфликт (да не дава господ) ще се лее полска а не американска кръв.
  • 46 сащисан

    3 3 Отговор
    Не Полша, а сащ договаря да им купят 32 самолета F-35
  • 47 На гол толум Ф 16 ....от миналият век

    5 2 Отговор
    Вода за пиене нямат,въздух за дишане нямат,седнали пред клавишите и го вадят от голям по голям,кой какво си купил и кое било боклук!Всички по света вече знаят къде им е боклука!
  • 48 Локхийд Мартин

    3 4 Отговор
    Локхийд Мартин има износ за 49 милиарда годишно. това е 2 пъти повече от колкото целия износ на оръжия на Русия например.

    Коментиран от #49, #60

  • 49 Палко

    6 3 Отговор

    До коментар #48 от "Локхийд Мартин":

    Абе имат, защото от краварника задължават колониалните държави да купуват само Хамериканско орУжие, дори преди да са го произвели! Учудвам се че износа им е само 49 млрд, имайки в предвид и необосновано високите им цени!?
  • 50 Локхийд Мартин

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "лошата реалност":

    И по какво го превъзхожда ?
    Има ли вградени интерсептори за откриване на цели ,включително балистични ракети ? Ами не, не са и чували за това .
    Има ли дейта линк система за обмен на данни ,включително със спътници , самолети АУАКС , кораби и всичко възможно . Не , и това няма.
    Радиолокационното сечение на Ф-35 е 0,1 -колко е на Су -57 ??? Ами то е над 0,5 Ами Ф-15 Сайлънт Игъл имаше по добри показатели . Дали можем изобщо да говорим за стелт ? Трудно. Су-57 още няма криптиране на термичната следа .
    Радара му е от предходно поколение -не е актуален към момента .
    И още много разлики има и те не са в полза на Су -57 .
    А програмата "Взгляд" го нарече скъпа и безполезна играчка

    Коментиран от #62, #64

  • 51 fermera

    3 2 Отговор
    Когато Русия няма авиация и техническа възможност да произведе СТЕЛТ за какво им е на Полша такъв.По скоро Украйна трябва да се притеснява,че историята показва че поляците и католицизма са били агресивни към тях.Както нашите Ф16 и полските Ф35 ще са с оторизация на полетите от САЩ.А най-маслото е че данните събрани от AESA радара са собственост на САЩ а ние плащаме подръжката на хардуера.
  • 52 А ама то стана

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Подводничар от 4-те български подводници":

    ясно кой брои овце по цял ден неграмотен абориген. Как не изгоря и ти в пламъците продажна утрепко такава. И каквото и да приказваш руските дори 4++ поколение са класа над краварските тенекета,а долните продажни шляхти си купуват спокойствие с купуването на краварска тенекия а,като гледам и сравнявам събитията се повтарят с ткези преди ВСВ. Дано съм лош пророк,но ако това се случи Полша вече няма да я има на картата на Европа. И не ми хвали тези американски боклуци след,като единият е спрян от полети заради неразрешими проблеми все още/Фи 22/,а другият е уж невидим но на дозвукова скорост,защото след това се бели,като печен патладжан и свети,като коледна звезда на радарите. Толкова си могат краварюгите да откраднат Як 141 и да го боядисат с уж невидима боя,та дори и скоростните му характеристики са по-ниски от на Як 141.
  • 53 Не си заподнат с

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "лошата реалност":

    особеностите на смесеният проект на Русия и Индия относно Су 57. Индииците искаха да придобият от руснаците редица руски новсти,което със сумата,която участваха в проекта нямаше как да стане и за това се отдръпнаха. Между другото искат да придобият Су 57,но принципа на руснаците е,че първо трябва да придобият и обучат на Су 35 и чак тогава на Су 57. Между впрочем същото го казаха и на останалите държави,които искаха да придобият Су 57. Така,че индииците си поръчаха за твое сведение Су 35, 4++ поколение,и се отказаха миналата година да строят завода в,които трябваше да се сглобява Фи 16 блок,къща,апартамнт 70,точно след инцидента при,който индииски МиГ 21 свали с ракета за далечно поразяване /руско производство/ пакистански Фи 16 блок 50.

    Коментиран от #61

  • 54 Гледай си и новите

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "лошата реалност":

    серии на междугалактическите холивудски простотии,все ми е тая,а за самолетите се разбра,че нищо не знаеш. При Су 57 димната следа е намалена значително,както и при Су 35 и МиГ 35,а освен всичко останало сериините Су 57 ще използват плазмен двигател,при,който това ще е още по драстично намалено. Именно с този тип двигател стана катастрофата,така,че в скоро време ще се очаква новите изпитания надявам се вече успешни. Виж твоите футуристични Ф-итки смятани за 5-то поколение,не изпълняват едно от основните показания за това поколение,а именно достигане на свръх звукова скорост без използване на форсаж. Между впрочем на Фи 35 при полет около минута на скорост превишаваща скоростта на звука му изгаря "стелт" боята и става,като белена печена чушка. Относно максималната му скорост,то тя е около 1500 км/ч,дори оригинала Як 141 от когото е прекопиран дословно Фи 35 но доста некадърно има скорост малко над 1600 км/ч,така ,че не ми ги хвали твойте некадърни американски щайги. Що се отнася до Фи 16,то такъв бе свален от един стар МиГ 21,така,че и темата с Фи 16 е закрита. А ти продължавай да вярваш на хипер лъжите на тъпите американци,те от такива прости и заблудени,като теб се издържат,лошото е,че не сте малко.
  • 55 Да те хубаво са

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "лошата реалност":

    произведени,ами я кажи умнико защо всичките са под ключ и не летят заради множеството дефекти открити и то конструктивни или е важно да се произведе бройка,а дали ще лети или не това не е важно. Големи сте шарани и бройкаджий. Явно за теб е важна бройката а не качеството,а когато стане време да се ползват ще бъдант,като патки в езеро.
  • 56 А на теб известно

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "руската табуретка":

    ли ти е,че тези стойности важат само при облъчване с обикновен радар от типа на този свалил Ф117 над Сърбия. А, "умник" в кавички си за да си отговориш сам защо,има и съвременни радари работещи в микровълновият и нискочестотен обхвати,които тази отразямваща повърхност не играе никаква роля и спокойно с ракетите земя-въздух или насочвайки самолетите с техните ракети да го отстрелят,като патка на стрелбище. С темата ниска забележимост са се заигравали руснаците още в ранните години след ВСВ търсейки начин да прекарат бомбардировачите си през радарите на американците "невидимо" ,и тогава са стигнали до извода,че невидим обект няма,а има слабо забележим. Точно и тогава се отказват от по-нататъшни изследвания и обръщат внимание на радарите за ранно предупреждение и откриване на слабозабележими цели,защото невидими няма.
  • 57 Дори не знаеш причината

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "The Pest":

    а плямпаш простотии. Когато не разбираш от самолети и двигатели и иновации е хубаво да замълчиш,не да се правиш на "знаещ",защото с коментапа си показваш колко си бос по темата. Инцидента се случи в резултат на изпитанието на новите двигатели предвидени за серииното му пускане. С предните двигатели от Су 35 самолета нямаше проблеми,а с новите/чел бях информация/ плазмени,явно стях е възникнал проблема или с тяхното управление. Това между другото са неща,които могат да се очакват при внедряването на такива новости. Вместо на чужд гроб да ревеш,като данак на заколение,я кажи защо от произведените 200 бр. Фи 22 /те останаха по-малко/ заради конструктивни дефекти не лети нито един,а са прибрани под ключ,а тези Фи 35 що не коментираш падащата им боя при движение със скоростта на звука 1200 км/ч след около минута време.?
  • 58 А ти жив в кочината

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Русофил дебил":

    при свинете,гол жив да те ядат отрепка мръсна.
  • 59 На силната авиация

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "4387":

    се отговаря с мощна и евтина в пъти ПВО отбрана. Една ракета за един от тези летящи варели е в пъти по-евтина от самият варел. Ама то да си глупав не се изисква никакво старание. А тези самолетчета още с отделянето си от пистата ще са проследени и ще ги унищожат руските ПВО още над полсак територия,за да не се охарчват тъпите шляхти за пари за пренос на загинали от чужда територия. Та те така.
  • 60 Между другото

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Локхийд Мартин":

    Русия се гордее,че е първа по износ на пшеница,която изпреварва износа на оръжие. Това е далеч по-хуманно тъпоглавецо от колкото хваленето на ЛМ.

    Коментиран от #65

  • 61 Локхийд Мартин

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "Не си заподнат с":

    Аве ти си лунатик . Погледни какви разсъждения си изтипосал ,а те се базират на ФЕЙК. Няма свален Ф-16 на Пакистан. НЯМА. И руските ракети там се провалиха и бяха изстреляни от Су-30МКИ

    Коментиран от #66

  • 62 За товакето пишеш

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Локхийд Мартин":

    в предсериини изпитателни образци не се слага,а само в сериини. Двигателите са предвидени да са плазмени с което значително се намлява димната следа,а системите за свързване със самолети за ДРЛО го има вмоделите от предходното поколение на Су и МиГ,като на МиГ 31 има система за командване на още 4 изтребителя от тип Су и МиГ и с това те покриват полоса от малко над 800 км.,така,че при серийното производство всички тези и незнайно какви други системи и новият радар ще бъдат закачени на самолета. Хубаво е,когато пишеш нещо преди това да проверяваш как стоят нещата,а не просто хвърляне,като с канчока кереч,звучи грубо и недодялано.

    Коментиран от #63

  • 63 схсхсхсх

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "За товакето пишеш":

    Като каза за двигателите ,да те светна ,че единствено руските двигатели пушат като комини.Толкова да е изостнала тая нация ,направо е плашещо.

    Коментиран от #68

  • 64 Драгими неуки

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Локхийд Мартин":

    Локхид Мартин,препоръчително е преди да пишеш нещо да се запознаеш с думата какво означава. Интерсептор в превод означава антикрило, а не уред за откриване на ракети. Интерсептори имат дори спортните коли за нормално ползване и тези от спортовете.Интерсепторите се използват за притискане или повдигане на дадено тяло,а не според твоите глупости за откриване на ракети. З а тях се ползват радари от различен тип и мощност.
  • 65 Локхийд Мартин

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Между другото":

    Ама не казваш всичките подробности . Става дума за реколтата 2018 г.
    Но тя освен ,че се беше рекордна по обем ,се оказа и рекордьор по ниско качество - и не можа да бъде продадена като хлебно зърно , а отиде за производство на напитки,спирт и фуражи . А разликата в цената е от 5 до 15 пъти.

    Ама ти се гордей ,де ,няма лошо
  • 66 ДЗа така мислят

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Локхийд Мартин":

    другите а тези в Индия мислят по друг начин,а и почти сключеното споразумение между Индия и САЩ за производството именно на Фи 16 блок 70 бе разтрогнато именно заради това и краварите тогава казаха,че тепърва ще строят завод за тяхното производство в САЩ даже казаха и щата,но мен това въобще не ме засяга ни най-малко. А между другото тогава при инцидента Пакистан потвърди загубата на един Фи 16 блок 50.

    Коментиран от #67

  • 67 Локхийд Мартин

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "ДЗа така мислят":

    Изобщо не е разтрогнато. Ф-16/блок 70 продължава в конкурса за разлика от МиГ-35 ,който отпадна .
    За Индия Ф-16 ще носи името Ф-21 ако го спечели. И ще се прави в Индия. 170 броя.

    Коментиран от #69

  • 68 Толкова си и гледал

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "схсхсхсх":

    как пушат и краварските,но за тях сигурно си сляп. А американските не пушатзащото дори и форсажите са им зле и на двата си уж "невидими" самолети скорстта им е дори по-ниска от тази на тези от 3-то поколение. На Фи 35 е 1500км/ч,а на Фи 22 е 2100. З а сравнение на МиГ 21 е 2230 км/ч, на МиГ 29 2500,на Су 35 2560,а на Су 57 2670 км/,като последният може да развие скорост над звука в безфорсажен режим,нешо недостижимо за американските кютуци. И точно по този показател не могат да се причисляват към 5-то поколение,да не говорим за непрекъснатите дефекти и на единия и на другия и за дълго време приземени заради тях.

    Коментиран от #70, #74

  • 69 Залагаш на стари

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Локхийд Мартин":

    новини пич,това е от февруари 2019г.,а инцидента от март с.г. и развалянето на договора е след това. Бос си като рибар.
  • 70 лошата реалност

    3 2 Отговор

    До коментар #68 от "Толкова си и гледал":

    Сравняваш някакви руски кенефи с най-добрите самолети правени някога Ф-22 и Ф-35.Къде си тръгнал нагъл продажник ?
  • 71 лошата реалност

    4 1 Отговор
    Русия винаги е била догонваща и изоставаща авиационна сила.(Ако въобще може да се нарече сила).Държава която все още неможе да направи самолет от 5-то поколение дори и с две десетилетия закъснение след САЩ.Какво има да говорим ?! Корупцията и безпаричието върнаха Русия в каменанта ера,а положението им вече е плачевно.Срещу САЩ да тичат немогат да ги стигнат.За това и американците вече не считат Русия за главен конкурент,а руското място отдавна се зае от Китай.Русия е някъде в небитието и вече може би е 3-та военна сила.Скоро ще става и по-зле за тях.
  • 72 Тъи тъи

    3 0 Отговор
    Тука от сутрин до вечер разни "експерти" ни уверяват какъв боклук са Ф-35, а опашката за тях расте ли расте ! Що тъи ?

    Коментиран от #73

  • 73 Лошата реялност

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Тъи тъи":

    От другата страна руските табуретки ги купуват само държави които немогат да си позволят американското !
  • 74 Груз 200

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Толкова си и гледал":

    Рашките само могат да си мечтаят за самолети като F22 Raptor и F35. Рапторът например още при първите учения през 2005 г. показва огромно въздушно превъзходство в симулираните боеве срещу превъзхождащ брой F15 и F16, като резултатите са от порядъка на 150 към 2 победи. Тогава решават, че нямат нужда от 700 самолета, а само от 200, защото нямат достоен противник и алкашите и китайците са много изостанали. Това е истински стелт хищник който владее небето и дори в малки бройки 4-8 броя може да унищожи многоброен противник. Разбира се стелт покритието се ревизира и осъвременява на всеки 300 лет. часа, технологии приложени при F35 се използват и за подобрения при раптора. Стига с тези лъжи, че били приземени. Летат си и са в оперативна готовност до 24 часа да бъдат разположени където трябва. Рашистан нямат потенциал дори да се приближат и анимационно до тези технологии. Само могат да скърцат със зъби и да си разправят фантазии за техните смехотворни опити да произведат 4-5 самолета от уж ново поколение. Алкашите са много зад САЩ, французи и шведи. Даже китайците ги надминаха.

    Коментиран от #75

  • 75 SS14

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Груз 200":

    То в момента положението им е най-жалкото в историята.СУ-57 не стига,че е само няколко броя,а и отделно е направен с 20 годишно закъснение и е пълен провал.Ф-22 може да види,прехване и свали СУ-57 много преди руския самовар да разбере за какво става въпрос.

    Коментиран от #76

  • 76 Мария

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "SS14":

    Що не ни светнеш,как ще го види ,прихване и свали,ама малкото ти обло мозъче,нека първо навърже хронологично детайлите
  • 77 сноу

    0 0 Отговор
    Хоп-па,краварите пак намериха мазно дупе да го втъкнат,пък и то дащно,дащно...Лаят и лаят като помияри срещу Русия ,ама са готови на всякакви свирки да и правят, само вагонче с ябълки да мушнат, а на половината бжажучки им угасва свещта, ако руснаци не им купят стотиците оманташени баракуди...
  • 78 незнайко

    0 0 Отговор
    32 самолета за 4 милиарда !!! Ние 10 самолета за 3 милиарда !!!. За 19 изтребителя за Бахрейн е трябвало да струват 2.78 млрд. долара !!! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАК НИ ИЗКЛАТИХА С ТАЗИ СДЕЛКА !!! КОЙ ЩЕ ПОИСКА ОБЯСНЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ??? НЯМА КОЙ !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания