Last news in Fakti

27 Януари, 2020 17:16 1 044 0

ЕС има предимство в преговорите с Великобритания

  • великобритания-
  • ес-
  • ирландия

Лео Варадкар вижда допълнителни преговори

ЕС има предимство в преговорите с Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС има своето предимство в преговорите с Великобритания. Това заяви премиерът на Ирландия Лео Варадкар, цитиран от The Telegraph

Премиерът смята, че преговорите все още предстоят. Предстои да се договори търговското споразумение между двете държави.

Британското правителство ще получи 11-месечен преходен период. Така Великобритания ще продължи да следва правилата на ЕС за известно време.

Очаква се двете страни да водят преговори за търговията, сигурността и отбраната. Варадкар припомни, че ЕС има 27 държави, а Великобритания е само една.

Той добави, че ако се гледа броя на населението, Европа има добри очаквания за преговорите.

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че няма да се съгласи на удължаване на преходния период. Той очаква бързо постигане на споразумение С ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: