Last news in Fakti

29 Януари, 2020 11:24 1 019 4

Маас: Великобритания трябва да приеме стандартите на ЕС

  • брекзит-
  • германия-
  • великобритания-
  • ес

В сряда германският външен министър Хайко Маас заяви, че Великобритания ще трябва да направи компромиси по въпроси като правата на потребителите и опазването на околната среда, ако иска да запази пълен достъп до единния пазар на Европейския съюз.


„До края на годината трябва да сме наясно с формата на нашите взаимоотношения“, обясни той в статия в немския вестник Die Zeit във връзка с преходния период след Брекзит.


„Така че да кажа съвсем открито: Да, всички искаме нулеви мита и квоти, както и нулеви нетарифни бариери, но това също означава нулев дъмпинг и нулева нелоялна конкуренция. Без подобни стандарти за защита на нашите работници, потребители и околната среда, не може да има пълен достъп до най-големия единен пазар в света. Затова Великобритания и Европейският съюз ще трябва да проведат преговорите за своите икономически отношения след Брекзит по начин, който няма да навреди на ЕС", допълни Маас.


По отношение на политиките за сигурност и отбрана министърът заяви, че трябва да се разработят нови форми на сътрудничество с Обединеното кралство, например чрез създаване на Европейски съвет за сигурност.


Подобна организация би могла да помогне за координиране на съвместни позиции по стратегически въпроси и по-бърз отговор на международните кризи. „Ние работим с Франция, за да осъществим тази идея възможно най-бързо и по този начин да изградим основа за бъдещите ни отношения“, пише Маас.


Германският министър също така предложи вратата на ЕС да остане отворена за Великобритания.


Позовавайки се на песента „Hello, goodbye“ на Бийтълс, Маас каза, че и двете страни са решили да си кажат сбогом. „Но ако това сбогуване някога се окаже по-малко окончателно от очакваното, бъдете сигурни, че винаги ще имаме място за вас на нашата трапеза в Брюксел и в сърцата ни“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек от Младост

    3 0 Отговор
    Тоя Петков голям европеец
  • 2 куку руку ку

    2 0 Отговор
    Че тя, Британия, нали затова се махна от ЕС. Да не й се налага да се съобразява с глупостите на еврогейците.

    Коментиран от #4

  • 3 Госあ

    1 0 Отговор
    Европейски съвет за сигурност. "Ние работим с Франция, за да осъществим тази идея възможно най-бързо и по този начин да изградим основа за бъдещите ни отношения" tres bien !
  • 4 РЗС

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    бе то ясно, те загубиха до тука над трилион паунда заради точно това, но ако искат единния пазар, ес казва какви правила трябва да се следват, хем не плащат да са на тоя пазар, хем да си правят квото искат, ми няя стане и ако не се съобразяват ес ще ги изпрошнат от мита и ставки на така или иначе смешния им износ