29 Януари, 2020 15:01 4 347 59

Внукът на Молотов нарече Европейския съюз "хитлеристка коалиция"

  • полша-
  • русия-
  • ес-
  • хитлеристка коалиция-
  • вячеслав никонов-
  • молотов-
  • внук-
  • нацисти

Говори внукът на Вячеслав Молотов, който подписва договор с нацистите

Внукът на Молотов нарече Европейския съюз "хитлеристка коалиция" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Страните от Европейския съюз, работили навремето за нацистка Германия, бяха наречени "хитлеристка коалиция" в руската Държавна дума. Изказването дойде от ръководителя на Комисията по образование и наука на Държавната дума, член на Обединена Русия, председателят на управителния съвет на Фондация „Руски свят“ Вячеслав Никонов, по време на кръглата маса „Духовно, морално и патриотично възпитание на младежта в светлината на Великата победа“. Това съобщи порталът на фондация „Руски свят“, цитиран от Guildhall.

„Сега борбата около историята е много остра. Обвиниха ни с резолюцията на Европейския парламент, че Съветският съюз носи еднаква отговорност с нацистка Германия за Втората световна война“, каза Никонов. „След като Великобритания напусна Европейския съюз, в ЕС на практика не остана държава, която да не беше нито член на нацистката ос, нито да се съюзи с нацистка Германия. Целият Европейски съюз в миналото е в хитлеристката коалиция или онези, които се поклониха пред нея. Нямаше нито една държава, която да се противопостави на Хитлер. Франция също беше победена, а нейните централи работеха за Германия", каза той. „Ето кой ни съди сега. И ни обясняват кога е трябвало да освободим Аушвиц. Те ни говорят за еднаква отговорност - онези, които ни нападнаха, които бяха с Хитлер. Това очевидно е един евроцентричен, дори бих казал расистки възглед за историята. И ние също трябва да се отървем от този евроцентризъм. Самите ние подкопахме основите на нашето историческо съзнание, когато унищожихме Съветския съюз “, заяви ръководителят на Комитета на държавната дума за образование и наука.

Вячеслав Никонов е внук на бившия министър на външните работи на СССР Вячеслав Молотов, който подписва Договора за ненападение между Германия и Съветския съюз с министъра на външните работи на нацистка Германия Йоахим фон Рибентроп. Според споразумението страните се ангажират да се въздържат да атакуват една друга и да поддържат неутралитет, ако някоя от тях стане обект на военни действия на трета страна. Страните по споразумението отказват съюзнически отношения с други сили, „пряко или косвено насочени срещу другата страна“. Предвиден е взаимен обмен на информация по въпроси, засягащи интересите на страните. Споразумението е придружено от секретен допълнителен протокол за разграничаване на областите на интерес в Източна Европа в случай на „териториална и политическа реорганизация“. Протоколът предвижда включването на Латвия, Естония, Финландия, източните „региони, съставляващи полската държава“, и Бесарабия в сферата на интересите на СССР. Литва и западната част на Полша са отредени за Германия.

Кризата в руско-полските отношения, породена от изявленията на Путин за ролята на Полша във Втората световна война, продължава да се задълбочава. В Русия призовават за прехвърляне на конфликта от исторически във военно-политически план.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казуар

    30 41 Отговор
    А Руската федерация е сталинистка коалиция.

    Коментиран от #45

  • 2 az #Победа75

    62 30 Отговор
    Не бях се замислял, но Никонов е прав!
    В днешния си вид, без Великобритания, ЕС фактически е съставен само от страни воювали на страната на нацистка Германия през ВСВ

    Коментиран от #21, #35

  • 3 Еми

    64 23 Отговор
    Прав-на 100 %
  • 4 Факт

    53 25 Отговор
    Истинате е казал,каквото и да говорим-черното не е бяло.
  • 5 гост

    19 46 Отговор
    дииба и руския пидирас

    Коментиран от #59

  • 6 ЕС Бг

    32 46 Отговор
    Ако не е нашата хитлеристка организация ЕС, руснаците ще умрат от глад и месец по-късно ще започнат да произвеждат храна от газ и петрол, така че млъкни!

    Коментиран от #7, #13, #14, #16, #28, #52

  • 7 az #Победа75

    34 21 Отговор

    До коментар #6 от "ЕС Бг":

    Не можеш да отречеш, че е прав!
  • 8 Dublin

    25 21 Отговор
    Dobre im go e kazal na tretopolovite.Tocno v desiatkata...;))
  • 9 Реално

    38 20 Отговор
    Е кое не е истина в казаното? Или пак ще ни убеждават троловете тук,че тоя изкривява реалито?
  • 10 Stormtrooper

    23 35 Отговор
    Няма по-нагло племе от русомонголите.

    Коментиран от #19

  • 11 Прав е

    24 16 Отговор
    Затова и Англия напусна ЕС. По скоро ЕС е новият Съветски Съюз.

    Коментиран от #26

  • 12 волкогонов

    20 34 Отговор
    Вместо да се покае за изстъпленията на дядо си-изверг, който бе обявен дори от комунистите за безподобно чудовище, внукът нагло ръси акъл.

    Коментиран от #23

  • 13 Акхмет

    35 9 Отговор

    До коментар #6 от "ЕС Бг":

    И с какво ги изхранвате, че не разбрах. От 6 години Русия не внася почти нищо от европейския съюз.

    Коментиран от #46

  • 14 Дориан Попа

    25 8 Отговор

    До коментар #6 от "ЕС Бг":

    Ако не са украинци и руснаци да отидат в германистан, няма да има кой да лекува немските говеда. Иракчаните и афганистанците са твърде напреднали и не могат да помагат засега в германистан, затова са на помощи.
  • 15 Паки

    17 8 Отговор
    Сега може да подпише пакт с тази хитлеристка коалиция, както дядо му с хитлеристка Германия. Семейни традиции дето се вика.
  • 16 Игор Додон

    32 10 Отговор

    До коментар #6 от "ЕС Бг":

    И какво се внася? В останалата част на Европа са планини и чукари. Само да те светна, че европейска Русия заема половината континент и там са равнините. ЕС може в този случай само да изнася нови полове и смешения
  • 17 100

    11 21 Отговор
    Тоя още живее във времето на дядо си.
  • 18 az #Победа75

    29 11 Отговор
    ЕС ще повтори съдбата на хитлеристката коалиция, срещу него се обявиха Вашингтон, Москва, Пекин, Лондон, а ние пак сме на губещата страна...
  • 19 Петро

    21 5 Отговор

    До коментар #10 от "Stormtrooper":

    Друго си е Ганьо да маа кючеци
  • 20 До 6

    31 8 Отговор
    Кви ги дрънкаш бе? Русия е най-големият износител на пшеница, бе.
  • 21 Обикновен Бг

    19 8 Отговор

    До коментар #2 от "az #Победа75":

    И според мен е абсолютно прав.
  • 22 322

    9 17 Отговор
    На тоя дедо му оти е подписал тоя договор?

    Коментиран от #25, #34

  • 23 овцегонов

    23 6 Отговор

    До коментар #12 от "волкогонов":

    Ако не беше "извергът", сега България щеше да е по-малка от Княжеството след руско-турската война бе "капацитет".
  • 24 Анонимен

    16 10 Отговор
    Изказването дойде от ръководителя на Комисията по образование и наука на Държавната дума, член на Обединена Русия, председателят на управителния съвет на Фондация „Руски свят“ Вячеслав Никонов.Вячеслав Никонов е внук на бившия министър на външните работи на СССР Вячеслав Молотов, който подписва Договора за ненападение между Германия и Съветския съюз с министъра на външните работи на нацистка Германия Йоахим фон Рибентроп
    Е каже те ми какво се е променило след 89г. в България и Русия, след като децата и внуците им са на власт?! И пак всичко построено до 89г. те си го разграбиха- те си го имат за тяхно наследство, от дядовци на бащи, от бащи на синове!!!.
  • 25 223

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "322":

    Па чети история преди да питаш глупости.
  • 26 ###

    16 7 Отговор

    До коментар #11 от "Прав е":

    За това и ще се разпадне от прекалената Брюкселска бюрокрация!
    Забравиха, че пропагандираха развала бил неизбежен защото соцблока се ръководил от Москва!
    Е сега от Брюксел и бъдещи е ясно, началото на края се поставя на 31.01.20.!

    Коментиран от #37

  • 27 който

    5 2 Отговор
    не си върши работата докрай, ще я върши втори път.
  • 28 Истината

    19 11 Отговор

    До коментар #6 от "ЕС Бг":

    Малеее човече пий си редовно хапчетата.
    От 6 години Русия не внася Абсолютно нищо от ЕС поради масово използване на ГМО продукти в ЕС. Китай, Индия и още 12 азиатски страни прекртиха договорите си с ЕС, и всички тези страни изкупуват цялата продукция на Руското земеделие.
    Русия мина преди 3 години САЩ по добив на соя, и то чиста сия не американска гмо соя, тя е на първо място по износ на пшеница. За нефт, газ ти е ясно даже и теб трола. Тя е най-големият износител на селскостопанска техника, след нея са Франция, Англия.
    Абе кво ти обяснявам, ти като всеки трол като видиш слон пред себе си и ще кажеш - Няма такова животно.

    Коментиран от #30

  • 29 Borislav Popov

    15 10 Отговор
    Е, вие какво очаквахте да каже внука на Молотов, който освен това е политически анализатор и постоянен участник в многобройните политически ток шоута на руските тв канали и е член на най чифутската руска партия Единая Россия..) Това, което го е казал е нмщо, вие ако го чуйте какво говори, там, за проклетия ЕС, ще ви подфръкнат каскетите...)

    Коментиран от #39

  • 30 Borislav Popov

    12 11 Отговор

    До коментар #28 от "Истината":

    Сега само остана. да ни разкажеш, защо след като тойта Рушийка уж била най, най и бла, бла, бла...) Защо тогава у тойта Рушийка, минималната работна заплата е по малка от българската таква, със 150 евро ??

    Коментиран от #33, #47

  • 31 НИКОЛОВ

    11 10 Отговор
    Пак се увличат и говорат глупости !!!! Излиза , че Холандия ,Дания, Белгия,Полша,Франция , Испания ,Португалия,Гърция ,Литва,Латвия, Естония, Чехия и Словакия ,Малта , Кипър начело с Великобритания са били част от хитлеристка коалиция , а СССР не е подписвал договор с Хитлеристка Гервания за подялба на Европа !!! Много им е избирателна паметта , а наши лапнишарани им пригласят и даже разпространяват простотии !!!

    Коментиран от #38

  • 32 Тошко

    10 7 Отговор
    За това е трябвало да се убиват не само комунисти, а целите им фамилии.

    Коментиран от #48

  • 33 Истината

    14 9 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Ей трол, прекрасно знаеш, че минималната заплата в Русия е 480 евро.
    То затова всичките бели южноафриканци - бури емигрираха в Русия, щото са зле а.
    Явно всичките са много тъпи, я ги просветли със светлото бъдеще в САЩ, те щото не знаят там как стоят нещата в САЩ та всички емигрираха в Русия. Те си защитават държавата. А тука американците ни грабят отвсякъде. Я кажи нещо за 11 концесии на америкнците тука, а.
    Я кажи защо всичките 11 концесионери извозват изкопаната пръст с кораби чак в Руанда а не я преработват тука. Я кажи нещо за добива им на скъпоценни метали тук, за Всичките 47, а не само за златото. Я кжи защо нищо не казват за тези 47 метала, а.
    Я кажи каква сума плаща Кнадското правителство на Всеко канадски гражданин благодарение на нащо злато, а.
    Чакам отговорите на въпросите ми, и да те почвам. Чакам трол.

    Коментиран от #42

  • 34 Желанията пораждат страданията

    0 7 Отговор

    До коментар #22 от "322":

    Видял е от Англия ,какво преди това са подписвали. а Хитлер олигофрена , трябваше да изгори своята книга "Моята Борба" , и да набие колците на река Буг . И сега всички щяха да са добре.
  • 35 Фрий

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "az #Победа75":

    По история ти пиша слаб 2.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хихи

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "###":

    Не е същото. В Брюксел живеят и работят нормални и образовани хора. А от Москувията командореха едни примитивни и уродливи комуняги. КомунизЪма се провали като система, а не кой от къде го е управлявал.
  • 38 Въх

    3 5 Отговор

    До коментар #31 от "НИКОЛОВ":

    От тази хитлеристка коалиция която си изброил , изключи само Гърция, , Кипър, Сърбия, Малта. За Великобритания е ясно. Всичко друго помага на Германия , къде с армии, къде с въоръжение , и суровини , къде с отказ от суверенитет , и доброволна колонизация на територии. Битката за Малта , е един" малък Сталинград" на Средиземно Море.
  • 39 Бай хой

    6 5 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Ти па другарю почему не гледаш CNN или BBC? Май не им вярвааааш.
  • 40 Бесен Язовец

    8 7 Отговор
    Пра е, правят се опити да ребилитират фашизма и да ималоважат заслугата на,, Червената армия " ковто освободи с цената на 22 000 000 живота свободата на Европа!
  • 41 Добри от Добрич

    3 5 Отговор
    Браво!!! Руската пропагандна машина работи с пълна сила, като по времето на СЕСЕСЕРЕ. Помним как "капитакистическия империализъм" ей сега щеше да се сгромоляса, а комунизма ще победи по целия свят.
    Руската номенклатура, колкото повече затъва, толкова повече лъже. Сега чакам да се появят и наистина хубавите вицове за управляващите, като едно време.
  • 42 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    Ей трол, ти добре ли си със здравето, какви 480 евра са те подгонили теб, ти умееш ли да смяташ ?? Мрот с 1 января 2020 года вырастет с 11 280 рублей до 12 130 рублей
    Новый МРОТ в России с 1 января 2020 года (с последними изменениями)
    gazeta-unp.ru›52411-mrot-s-1-yanvarya-2020-goda-v-rossii

    Коментиран от #43

  • 43 Бесен Язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    Трай бе помиьо и всички помии къде са ми сложили минус трайте!

    Коментиран от #50

  • 44 гост

    2 1 Отговор
    Ако Хитлер не беше трепал в такива мащаби евреи, сега щеше да е национален герой на Западна Европа. В този смисъл Никонов е напълно прав.
  • 45 дон чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Казуар":

    А ти си плямпало
  • 46 дон чичо

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Акхмет":

    Няма значение , важно е да шляпат л...йна по Кремъл, защото идейка си немат как да си оправят Бг кочината
  • 47 дон чичо

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Защото твойта Българийка я дундуркат за да не се обърне като лопата ,или по точно ,да се изметне ,като дъска от зелена топола .А плащат само на олемците ,за да ти набиват канчето , че сме цъфнали та врзале ,разбирач

    Коментиран от #49

  • 48 787

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Тошко":

    Така ли фашистчета?Бай Тошо ви помилва вас,защото беше мека Мария!Краката му на паметника в Правец трябва да целувате!
  • 49 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "дон чичо":

    Тойта Рушийка я дундуркат много повече отколкото моята България.
  • 50 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Бесен Язовец":

    Сус бе пумио !

    Коментиран от #51

  • 51 ххх

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Borislav Popov":

    Я, полуграмотния!?Взе ли дипломата от помощното училище?Мълниите и гръмотевиците научи ли,че пак те пуснаха тук?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 😂🤣😂

    1 2 Отговор
    Вярно тук е пълно с руски тролове. Под такова абсурдно изказване сте писали толкова лаконично: верно е казал, е не е ли верно, Абе верно че е верно и т.н. 🤣😂🤣 Толкова сте отчаяни(или пък може би отчаян, ед.ч.), че не можеш да видиш, че отстрани за един неутрален читател изглежда смешно 🤣😂🤣

    Коментиран от #56

  • 54 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Не съм запознат с военните действия за о-в Малта. Но знам, че малка Чехия е имала по-вече танкове от Германия , когато Хитлер най-бандитски я превзема с доброто на Мюнхенските съглашенци от 1938 год. И металургичтия завод в Кладно / Оцели Полди / работи до началото на 90 -те години. Въпросните държави от Европа / не само верния съюзник Италия/ са изпращали и жива сила / войници/ против СССР. Румъния е бомбардирана от САЩ -" крепостите" не само заради нефта . И ние го отнасяме с по-вече от 13 000 разрушени сгради и 4070 убити във Враца, Казанлък, Дупница, Кюстендил, София ..... Защото докато е бил жив цар Борис, страната запазва ,макар и фиктивен, но неутралитет. После "цветът на нацията" обявява война на бандитите от Англия и САЩ. Братска Полша има на територията си доста концентрационни лагери. Нима с нейните суровини и работна сила чак до пролетта на 1945 година са произвеждали "матрьошки" ? Ами на територията на Норвегия се е произвеждала " тежка вода" и англичаните пращат диверсантски отряди за унищожението на това производство. А Шведската стомана къде ли е отивала ? В страшните мразовити военни зими, кой изпраща топли овчи кожи за немците на Източния фронт. И отново се нахвърляте един срещу друг без да мислите. Този прословут договор - Рибентроп- Молотов- да не би В.Молотов сам да си го е наумил да го подписва със всичките му там секретни добавки ??? Че Молотов е един от най-приближените на Й.Сталин и дългогодишен член на Правителството на
  • 55 ели

    2 0 Отговор
    Истината е една както преди 75 години и сега същите " цивилизовани " Европейци са готови при първа възможност да повторят същото. Но ? Това - Но? ги спира защото нямат нито военна, икономическа и политическа сила за да го направят Същото като хиената на Европа (имам предвид Полша -по думите на У.Чърчил) чакат с търпение удобния момент.
  • 56 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "😂🤣😂":

    ма ти верно ли си толкова ухилен?Пък това ,верно е признак на нещо си!!!И верно е верно,че е верно.
  • 57 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Два пъти Германия води войни,за да завладее Европа!!!След втората америчка им я поднесе на тепсия с проекта ЕС.НО всъщност ТЯ завладя Европа,пък Германия бе ,,изпълнител,,/ПРОКСИ както му викат сега/....Еретично ,но Британия не напуска ЕС заради германия а заради америчка!!!!ТЯ винаги е гледала на Америка като на колония!!!!и винаги са си првели бъзик с тях.
  • 58 Nick

    0 0 Отговор
    Aйде малко се вземете в Ръце, какви глупости говорите- никакво хонятие от история - Скандинавия, Холандия, Полша - да не би да са били в Хитлеристка коалиция?!! Толкова много ви липсват елементарни исторически знания.
  • 59 оно рупа ли рупа

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Май ти си джендърски пидорас, ама това е друга тема.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания