Last news in Fakti

29 Януари, 2020 20:40 3 994 39

Макрон: Ердоган забрави своите обещания

  • турция-
  • еманюел макрон-
  • реджеп ердоган

Според него не се спазват договореностите

Макрон: Ердоган забрави своите обещания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският президент Реджеп Ердоган наруши своите обещания, относно Либия. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от РИА Новости.

Според Макрон, турският държавен глава е дал определени обещания по време на мирната конференция в Берлин. На този етап обаче той не ги е спазил.

„Мисля, че мога да съм обезпокоен от действията на Турция към този момент. Те противоречат на обещанията, които бяха дадени в Берлин.

Ние наблюдаваме как страната прехвърля военни от Сирия на либийска територия. Това е нарушение на това, което беше казано и на суверенитета на страната“, заяви Макрон.

Конференцията в Берлин се проведе на 19-ти януари. На нея бяха договорени условия за примирие в Либия.

Турската държава настоява за подкрепа към международно признатото либийско правителство. Европа подкрепи примирието.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    22 15 Отговор
    Скрий се бе фанте, първо си намери жена на годините си и тогава давай акъл!
    Тоя за психиатрия, а французите за президент го избраха, не че вече не съжаляват жестоко, но сами си го назначиха.

    Коментиран от #3

  • 2 Хасан

    26 16 Отговор
    Макрон вижда че Ердоган си го е вдървил и ще го вкара някъде
  • 3 Симо

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Каква жена бе :) В Франция е обществена тайна е , че Макрон не си пада по жени . Тази бабка му беше натресена като печеливш ход към президентската му кампания . Само да вметна , че кампанията започва години преди да станел президент .
  • 4 Бай Ердо

    19 8 Отговор
    Макарончо се притеснява че някой турчин от Либия ще отнесе бабата
  • 5 Мирослав

    10 18 Отговор
    След като ги спукаха от бой в Сирия, Ердоган прехвърля терористите на ЦРУ в Либия за нови подвизи. И там ще ги бият. Въпросът е кое е следващото място на което ще ги пратят?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Феизо

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Fen na Erdogan":

    Ми що не му го кажеш и направо си го взимай у вас ?
  • 8 Лай Ганьо

    20 8 Отговор
    Саркузи разбърка Либия за да не връща Франция борча си на Либия.Свалифа Кадафи ни яли ни пили.Дори България опрости борчовете на Либия заради мед.Сестрите които нарочно бяха осъдени на смърт.Сега Ердоган запуши беберона на Макарона и хоп Ердоган му бил виновен.Макарона е бита карта и веднага в кухнята да мие чиниите
  • 9 Тома

    11 18 Отговор

    До коментар #6 от "Fen na Erdogan":

    Като знае , че от фАЩ му готвят Кюрдистан , ХИМ не му е лесно . Защо мислите се построй отбранителна линия за милиарди по южната граница със Сирия . Защо навлиза в Сирийска земя ? За да раздели Кюрди от Кюрди и да се опита да запази цялостна на държавата . Проблема е , че ако има Турция няма Кюрдистан и обратното , ако има Кюрдистан няма Турция . Но нас като Българи това може да ни радва . Турция вън от НАТО , значи няма южен фланг , щом няма южен фланг значи коя е следващата страна която може да служи за такъв ? България . За да кма България оръжие , трябва да има икономика . Има ли икономика Българите вече няма да берат плодове и да чистят къщи на стари хора в чужбина . Няма повече разделени бащи , майки и деца .

    Коментиран от #12, #27, #31

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ислямски джихадист

    5 7 Отговор
    макрон е много лош човек. той иска да ме изпрати във фонда за безработица !! къде другаде ще получа 2000 долари заплата на месец ???
  • 12 Тома томаааа

    11 10 Отговор

    До коментар #9 от "Тома":

    Не си ли разбрал, че ако няма Турция няма и България?
  • 13 Ердоган нищо не е обещавал

    11 9 Отговор
    Още повече на макрон. Халифът не подписа споразумението и Ердоган има пълното право да прави в Либия каквото си иска. Явно това което прави никак не се харесва на макрон и затова реве.
  • 14 Международно право Ала Турка

    6 11 Отговор
    Макрон, българите и света, не могат да го разберат. Турската държава настоява за нарушаване на международното ембарго за оръжие, защото тя се бори за налагане на мира. Джихадистите който изпраща са гълъбите на мира. След като убият по всички възможни и невероятни начини онези, които се противопоставят на добрия мир, те ще наложат мира на шериата.
  • 15 Грухария

    7 7 Отговор
    Дай съвет на мъжлето и му кажи, че,, турчин,, кога е казвал истината...!
  • 16 Макрон явно смята целият свят за българи

    11 9 Отговор
    Макрон който нарушава ембаргото и снабдява превратаджията Хафтер с оръжия реве за нарушаването на ембаргото. Е не всички са българи г-н макрон, не всички са толкова глупави,бче да ти вярват.
  • 17 Info

    7 7 Отговор
    Мицотакис: Франция подкрепя суверенните права на Гърция и Кипър. „Имахме обширни дискусии с френския президент,
    относно развитието в източното Средиземноморие. И двамата осъждаме насилственото поведение на Турция. Както в кипърските морета, така и във връзка с абсолютно невалидния документ, който тя подписа с част от либийския политически ред. Всяко политическо решение на Либия изисква анулиране на този Меморандум за сътрудничество между Либия и Турция. Невалиден меморандум, който няма правно действие. Това е нещо, което беше признато с помощта на Франция на последния Съвет за сигурност на ООН. Това е и мнението на САЩ, почти целия арабски свят и Русия. Единственият начин за разрешаване на спора в Източното Средиземноморие е чрез международното право. "

    Коментиран от #25

  • 18 Макрон може да реве колкото си иска

    11 5 Отговор
    Мичотакис и той. Между Турция и Либия има подписано споразумение за военно сътрудничество и никой копче не може да каже.
  • 19 Карла Дел Понте

    5 11 Отговор
    Ердоган веднага да бъде арестуван и съден за престъпления срещу човечеството!
  • 20 Няма край гръцката мъка

    12 6 Отговор
    Мичотакис обикаля като помияр Франция и моли за помощ, в същото време кипърският му колега ходи да се моли в Италия. Живи да ги оплачеш....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Енес Кадер

    9 9 Отговор
    Политиката на Ердоган се ръководи от завист, омраза и отмъщение. Турското правителство се ръководи от параноя в своите решения. Нарцистичните тирани като Хитлер или Саддам не свършиха добре. Тяхното всемогъщество завърши лошо. Това ще бъде съдбата на Ердоган.

    Коментиран от #26

  • 23 🇬🇷 🇮🇱 🇺🇸 🇫🇷

    3 4 Отговор
    Владетели на Средиземноморието
  • 24 Обичам свинска пържола

    2 8 Отговор
    Макроне с терорист преговаря ли се????
    Той когато е обещавал е знаел че няма да ги спази както в Идлиб едно обеща а остави Алкайда да го управлява и после реве. Е няма как да стане така или си мъж или си плъх като ердоган. Ако Хитлер е гаднярът на 20 век то ердоган е на 21 век. Да разделяш народи като Сирия и Либия да убиваш и режеш глави да се месиш в работата на толкова много държави отвратително.

    Коментиран от #28

  • 25 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Info":

    А защо споразумение между две страни да засяга Франция или Гърция?
  • 26 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Енес Кадер":

    Не мога да разбера защо националния интерес да е престъпление ??!Ердоган просто защитава националния интерес на Турция
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Обичам свинска пържола":

    Не си прав..турската политика е политика на мира и разбирателството..4 милиона са бежанци от Сирия които са приютени в Турция..турския народ е хуманен и милосърден

    Коментиран от #30

  • 29 Обичам свинска пържола

    0 1 Отговор
    Щото Гърция е по средата бе шматка, все едно Русия и Германия да се споразумеят да си споделят Полша, ааа чакай малко това съм го чувал някъде???

    Коментиран от #33

  • 30 Обичам свинска пържола

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Ема то това като приказката дето един счупил крилото на лястовичката и после започнал да я лекува и искал да му е благодарна. Тези бежанци са в благодарение първо на Катар заради тяхната арабска пролет и информационната им политика и после на Турция заради логистичното снабдяване с оръжия и боици от целият свят . Естествено тези 2 държави навсякъде са заедно и кроят всичко заедно. Сега аз ти гарантирам ако Турция се оттегли от Сирия мир ще настъпи до края на годината и бежанците ще се върнат постепенно. Защо преди войната нямаше бежанци и даже Българи и други източноевропеици ходеха да работят там? Всеки бяга от бомби не трябва да се винят хората обаче ако по улиците ти се разкарват хора с танкове, БТРи РПГта, гаубици и какво ли не тези хора или предават оръжието с добро или сори за терористите знаем къде им е мястото.

    Коментиран от #34, #37

  • 31 Gost

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тома":

    Ако Турция я няма ,скакалците помитат и нас .Радвай се че имаме такъв силен съсед като нея и тя ако беше като Гърция или ние досега да са ни претопили.Не се надявай на калпавата телена ограда по границата тя е само за шоу.

    Коментиран от #32

  • 32 Обичам свинска пържола

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "Gost":

    Ама чакай малко дали сирииците нападнаха Турция? Или Сирийците нападнаха израел? Дали Сириците нападнаха балканите и цяла Африка? Или може би Кюрдите? Или арменците?
  • 33 Като няма пържола дърпам сопола

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Обичам свинска пържола":

    Ти карта виждал ли си?

    Коментиран от #35

  • 34 Като няма пържола яж ми шпека

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Обичам свинска пържола":

    Абе глупи, ти знае ли кога се намеси Турция? Много след като бежанците тръгнаха да бягат от Сирия заради едни други намеси.

    Коментиран от #36

  • 35 Обичам свинска пържола

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Като няма пържола дърпам сопола":

    Твоята карта е от анадолката агенция, знаем ги тези. Цялата вселена е ваша че и паралелните такива.
  • 36 Обичам свинска пържола

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Като няма пържола яж ми шпека":

    Бягат от войната бе тъ...к, преди войната бягаха ли??? Кой предизвика войната Катар+Турция за да инсталират джихадистите в управлението преоблечени като опозиция живееща в Истанбул. Когато се разкарват по улицата хора с автомати, БТРи , РПГта, гаубици какво да прави власта да ги гали с перце ли?

    Коментиран от #38

  • 37 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Обичам свинска пържола":

    Ердоган и Асад семейно почиваха в Анталия допреди 10 г ...тогава Обама звънна на Ердоган даже има снимка с бухалка в ръка ..целта беше Сирия като България да мине към западния отбор и да изгони руснаците от базите в Средиземно море ...по такъв начин ако руски кораб излезе в Средиземно море не може никъде да хвърли котва
  • 38 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Обичам свинска пържола":

    Ако Гърция влезе и обсади Пловдив ,пловдивчани ще бягат към Атина ли ?? ..сирийците би трябвало да бягат към Дамаск и към Есад а не Турция и Европа

    Коментиран от #39

  • 39 Обичам свинска пържола

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Супер тъп пример. Първо в Идлиб са Алкайда а не Турция, тя само ги снабдява с оръжие, боеприпаси и наемници. Второ хората бягат от войната като цяло и опустошената държава. Трето те бягат към Турция с надежда да отидат на запад или Хатай където преобладават араби. Четвърто тези хора пресичайки постовете към другата част незнаят какво ще стане с тях което е разбираемо идват от бунтовническата част. Има и момчета които просто не искат да воюват а ако се върнат рано или късно ще трябва да постъпят в армията. Има много джихадисти и какви ли не. Това е война най-малкото трябва да се винят тези хора. Един път разделят ли се хора е много трудно , за съжеление точни това цели Ердоган разделеие на народи като ги настроива едни срещу други.
Новини по държави: