Last news in Fakti

31 Януари, 2020 16:17 1 072 3

Facebook ще премахва фалшивите новини за коронавируса

  • facebook-
  • коронавирус-
  • fake news

Facebook ще започне да премахва фалшивите новини относно разпространението на коронавируса от своите платформи. Това предаде CNBC.

В пост, публикуван в четвъртък, ръководителят на здравеопазването във Facebook Кан-Син Джин заяви, че компанията ще премахне всякакво съдържание с фалшиви твърдения или теории за конспирация по теми, по които са се изказали водещи световни здравни организации и местни здравни служби. Причината е, че неверните новини могат да причинят вреда на хората, които им вярват.

„Това включва твърдения, свързани с фалшиви лечения или методи за превенция, като например, че пиенето на белина лекува коронавирус, както и твърдения, които създават объркване относно наличните здравни ресурси“, каза Джин. Той добави, че Instagram също ще забрани или ограничи хаштаговете и ще проведе проверки, за да премахне съдържанието, разпространяващо дезинформация за заразата.

Този ход идва, след като Световната здравна организация (СЗО) обяви глобална извънредна ситуация, заради бързо разпространяващия се коронавирус, който до момента е убил 213 души.

Това не е първата онлайн платформа, която предприема действия по казуса. Google например започна да показва официална информация от Световната здравна организация (СЗО) за вируса в резултатите от търсене, докато платформата му за видео споделяне YouTube популяризира видеоклипове по темата от достоверни източници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще устои ли Русия на генното

    2 3 Отговор
    бактериологично биологично оръжие със сранното наименование ''коронавирус'' и колко милиона ще бъдат жертвите в допотопна Русия??Ще се справи ли с противоотровата??Ние европейците сме застраховани на 99 % на генна основа, но те как са в тази област или азиатското им е в повечко??
  • 2 Бесен Язовец

    1 0 Отговор
    👑 ги лови най често хлапаци със смешни прически на Бивъс!
  • 3 ivan

    0 0 Отговор
    nai dobre da premahnat facebuka,nqma po gnusna programa