Last news in Fakti

1 Февруари, 2020 09:10 1 558 10

Помпео: Американската подкрепа за Украйна остава непоколебима

  • сащ-
  • украйна-
  • майк помпео-
  • володимир зеленски

Държавният секретар на САЩ направи изявлението си на фона на процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп

Помпео: Американската подкрепа за Украйна остава непоколебима - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската подкрепа за Украйна остава непоколебима, заяви при посещение в Киев държавният секретар на САЩ Майк Помпео, предаде АФП.

„Аз съм тук днес с едно ясно послание: Съединените щати смятат украинската битка за свобода, демокрация и просперитет за една смела битка. Нашата решимост да я подкрепим остава непоколебима“, каза Помпео в присъствието на украинския президент Володимир Зеленски.

Държавният секретар на САЩ направи изявлението си на фона на процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, който бе провокиран от негов телефонен разговор със Зеленски.

Украйна е „важна държава“ за САЩ, даде да се разбере Помпео.

Той подчерта, че за евентуално посещение на Зеленски в Белия дом не е поставено условие Украйна да започне разследване срещу сина на бившия американски вицепрезидент Джо Байдън, предаде Ройтерс. Киев и Вашингтон ще намерят време за организиране на визитата, допълни Помпео.

Украинският президент Володимир Зеленски отрече процесът по импийчмънт срещу американския му колега да е влошил отношенията между двете страни.

Зеленски изрази готовност да посети САЩ за среща с Тръмп, но само в случай че двете страни са постигнали предварително конкретни договорки, предаде ТАСС.

„Изразих надежда, че САЩ ще вземат по-активно участие в мирния процес в Източна Украйна и по кримския въпрос“, каза украинският президент на съвместна пресконференция с държавния секретар на САЩ.

Ние сме „благодарни за личната Ви твърда позиция по въпроса за войната в Донбас и незаконната анексия на Крим", заяви Зеленски на Помпео.

Украинският президент изрази надежда, че американски компании ще участват в разработването на петролните и газовите находища на украинския черноморски шелф. „Каним големия американски бизнес да участва в построяването на инфраструктурата на Украйна, на нашите мостове и пътища, а също така и в добива на газ и нефт, в разработването на черноморския шелф“, каза Зеленски на пресконференцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    5 5 Отговор
    да им построят 2 теца и битката е спечелена
  • 2 Све

    20 3 Отговор
    САЩ подкрепят НЕПОКОЛЕБИМО и Сирия, и Либия, и Ирак, и Афганистан..... Дано не почнат да подкрепят и България така непоколебимо, че с непоколебимата подкрепа на ЕС го закъсахме ....ако и САЩ ни подкрепят по-активно ще ни заличат от картата на света.

    Коментиран от #4

  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    15 3 Отговор
    Ей дебеликанците много искаха да им го върнат на руснаците за Куба като вземат Крим ама...
  • 4 Rado

    3 13 Отговор

    До коментар #2 от "Све":

    САЩ подкрепят НЕПОКОЛЕБИМО също Япония(Sony...) и Южна Корея(Samsung...), но има една съществена разлика, Русия там е табу и няма никакво влияние за разлика от страните, които си изброил.
  • 5 Румяна Костова

    15 1 Отговор
    Гръмките изявления на Помпео за подкрепа на Украйна по никакъв начин няма да способствуват за по-добър живот на гражданите и. От 2014 година американците така крепят украинската икономика, че я разсипаха съвсем. Зеленски има задачата да разпродададе земята на чужди компании, защото всичко останало е разграбено. Едновременно с това Зеленски има надежда, че американците ще си прибират нефта и газа от находищата, които разработят.

    Коментиран от #9

  • 6 еш па тоа

    14 2 Отговор
    Преди да почнат да ги ''подкрепят'' Украйна беше добре.Сега е глад,студ,беззаконие.Знам го,защото от двайсет години почти всяка година пътувам до там.
  • 7 Грил

    9 0 Отговор
    Какво значение има кого подкрепя Помпео и кой е той-никой.Какво ще се случи ако на Сев. Корея страните от Арабския свят решат да "подкрепят"Сащ?Какво ще им се случи-някой и друг самолет/и решат да извършат нападение върху търговски сгради или военни полигони.
  • 8 Kcaniba

    10 3 Отговор
    С кдна дума заробването и убиването на гражданите на Усраина ще продъчжи!!!
  • 9 Borislav Popov

    1 10 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Ама, Румо, те и гръмките заявления на твоя Путен, вече 20 години подред, не способстват за по добрия живот на русаците, ала ти това не го виждаш. Коемлеботите така сте опитомени, да виждате само чуждите кусури, а свойте да не ги забелязвате.
  • 10 Благо

    2 0 Отговор
    Боре , така ще те подкрепът в Коми , като ти посадят бор в кафявиа заден двор .
Новини по държави: