1 Февруари, 2020 12:05 3 653 3

Пакистан обяви извънредно положение

  • пакистан-
  • скакалци-
  • имран хан

Нашествието на скакалците започна през юни, когато те започнаха да навлизат на пакистанска територия от Иран

Пакистан обяви извънредно положение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пакистанските власти обявиха извънредно положение заради нашествието на пустинни скакалци, които изяждат зърнените култури и създават несигурност в продоволствената сфера, предаде ДПА.

"Сблъскваме се с най-сериозното нашествие на скакалци от над две десетилетия и решихме да обявим извънредно положение на национално ниво, за да се справим със заплахата", заяви днес пакистанската министърка на информацията Фирдоус Ашик Ауан.

Пакистанският премиер Имран Хан одобри решението за обявяване на извънредно положение и национален план за справяне със заплахата от скакалците.

Пакистански земеделци изразиха съмнения, че ще успеят да постигнат целта си за произвеждане на 27 милиона тона пшеница тази година.

"Нашествието на скакалци е безпрецедентно и тревожно", заяви вчера в пакистанския парламент министърът на хранителната сигурност Махдум Хусро Бахтияр.

Министърът изтъкна, че властите изпитват затруднения в борбата с нашествието заради ограничените ресурси, с които разполагат.

Нашествието на скакалците започна през юни, когато те започнаха да навлизат на пакистанска територия от Иран и да унищожават насажденията от памук, пшеница, царевица и други зърнени култури.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брахмапутра

    8 3 Отговор
    Ма те имали и министри, тез пакитата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.