2 Февруари, 2020 08:28 2 639 22

Льо Пен: Брекзит е ужасяващ провал за ЕС

  • марин льо пен-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес

След множество епизоди Великобритания най-сетне си възвърна свободата

Льо Пен: Брекзит е ужасяващ провал за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерката на френската крайнодясна партия Национален сбор (НС) Марин льо Пен приветства "завръщането към свободата" на Великобритания и определи Брекзита като "ужасяващ провал за ЕС", който според нея трябва да се преобразува в "европейски съюз на нациите", предаде Франс прес.

От лятото на 2017 г. НС, който замени Националния фронт, вече не призовава за излизане на Франция от ЕС, а за промяна на евросъюза отвътре, припомня агенцията.

"След множество епизоди Великобритания най-сетне си възвърна свободата. Това все пак си е ужасяващ провал за ЕС. Струва ми се впрочем, че това събитие не се коментира кой знае колко, при положение, че една от страните основателки на ЕС затръшна вратата. Това не е нещо незначително", каза Льо Пен на пресконференция в северния френски град Лил.

През 1957 г. основите на ЕС са положени от Франция, Германия, Италия, Белгия, Нидерландия и Люксембург. Великобритания се присъединява към организацията едва през 1973 г., отбелязва АФП.
"В следващите месеци и години ще осъзнаем, че Великобритания е постъпила правилно, че тя вероятно ще извлече големи ползи" от напускането на ЕС, заяви Марин льо Пен.

"Виждам впрочем, че катастрофалните сценарии бяха заменени от предпазливи коментари от страна на тези, които ни обясняваха, че британците щели да бъдат разорени и че щяла да ги сполети масова безработица", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    37 9 Отговор
    Еи тия англичани излязоха умни избягаха от разпадащата се кочина ЕС
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Наблюдател

    28 4 Отговор
    Няма провал, англичаните решиха и напуснаха. Нещо, което не можеше да си позволи страна от така нареченият "социалистически лагер".

    Коментиран от #4

  • 4 мечо

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    добре тогава защто не махнат боико като е курумпиран и хората да си исберат друк да оправлява например дпс провал са от всякаде ами ги тарпим искат да увеличаваме цените да нияма какво да ядат хората и да зимаме кредити и после да ни земат кащите на братовчета така му взеха апартамента една патица от дск мрасна пуика и говедо е тази да и омрат децата всеки ден я кална

    Коментиран от #11

  • 5 Епа що

    19 7 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Що, кво ни е виновен ЕС, че ни управляват крадци ??? Страна без икономика, напуска ЕС и умира от глад, не знаеше ли ?
  • 6 Путката

    27 4 Отговор
    Англия спечели ! Загубите са за убитаците в кочината !
  • 7 Истината

    20 4 Отговор
    Това е началото на края за тази потънала до гуша в корупция и задкулисни договорки организация ,а ??? Много себкрадат еврофондове ! Не само.у нас !!!!
  • 8 Гледач

    11 11 Отговор
    За ЕС е страхотна новина че ИЗРОДИТЕ излязоха. Сега трябва да се сложат 100% мита на ИЗРОДИТЕ.Да ги МАХНАТ от европейския СПОРТ.Нали те не са ЕВРОПА? ДА СИ ИГРАЯТ С КРАВАРИТЕ НА КАКВО ЖЕЛАЯТ.
  • 9 Така мисля

    14 7 Отговор
    Англичаните са хора на честа ! Омръзна им да гледат далвери !
  • 10 среднощен

    12 2 Отговор
    "...Това все пак си е ужасяващ провал за ЕС..."; ФАКТ..!! "Политическото махало" започна своето движение в посока "националистически настроения"..? Очакваше се...? Да видим до къде ще стигне..? От тук на сетне всеки провал на ЕС ще бъде представян десетократно увеличен на обществото през призмата на Брекзит...Следващата опасност пред ЕС са настроенията прокарвани от "крайния национализъм"..!
  • 11 Наблюдател

    7 11 Отговор

    До коментар #4 от "мечо":

    Защото ЕС не е соц лагер начело с руснаци за водачи. И никой отвън не слага и не маха управляващите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Турчина

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Мечо,това звездите ли ти го говорят?
  • 14 Бачо Киро

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Руската руса и синеока култура":

    Останали? Всъщност точно злобата, мързелът, слугинажът, фатализмът и тн са точно ориенталски простотии. Ако е казал Аллах ще стане, ако не - няма... Та баш тези глупости са наследени от тези 500г. Добри новини обаче - днес границата е отворена, никой не те държи насила тук, демек можеш спокойно да вървиш на майната си.

    Коментиран от #15

  • 15 Злоба, мързел, фатализъм, слугинаж

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Много точно описват българина който си е ориенталец по натура.
  • 16 брекзит е за умните и смелите

    10 2 Отговор
    Който е мъдър като англичаните ще се махне от кочината ЕС.
  • 17 Между Германия и Франция

    2 1 Отговор
    СЪЮЗ никога не може да има ! В джунглата на КАПИТАЛА ЗАКОНА винаги е КОЙ - КОГО в името на място на ПАЗАРА ! Слепи ли сме , че от както сме им КОЛОНИЯ - производствата ни се закриха, зеленчуците ни са излишни, а животните са ЗАРАЗЕНИ както нивга от 13сет ВЕКА насам ! Защо ? Капитала е жив - КОГАТО Е НА ПАЗАРА. Има ПАЗАР - има печалба ! Няма ПАЗАР - НЯМА ПЕЧАЛБА ! ПЪЛНА ЗАБЛУДА е Евро СЪЮЗА! А какъв Х търсим там - нас ни дават ЗАЕМИ за да и плащаме ЛИХВИ ! Нали виждаме - ТРИ ГОДИНИ как се хапят с ДЪЛГОВЕТЕ НА АНГЛИЯ ! А Ние с "ГАЙДИТЕ " ?
  • 18 Кой продаде Челопеч ?

    1 1 Отговор
    Кой подписа контракта и защо никой не коментира ПРЕДАТЕЛСТВОТО ?!
  • 19 Асен Илиев

    2 1 Отговор
    ЕВРЕЙСКИЯ съюз е фитка :)
    То не останаха глупаци в Европа.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 30.03.2019

    1 1 Отговор
    Аман от комунисти дето пишат тъпотия след тъпотия в нета като статии и коментари.
    Всеки да си спомни за снопа пръчки на Хан Кубрат!
    Всеки нормален и трезво мислещ британец знае какво ще стане със Великобритания. Ако Брюксел я нарита както си трябва..... Кралството на обратните ще е изправно пред разпадане. Шотландия , Ирландия , банков сектор, търговия , риболов и т.н.....
    Винаги е била най-привилигированата страна в ЕС и все е мрънкала. Честно казано без нея ще е много по-добре.
  • 22 Помагайки на САЩ , ние рушим себе си

    1 1 Отговор
    САЩ не желае силен ЕС като конкурент ! И прави всичко за постигане на сриването на Съюза !Нашият УРКО не е в състояние да анализира, проумява, прогнозира и предприеме разумно действие за спасяването на БЪЛГАРИЯ ! Та нали УРКО с маймуна !
Новини по държави: