2 Февруари, 2020 18:15 1 613 5

ЕС се заема с иранския ядрен проблем

  • иран-
  • ес-
  • ядрена сделка-
  • жозеп борел-
  • хасан рохани

Първият дипломат на Брюксел ще обсъжда с президента Хасан Рохани нарушеното споразумение

ЕС се заема с иранския ядрен проблем - 1
Снимка: Shutterstock

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще бъде на посещение в Иран утре и вдругиден, съобщават от европейската служба за външна дейност.

По време на визитата си, той ще се срещне с президента Хасан Рохани, говорителя на Меджлиса Али Лариджани и министъра на външните работи Джавад Зариф.

Очаква се Борел да предаде категоричния ангажимент на ЕС за запазването на ядреното споразумение, както и да обсъди развитието на събитията в региона, двустранните отношения и сътрудничеството между ЕС и Иран.

Припомням, министрите на външните работи на Общността дадоха силен мандат на Борел да проведе дипломатически диалог с регионалните партньори за намаляване на напрежението, както и да търси възможности за политическо решение на кризата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    5 3 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ,после като опре ножа до кокала пак ще ревете на бай дончо или който е там президент.
  • 2 Blackthorn

    6 6 Отговор
    Ще накарат Иран да си го премести от единия крачол в другия...
  • 3 Дедо Вангьо

    3 0 Отговор
    Иран върви по стъпките на Израел и няма лошо да бъде неговата противотежест. По добре Иран, отколкото арабите, защото те ще искат кръв и месо.
  • 4 СССРБарета

    5 9 Отговор
    И какво от това че са Иранците? Та нали те си признаха че те са го свалили? Всичко е станало благодарение на краварника! С убийството на държавна високопоставена фигура на територията на друга суверенна страна краварника предизвика военно положение! Иран беше принуден да отговори като обстреля американските бази като отговор! Два часа след това Иран очаква последваща отговор от страна на краварника! Невидимите краварски изтребители са летели по Ирано-иракската граница като са водили радиоелектронна борба срещу иранските системи за противоракетна отбрана! Именно затова веднага след излитането на пътническия самолет транспондерът му е бил заглушен от краварите, в резултат на което Войникът който е оперирал на противоракетната система е имал секунди за да вземе решение дали да остави не идентифицираният вече летящ обект да порази държавата му или да се опита да го спре като стреля по него! И в двата случая рискува да бъде наказан първия път че не е реагирал а следващият път че е реагирал! Но вината е изцяло на краварника който извърши абсолютно незаконно убийство на иранския генерал на чужда суверенна територия и допринася индиректно за убийството на страшно много невинни хора!

    Коментиран от #5

  • 5 pepy

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБарета":

    Заглавието на статията е - "ЕС се заема с иранския ядрен проблем"

    Кремълските тролове това обаче не ги интересува... Правят си copy/paste на простотиите за сваления самолет където им падне... само и само да се изпълни плана и да ги потупат по рамото...
Новини по държави: