Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 07:45 1 595 2

Г-7 готви общи мерки срещу коронавируса

  • г-7-
  • китай-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • пневмония

Засега ограниченията над пътуванията не са успели да спрат разпространението на вируса, който се появи в Китай

Г-7 готви общи мерки срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Страните от Г-7 планират да обсъдят единен подход към коронавируса, съобщи германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от ДПА.

Шпан съобщи, че е разговарял с американския си колега и че се прави опит за обща оценка на епидемията. Двамата са се съгласили, че трябва да се организира конферентна телефонна връзка между здравните министри на страните от Групата на седемте.

„Няма смисъл една страна сама да взема мерки, особено в Европа“, каза Шпан и допълни, че е във връзка с други европейски страни от Г-7.

В Групата на седемте влизат САЩ, Япония, Канада, Франция, Германия, Италия и Великобритания. Засега ограниченията над пътуванията не са успели да спрат разпространението на вируса, който се появи в Китай и е засегнал над 20 държави.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горил

    3 2 Отговор
    Не разбрахте ли ,че италиа откриха лекарство против грипа
  • 2 Цяла сутрин изпускам газове

    3 0 Отговор
    ужасно миризливи и имам диария.
    Винаги след като съм ял предната вечер портокали или мандарини.
Новини по държави: