5 Февруари, 2020 09:41 4 417 3

Пътници на круизен кораб са заразени с коронавируса

  • коронавирус-
  • вирус-
  • кораб-
  • круизен кораб-
  • япония

10 души са дали положителни проби

Пътници на круизен кораб са заразени с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

10 пътници на круизен кораб, хвърлил котва на японското пристанище Йокохама, са дали положителни резултати за заразяване с китайския коронавирус, съобщи „Гардиън“.

Около 3700 пътници и екипаж са били на борда на круизния кораб. Първоначално пътник от Хонконг, пътувал с лайнера миналия месец, е дал положителни резултати за заразяване с коронавируса, появил се за първи път в китайския град Ухан.

Най-малко 10 пътници на кораба също са дали положителни резултати. Японското министерство на здравеопазването посочи, че заразените пътници са свалени от кораба и настанени за лечение в болница. Целият кораб е бил поставен под карантина, за да не се разпространи заразата.

Двама от заразените с новия коронавирус са австралийци. Сред заразените има и американец. Според японските медии всички заразени са на възраст от над 50 години. Само в Китай се съобщава за над 24 000 заразени с вируса, а смъртните случаи са 490.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тромп

    11 2 Отговор
    Хамерикансите вирус с цел блокаж на Китай.Забрана за износ на стоки за цял свят.Блакаж със света.Затваряне на всички врати.Блокаж авиолинии.Загубите на Китай сигурно ще подминат борчовете на САЩ
  • 2 леня

    1 0 Отговор
    Китайската инвазия в сибир временно ще бъде ограничена.
  • 3 намериха начин да забавят неизбежното

    5 2 Отговор
    подли евреи !!! слава на фюрера !!!
Новини по държави: