6 Февруари, 2020 21:50 2 696 6

Румънският президент издигна Орбан за премиер

  • румъния-
  • правителство-
  • клаус йохани

Той може да състави ново правителство

Румънският президент издигна Орбан за премиер - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънският президент Клаус Йоханис обяви, че отново издига кандидатурата Людовик Орбан за премиер на Румъния, съобщи РИА Новости.

Това стана, след като президентът призова за преговори за съставянето на ново правителство. Очаква се лидерът на Национално – либералната партия да опита отново да състави кабинет.

Правителството падна след успешен вот на недоверие. Президентът проведе разговори с всички парламентарно представени партии.

Той обяви, че след разговорите е решил да даде нов мандат на премиера. Предходното правителство встъпи на власт през есента.

Според Йоханис на този етап предсрочните избори са най-добрият вариант. След разговорите с партиите, обаче той е решил да даде нов мандат за съставяне на правителство.

Правителството на Орбан опита да направи промени в реформите на предходния кабинет. То обаче не събра мнозинство в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аха

    13 0 Отговор
    С това заглавие ще минете и задминете Блиц...
  • 3 Порно

    13 1 Отговор
    Немец президент , унгарец премиер , мамалигарите имат шанс. За нас оставо конкурса за млад пожарникар.
  • 4 Франкоффон

    5 1 Отговор
    И най важното румънският е от романската езикова група и яма нищо общо с немският Дачия е на Рено и купуват френски кораби.Поредният опит на германците в румъния търпи крах.
  • 5 Паметник за Чаушеску

    3 0 Отговор
    Мамалигеско знае ли и съгласен ли е?
  • 6 Дедо ви

    1 1 Отговор
    И ние го искаме Орбан за премиер.
Новини по държави: