7 Февруари, 2020 07:36 4 154 21

В Кремъл мерят температурата заради Путин

  • русия-
  • владимир путин-
  • коронавирус-
  • температура

Официални лица потвърдиха, че мярката е въведена, за да се избегне разпространение на новия коронавирус

В Кремъл мерят температурата заради Путин - 1
Снимкa: БГНЕС/ЕРА

От Кремъл обявиха, че са започнали системно да измерват температурата на участници в събития, на които присъства президентът Владимир Путин заради епидемията с новия коронавирус, съобщава ТАСС.

"Това е предпазна мярка", каза говорителят на президента Дмитрий Песков за агенция РИА Новости, след като беше измерена температурата на журналисти, дошли в Кремъл, за да отразят официално събитие.

Той добави, че мярката ще се прилага към всички участници в събития, на които присъства и 67-годишният президент.

"В Кремъл е въведена нова контролна процедура: човек с термична камера в ръце ви измерва температурата", съобщи по-рано във фейсбук журналистът Антон Желнов от независимата телевизия "Дожд".

Цитирани от РИА Новости официални лица потвърдиха, че мярката е въведена, за да се избегне разпространение на новия коронавирус.

До момента в Русия има два потвърдени случая на заразяване с коронавируса. От избухването на епидемията страната е предприела редица мерки, включително затваряне на дългата ѝ 4250 км граница с Китай.

Тази нова предпазна мярка на Кремъл не е непременно изненада. Миналата година руският президент донесе своя чаша на вечеря на Г-20, предизвиквайки въпроси в интернет.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жжжжжжжжжжжжжж

    13 18 Отговор
    А ако не мереха какво щяха да пишат-"че на Путин не му пука за хората"....
  • 2 Клара Цеткин

    9 11 Отговор
    другаря Вагина е в овулация,бай Реджеп може да го аргася
  • 3 Румяна Костова

    10 21 Отговор
    По света стават интересни събития. Само Украйна е със много сцени, на които трагедии и комедии се сменят непрекъснато. Истинските журналисти умеят да степенуват събитията по важност. А за останалите дъвкането цяла година как Путин си донесъл собствена чаша някъде е от важност номер едно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Румяна Костова

    6 20 Отговор
    Ще разкажа една по-интересна история на Стайков от онази как Путин си носи чаша или му мерят температурата. В Украйна избухна словесен(за сега) скандал между олимпийският шампион по бокс Александр Усик и един от националистите, владелец на пицария, в която се събират ветераните от руско украинската война. Брадатия шемет ходи показно с пистолет и нарече Усик в свой блог Обезяна. Усик му отговори. Поддръжниците на знаменития боксьор, които са цялата вменяема част на Украйна насъскат майсторът на пица да предизвика Усик на двубой.

    Коментиран от #8

  • 6 Сандо

    6 16 Отговор
    Може ли да се измисли по-тъпо заглавие на статия,за елементарни профилактични действия?

    Коментиран от #13

  • 7 главния пуяк

    6 19 Отговор
    В Кремъл мерят температурата заради Путин...........ТОВА ЛИ "СЪЧИНИ " ЕДНА ....МИСИРКА ...........полегнала в краката на ПАДИШАХА ???
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Баба Ванга

    12 7 Отговор
    Свето ке стане по добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
  • 10 ⚡ Хрониките на Евразия

    17 6 Отговор
    -- Владимир Владимирович, вие осъзнавате ли , че медицината в Русия абсолютно не е готова да се справи с вируса ?
    -- Разбира се , и ние сме много обезпокоени от този факт .
    Но не се тревожете , на мен са ми приготвили бункер , а и ходя да се лекувам в Германия ..

    Коментиран от #15

  • 11 Уаааа

    4 10 Отговор
    Не че ми дреме ама света до кога ще допуска такива стари хора да управляват ? След 50годишна възраст мозъка започва да се смалява и е неефективен за политика

    Коментиран от #14, #21

  • 12 Безаналогов Бояришник

    7 6 Отговор
    R** И на Путин му я мери лично Кадиров -ректално
  • 13 Гост

    3 14 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Стайков толкова може, всеки си има таван на възможностите и интелекта.
  • 14 Гост

    5 13 Отговор

    До коментар #11 от "Уаааа":

    Виж гериатрията за претенденти за президент в Америка и тогава се изказвай, само един кандидат е под 75 години.На Путин мозъка му и на 90 години ще е по-свеж, отколкото твоя на 30.За това и няма човек на планетата, който да не знае името му, а тебе най-много да те познават комшиите от входа и колегите.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Иван

    3 13 Отговор

    До коментар #10 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Много остроумно, за втори клас става.Странни как Дойче Веле мълчи за леченията на Путин в Германия. Изпуска подходящ момент да подчертае, че медицината в Русия издиша. За Навални е известно, че си оправя очите в Испания, но него го е страх да не му сипят Новичок в супата.
  • 16 Бегай бе

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Аз не говоря само за Путин написах ,,света,, и определено извода от това е че те водя поне тебе с мозък със сигурност , другото което че нямам такова гнусно его да ме знае целия свят , ако това са ти приоритетите значи трябва психиатър , точно от такива страда човечеството
  • 17 Онзи

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    На площад Македония го познават и много го обичат...най-вече на колене с отворена уста
  • 18 ⚡ Хрониките на Евразия

    13 3 Отговор
    Въобще в свръхдържавата няма паника от вируса ..
    Защото коронавируса е безопасен за деца и слаборазвиващи се идиоти , а останалите 10% ще си отидат по страните в които имат гражданство ..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Безаналогов Бояришник

    4 0 Отговор
    Аве на тая снимка Путин що ходи га че Кадиров току що му е измерил температурата
  • 21 6 без 10 кючек

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Уаааа":

    Ако това е верно,при теб след петдесет ще е катастрофа!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания