Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 12:00 3 930 8

Белград разглежда нова молба за екстрадирането на Цветан Василев

  • сърбия-
  • екстрадиция-
  • цветан василев

Това става след писмата на Иван Гешев

Белград разглежда нова молба за екстрадирането на Цветан Василев - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Сърбия се разглежда допълнителна молба за есктрадирането на българския банкер Цветан Василев, съобщи „Свободна Европа“.

Това беше обявено от съда в Белград. Новината идва, след като българският главен прокурор информира европейските институции за забавянето на екстрадицията.

От съда уточниха, че разглеждането става на базата на допълнителното искане от страна на Прокуратурата на България на 24 октомври 2019 г., а на 3-ти декември Висшия съд в Белград чрез Министерството на правосъдието информирал за допълнителната молба от страна на българската прокуратура".

Вчера бившият сръбски премиер Зоран Живкович заяви, че Василев финансира партията на президента Александър Вучич, което му гарантира сигурност. Той смята, че благодарение на това бизнесменът извършва и бизнес в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 16 Отговор
    Сърбия ще се вразуми и ще ни предаде Цветан Василев на българското правосъдие нали искат да влязат в Европейския съюз и окончателно да скъсват с русия която ги води към дъното.

    Коментиран от #5

  • 2 Ивайло

    15 6 Отговор
    Финансираш партията на президента Александър Вучич, ама с чий пари бе??? С парите на хората, които бяха в КТБ и която ти фалира и завлече хиляди!!! Явно и комшийте са същите продажни мафиоти като нашите!!! Не им дреме тоя дето ги финансира от къде са му парите!!! Нищо ново под слънцето!!!
  • 3 Българин

    11 6 Отговор
    Русия няма да позволи на Сърбия да ни предаде този мафиот и спонсор на Гошо Тъпото и БОЕЦ
  • 4 Borislav Popov

    14 4 Отговор
    Разглеждал Белград, таратанци ! Нищо не разглежда Белград, каквото кажат от Мацква, така ще бъде, но ми се струва, че няма да го видиме ние скоро Цецо Василев в България, ако въобще някога го видим.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бат Коче

    1 6 Отговор
    Не е лесно да приклещиш хора с акъл и кинти а?Това че имат правомощия тия недостатъчно умни люде е виноват баш бай най простия избирател,Що подкрепяте по малкото зло Борисов,що не гласувяте примерно за .....е няма за кого,разбирам ви тупани,уфф колко сме жалки...
  • 7 BalgarinS

    1 1 Отговор
    Podsigurili sme mu kvartira s triima cerni Kato nego.ima I koga,nadyavam se shte se cuvstva udobno I priatno.
  • 8 Фифи

    1 1 Отговор
    Мустакатия ще отърве кожата,не го мислете.Може в Дубай или Масква или....
Новини по държави: