11 Февруари, 2020 10:11 1 180 5

Северна Македония ратифицира натовския протокол

  • северна македония-
  • нато-
  • протокол-
  • цвета караянчева

Цвета Караянчева ще се срещне с президента на Северна Македония

Северна Македония ратифицира натовския протокол - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Събранието на Република Северна Македония ще ратифицира Протокола за присъединяване на страната към НАТО. На заседанието ще присъства и българска делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

След ратификацията председателят на българския парламент и народните представители ще присъстват на церемонията по издигане на знамето на НАТО пред сградата на Събранието. Цвета Караянчева ще се срещне с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски и с председателя на Събранието Талат Джафери.

В състава на делегацията са Борис Вангелов, председател на Групата за приятелство България – Северна Македония, Тома Биков, заместник-председател на Групата за приятелство и членовете на групата Жельо Бойчев, Велислава Кръстева и Полина Цанкова-Христова, съобщиха от пресцентъра на НС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зюганов генсек КПРФ

    5 2 Отговор
    Скоро щени лапат ядрените ракети
  • 2 gggw

    5 3 Отговор
    е сега вече всички противници на нато се насрахме от страх
  • 3 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Помиярите заедно с вълците! Когато освирепеят от глад бълците, кого ще сдавят и изядат най напред? Кой е вторият по големина вълк, съсед на България? През 1974 г. завзе Северен Кипър, днес се разхожда в Сирия, а утре къде? Някой да му пречи, освен Русия?
  • 4 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    7 0 Отговор
    Африкански държави си защитават интересите по-умно и с повече се достойнство! България е управлявана от инфантилни и прости предатели. Македония е в същото положение
  • 5 оня с коня

    2 1 Отговор
    Който не харесва "Възраждане" - НЯМА ВКУС!И Никоя Партия няма Химн,но "Възраждане" има и то такъв,който СЕ ПЕЕ въодушевено от ЦЕЛИЯ Народ"Върви Народе ВЪЗРОДЕНИ,към Светли Бъднини Върви..."!И да не забравяме:ЧОВЕК ВЪЗРОДЕН- НАПОЛОВИНА СПАСЕН!
Новини по държави: