Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 11:44 1 190 8

Шефът на кабинета на Зеленски подаде оставка

  • андрей богдан-
  • украйна-
  • оставка-
  • володимир зеленски

Политически трус в Киев

Шефът на кабинета на Зеленски подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Андрей Богдан, който оглавява администрацията на президента на Украйна Володимир Зеленски, е подал оставка, съобщават украински медии, предаде Нова телевизия.

Богдан е в непрекъснат конфликт с един от близките съветници на президента - Андрей Ермак. Според украинските медии, взаимната неприязън е "достигнала апогея си", което е причина за оставката.

Официално не се знае какво е посочил Андрей Богдан като причини за решението си, но в Украйна го смятат за сигурно, защото го обсъждал със свои колеги.

Андрей Богдан по професия е адвокат. Той е бивш съветник на свързвания със Зеленски милиардер Игор Коломойски. Богдан е бил адвокат на Коломойски в делата, които бившия губернатор на Днепропетровска област водеше срещу държавата, която му отне собствеността на най-голямата банка в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    1 11 Отговор
    РАДЕВ-3 ГОДИНИ СИ ВЕЧЕ РЕЗИДЕНТ А НЕ СИ ПРОЧЕЛ КОНСТИТУЦИЯТА!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Робовладелец

    4 13 Отговор
    Ако САЩ въоръжат украинците украинците ще смачкат руснаците!!Руската армия беше размазана като охлюв от валяк в Афганистан от най-обикновени брадати овчари, въоръжени само с преметнати през рамо преносими американски ракетни системи!!! Загубите на бойна техника включват: 385 танка, 2530 бронирани машини, 510 инженерни машини, 11369 камиона и бензиновози, 433 артилерийски системи, 118 самолета и 333 вертолета. И това от най-обикновени муджахидини.Представяте ли си какво ще се случи с Русия при истинска война с истински войски и ако тръгнем всички заедно ний смелите и обучени натовски воини?? Питам и отговор не искам и не чета тези, които ще ме коментират😂😂😂 защото вашата Русия се изтегли нас.ана оттам където я биха лошо....и веднага след това се разпадна като империята СССР потънала от срам 😂😂😂😂 и унищожена от най-обикновени овчари с кози 😂😂😂😂

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 3 Робовладелец

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Той азбуката не е "прочел" ти конституцията искаш да е прочел???😂😂😂
  • 4 Владимир

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Робовладелец":

    Ти сериозно ли говориш 😁😁😁😁😁😁🤪🤪🤪🤪🤪🤪
  • 5 Владимир

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Робовладелец":

    😁😁🤪🤪🤪🤪🤪 Твоите кравари загубиха 3-4 пъти повече техника и войници в Виетнам забравили??🤪🤪🤪🥴😀😁 В виетнамската джунгла бесиха американците като Левски 😁😁 ти кво си мислиш🤪🤪само броя на свалените американски F-4 от виетнамците са 568 броя което е повече от общия брой машини на руснаците свален в Афганистан 😁😁😁 те Краварите влязоха и в България помниш ли???460 Български бойни самолета бяха нарязани без да истрелят една ракета хахаха чети малко повече история смахнат умирам от смях 😀😀😀😀😀😀😀😀
  • 6 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Робовладелец":

    За Виетнам защо не пишеш?????Твоята краварска Америка там много загуби дай една статистика😁😁😁😁
  • 7 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЛКО СА ЕВРЕИТЕ -ЦИОНИСТИ ВЪВ ВЛАСТА В УКРАЙНА ...И КОЛКО Е НАМЕСАТЕ НА ЦРУ- СЕМИТИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА В УКРАЙНА !!!! ЗАЩО БАНДЕРОВЦИТЕ /ЕВРЕОУНИЩОЖИТЕЛИ/ ОТ ЛВОВ И ТИРАСПОЛ СЪДЕЙСТВАХА НА САЩ-ЦИОНИСТИТЕ !?!?!?!?!?!?
  • 8 миш

    1 0 Отговор
    Абе ,тия кога ще си връщат Крим,вече е 2020 г.?Нещо се случи 2014 г. и всички беха кротки като мишки.НАТО,МАТО.Едно са филмите,друго е да ти стиска.
Новини по държави: