11 Февруари, 2020 20:52 2 643 4

Германия и Швейцария в шпионска афера

  • швейцария-
  • разузнаване-
  • германия

Швейцарска компания използвана за кодове

Германия и Швейцария в шпионска афера - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Швейцария проверява медийни твърдения за използване на технология на швейцарска компания за шпионаж, съобщи Дойче Веле.

Това обяви швейцарското министерство на отбраната. Компанията продава оборудване за направа на кодове на страни Иран. Пакистан и Индия.

Твърденията са, че технологията е била променена, за да позволи на ЦРУ и германското разузнаване да разбиват кодовете. Те са направени , въз основа на информация на американското разузнаване.

Служител на компанията е бил арестуван и задържан в Иран за 9 месеца. През 1992 г. компанията отхвърля твърденията, че работи с разузнавателни служби.

Бивш съдия от Върховния съд вече е назначен да разследва твърденията. Става въпрос за Crypto AG, която през 2018 г. се наследява от Crypto International, от където увериха, че нямат връзки с разузнавателни агенции.

Компанията е продавала техника на 120 страни, но никой не е бил наясно с нейните действия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    4 0 Отговор
    Кой луд казва, че е такъв..
  • 2 бай шпион

    12 0 Отговор
    Поне за това Банкянския Главанак няма да има проблем. В Балкански Герберистан няма афери със шпионаж, щото няма и държава. Всеки от новите ни колониални господари може да слухти колкото си поиска.

    Коментиран от #3

  • 3 Робовладелец

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "бай шпион":

    Русия в сравнение със САЩ и НАТО е като френска булонка, която само лае. Вeчe рaзгнeви питбулa мaйкa и дeceткитe питбутлчeтa!!! Руcия e кaтo булoнкa, лaeщa cрeщу питбулкa и зaплaшвaщa, чe щe ядe питбулчeтaтa:):)Представяте ли си каква трепереща от страх ''смелост'' изпитва Русия...???

    Коментиран от #4

  • 4 Къш бе

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Робовладелец":

    тиквоч! Ква Русия, кви глупости бе, лоботомиран празноглавец? Айде обратно в пещерата!
Новини по държави: