Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 10:56 10 751 7

Пращат убиеца на Аркан в сръбския „Алкатраз“

  • алкатраз-
  • сърбия-
  • убиец-
  • аркан-
  • южна африка-
  • желко ражнатович

Той ще лежи при строг режим

Пращат убиеца на Аркан в сръбския „Алкатраз“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След ареста в Южна Африка, осъденият на 35 години лишаване от свобода за убийството на Желко Ражнатович – Аркан, най-вероятно ще бъде изпратен в затвора Забела, където вече лежат съратника на паравоенния лидер Милорад Улемек – Легия и членовете на Земунския клан, които също бяха екстрадирани от Южноафриканската република, пише македонският вестник „Вечер“.

След ареста си Драган Гаврич ще бъде преместен от един от най-добре поддържаните затвори в Южна Африка в затвора Забела в Сърбия и най-известната му част, наречена „Алкатраз“, където вече са затворени организаторите на убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич и Звездан Йованович, предаде агенция "Фокус".

Екстрадицията му в Сърбия, от която той избяга през 2006 г., ще бъде пазена в тайна и ще се извърши с помощта на специални сили, както за неговата безопасност, така и заради опасността от бягство. Той ще бъде настанен в седмия павилион на "Забела", наречен "Алкатраз", при строг режим, заедно с Радомир Маркович, бивш шеф на службата за държавна сигурност и съучастник на Гаврич в убийството на Аркан, Драган Николич - Гаги.

„Алкатраз би бил най-доброто решение за Гаврич, който бяга от правосъдието вече 14 години. Все пак, там е и Легия, приятел и войник на Аркан, затова трябва да се вземат специални предпазни мерки и да се внимава да не влизат в контакт. В седмия павилион е Раде Маркович, шеф на ДБ при Слободан Милошевич, при чието управление бе убит Аркан. Вътре са най-известните членове на Земунския клан. Най-вероятно Гаврич ще бъде настанен в отделна килия със съквартирант, който няма никакви допурни точки с Аркан“, заяви запознат с делото адвокат. Ако рискът на Гарич се прецени като твърде висок, той може да излежава присъдата си в затвора Нова скела в Панчево. Екстрадицията на Гаврич вече е сигурна и той просто чака подпис от Роналд Ламол, министър на правосъдието в Южна Африка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва да се помисли

    9 7 Отговор
    Не знам когато престъпник убие престъпник дали се счита за престъпление:-)

    Коментиран от #3

  • 2 Добре се мн връща

    16 1 Отговор
    От ЮАР да му дадат и сервизната книжка, за да се знае колко пъти папурите са му сменяли маслото!
  • 3 Не е престъпник Аркан

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Трябва да се помисли":

    Трепал е гяури!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ислямски гяури!
  • 4 боцмана

    15 1 Отговор
    Да го пратят в България , белким пречука нашия Аркан.
  • 5 Игор Додон

    1 13 Отговор
    Сърбия на 3 морета
  • 6 Мария

    0 0 Отговор
    Ама че си проста душица, Легия и останалите от земунския клан не са се крили в Африка. Мале колко си драскаш простотия и лъжи. Ходи пази крави, яко и зя това ставаш.
  • 7 Приятел на Анастасия може ли

    2 0 Отговор
    В края на краищата , зад убийството на Желко Ражнатович - Аркан, стоят хора, които не са от Сърбия , не са и от Албания !!!
    На Сърбия й отива да е първа велика сила само на югославските държави, без Македония !
    https://www.youtube.com/watch?v=No4-bGRspAk
    Поздрави !
Новини по държави: