12 Февруари, 2020 14:36 4 852 23

Никога няма да въведем санкции срещу Русия

  • сърбия-
  • санкции-
  • русия-
  • мая гойкович

Сърбия заема международна позиция, която се базира на принципите на политическа независимост и военен неутралитет

Никога няма да въведем санкции срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сърбия никога няма да въведе санкии срещу Русия, заяви председателката на сръбския парламент Мая Гойкович, говорейки на откриването на петото заседание на комисията за сътрудничество между Държавната дума и Народната скупщина, предаде ТАСС.

Република Сърбия, изхождайки от своя суверенитет и независимост, заема такава международна позиция, която се базира на принципите на политическа независимост и военен неутралитет. Ние никога не сме въвеждали и няма да въвеждаме санкции против Руската федерация и руския народ, заяви Гойкович.

Председателката на сръбския парламент подчерта също, че отношенията между Русия и Сърбия се развиват активно и представляват пример за стратегическо партньорство. Гойкович изрази надежда, че в най-близко време Сърбия ще може да ратифицира споразумението за свободна търговия с Евроазиатския икономически съюз, което бе сключено през 2019 г.

Председателката на сръбския парламент високо оцени сътрудничеството на двете страни на международната сцена, отбелязвайки, че делегация на Народната скупщина никога няма да гласува за решения, насочени против интересите на руската делегация.

Потвърждение за това, по нейните думи, е фактът, че Белград постоянно е оказвала подкрепа на Москва в Съвета на Европа, застъпвайки се за връщането на правото на глас на руската делегация в ПАСЕ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грис

    66 7 Отговор
    Така трябва
  • 2 Borislav popov

    10 33 Отговор
    МУУУУУУУУУУУУУ
  • 3 Независим

    67 10 Отговор
    Сърбите да не са. Толкова прости,че сами да се самонаказват като нас

    Коментиран от #8

  • 4 георги

    10 41 Отговор
    Въобразяват си че могат да бъдат велики , ако са приятели с великите.

    Коментиран от #6

  • 5 Сърбете

    13 41 Отговор
    Какви лизачи са само...отдава им се.

    Коментиран от #7

  • 6 сухияТ

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "георги":

    Швейцария е НАИСТИНА ВЕЛИКА . Само че сърбите имат още дълго да я догонват . На балканете най-трудното нещо е да си Неутрален ., защото преди това требе да си Независим .
  • 7 Pokoloko

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сърбете":

    A Bai Ganio ne e liza4...
  • 8 Аааа

    47 4 Отговор

    До коментар #3 от "Независим":

    Разликата е ,че в Сърбия управляват родолюбци а на територията , наречена бг - родоотстъпници !

    Коментиран от #12

  • 9 Българин

    3 38 Отговор
    Руската измет винаги е била българофобска и сърбоманска!
  • 10 Гост 2

    43 4 Отговор
    Сърбите , за разлика от нас българите , не са неблагодарници.
    Те помнят и са благодарни за оказаната им в трудни моменти помощ !
  • 11 gogo

    27 2 Отговор
    Ами да! Не са членове на ЕС, нямат ангажимент да се кланят.
    Икономически санкции срещу анексирането на Крим?! Айде да не започвам тази тема..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Робовладелец

    7 40 Отговор
    Сърбите ще получат руски газ през България на мукавей в понеделник😂😂Русия е като декоративно красиво кученце, което разгневи семейство питбули излeжaвaщи ce крoткo нa припeк. Руcия в cрaвнeниe cъc CAЩ и НAТO e кaтo фрeнcкa булoнкa, кoятo caмo лae. Вече разгневи питбула майка и десетките питбутлчета!!! Русия е като булонка, лаеща срещу питбулка и заплашваща, че ще яде питбулчетата:):)Прeдcтaвятe ли cи кaквa трeпeрeщa oт cтрaх ''cмeлocт'' изпитвa Руcия...??? Руската армия беше размазана като охлюв от валяк в Афганистан от най-обикновени брадати овчари, въоръжени само с преметнати през рамо преносими американски ракетни системи!!! Загубите на бойна техника включват: 385 танка, 2530 бронирани машини, 510 инженерни машини, 11369 камиона и бензиновози, 433 артилерийски системи, 118 самолета и 333 вертолета. И това от най-обикновени муджахидини.Представяте ли си какво ще се случи с Русия при истинска война с истински войски и ако тръгнем всички заедно ний смелите и обучени натовски воини?? Питам и отговор не искам и не чета тези, които ще ме коментират, защото вашата Русия се изтегли нас.ана оттам където я биха лошо....и веднага след това се разпадна като империята СССР, потънала от срам и унищожена от най-обикновени овчари с кози...45 ГОДИНИ РУСКО РОБСТВО СТИГАТ И СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ ОТ РУСКО ИГО ПРЕЗ 1989 ГОДИНА, ВЕЧЕ НЕ СМЕ РОБИ, А РОБОВЛАДЕЛЦИ НА РОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ПОРАДИ НЕГРАМОТНОСТ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ ПОД РУСКО ИГО...

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Ами

    34 3 Отговор

    До коментар #13 от "Робовладелец":

    Отиди и виж сега какво се случва с великите американци в Афганистан,как бягат като посрани от овчарите....
  • 15 Хахаха

    23 2 Отговор

    До коментар #13 от "Робовладелец":

    Само не разбрах ти бил ли си в казарма и кой те обучи да си такъв смел войн,внимавай да не счупиш някой маникюр,автомата не е играчка
  • 16 Сава Радев

    27 1 Отговор
    „Няма такава сопа, която да избие Русия от сърцето на българина“ Капитан Петко войвода.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 17 ПЕНКО

    22 0 Отговор
    ЕСТЕСТВЕННО !!! РУСИЯ НЕ ВИ Е АТАКУВАЛА С "ОБЕДНЕН УРАН " !!!
  • 18 да го духат руските краварски сороси

    2 23 Отговор

    До коментар #16 от "Сава Радев":

    Така е.Само в България останаха подобни русофилски глупаци.За това и сме на това дередже.
  • 19 СссереМ

    2 18 Отговор

    До коментар #16 от "Сава Радев":

    Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский
  • 20 СссереМ

    3 19 Отговор

    До коментар #16 от "Сава Радев":

    И също цитат от Захари Стоянов:

    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
    и
    „Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

    РАЗЯСНЯВАНЕТО Е ИЗЛИШНО МИСЛЯ...

    Коментиран от #21, #22

  • 21 ....

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "СссереМ":

    Ти си болен ама болен не осъзнаваш ли, че ако не бяха дошли да ни освободят ти нямаше да се родиш бе??? Всяка глътка въздух който вдишаш трябва да благодариш че си жив и че не си еничар, за съжаление такива индивиди като теб непознаващи историята ни управляват и намаляваме с всяка секунда до 2050 г. Няма да има пукнат българин без тяхната помощ нямаше сега да пишеш глупости тук а щеше да си в джамията или на бесилото хм, това не е важно край на мечтата ти да живееш под слънцето неблагодарни, в бъдеще те очаква единствено мракът.
  • 22 Ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "СссереМ":

    Кой бе ,Джендо, предателят на Бенковски, с него ли ще ми се гордееш? Дето случайно само него не открили турците??!!! Дето бил овчарче, ама в горите се самообразовал и взел, че се научил да чете и пише, че и френски даже научил....ха ха Баба Тонка много правилно го е охарактеризирала тоя льохман от Медвен
  • 23 Джулия

    0 0 Отговор
    Браво на сърбите. Те явно знаят какво е национална чест и имат държавници с топки, за разлика от нас.
Новини по държави: