12 Февруари, 2020 16:45 1 120 6

Зукърбърг ще се среща с еврокомисари

  • ес-
  • ек-
  • еврокомисар-
  • зукърбръг-
  • facebook

На 17 февруари главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ще се срещне с двама еврокомисари, а именно Маргарет Вестагер и Тиери Бретон. Това съобщи Reuters.

Бъдещата среща бе оповестена от представители на ЕС във вторник, дни преди еврокомисарят за конкуренцията и дигитализацията Маргарет Вестагер и еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон да представят предложения за овладяване на американските технологични гиганти и китайските им конкуренти. Марк Зукърбърг ще се срещне и с европейския комисар по правосъдие Вера Юрова.

От Facebook оповестиха, че изпълнителният директор на компанията ще пътува до Европа, за да участва в Мюнхенската конференция за сигурност. Освен това той ще се срещне и с европейските лидери в Брюксел, за да обсъдят рамка за нови правила и регулации на интернет пространството.

На 19 февруари, съгласно предложение на ЕК, Вестагер и Бретон ще обявят предложения за създаване на единен европейски пазар на данни, като по този начин ЕС ще се опита да отговори на доминацията на американските технологични гиганти като Facebook, Google и Amazon.

Двамата лидери също ще предложат правила за държавно управление и регулиране на използването на изкуствен интелект.

Последната публична изява на Зукърбърг в Брюксел беше през 2018-а, когато той се срещна с лидерите на Европейския парламент, за да обясни как данните на 2,7 милиона европейски потребители бяха неправомерно споделени със скандалната политическа консултантска компания Cambridge Analytica.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    0 0 Отговор
    АНТИХРИСТЪТ Е РАЗКРИТ
    Библейският писател апостол Йоан е единственият, който използвал думата „антихрист“. Как го описал? Нека обърнем внимание на казаното от апостола в първото писмо, носещо името му: „Деца мои, последният час е и точно както сте чули, че идва антихристът, така вече са се появили много антихристи — по това знаем, че е последният час. Те излязоха от нас, но не бяха като нас ... Кой е лъжецът, ако не онзи, който отрича, че Исус е Христос? Това е антихристът, онзи, който отрича Бащата и Сина.“ (1 Йоан 2:18, 19, 22)
  • 2 Съвременен шпионаж

    2 0 Отговор
    Фейсбук,Месинджър,Вайбър........
  • 3 NikNay

    1 0 Отговор
    Цукерберг . . . .

    Коментиран от #4

  • 4 Сеянин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "NikNay":

    Цукербърг = Цукерберг! Еврейска фамилия, пра дядо му е български евреин!

    Коментиран от #5

  • 5 Дааааа

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сеянин":

    А леля му е от Хасково.
  • 6 Хъъъъ

    1 0 Отговор
    Ще им носи по едно куфарче инструкции за фейса на малки листчета,, горе долу формат 100 еврака...