Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 07:42 2 054 18

Ето как Путин ще запази влиянието си

  • русия-
  • президент-
  • владимир путин-
  • сенатор

Мандатът на Путин изтича през 2024 година

Ето как Путин ще запази влиянието си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски депутати предложиха законодателна поправка, която може да позволи на президента Владимир Путин да запази влиятелна роля и след края на мандата си, съобщиха държавни медии.

Остават още 4 години до изтичането на мандата на Путин. Според поправката към законопроекта за промени в конституцията, внесена от група депутати и сенатори, бившите руски президенти ще получат правото да станат пожизнени сенатори - членове на Съвета на федерацията - горната камара на парламента. Те ще могат и да се отказват от това право.

Путин, който е на 67 г., е на власт като президент или премиер вече 20 години и сегашният му мандат изтича през 2024 г. В реч миналия месец той излезе с инициатива за серия от промени в конституцията на Русия, чрез които да бъде реформирано управлението на страната. Тези промени, които вече бяха гласувани на първо четене в Думата, ще разширят пълномощията на парламента. Повече власт ще получи премиерът, както и предвижданият Държавен съвет, което породи спекулации, че Путин може да заеме един от тези постове. Той иска също предложените промени да бъдат одобрени с национален референдум.

Промените включват установяване на минимална работна заплата и обвързване на пенсиите с разходите за живот, което би убедило населението да одобри промените. В момента законопроектът е в комисията на Думата по държавното строителство и законодателство, която го подготвя за второ четене, разглеждайки постъпващите поправки.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    11 9 Отговор
    🇧🇬🇺🇸🇧🇬🇺🇸🇧🇬🇺🇸🇧🇬🇺🇸❤️❤️❤️

    Коментиран от #2

  • 2 Che

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺
  • 3 Илиев

    11 15 Отговор
    Цар Пути планира поне още 20 години да командва. Пожизнен самозванец. Щото мръдне ли от властта, току виж го питали от къде са му тия милиарди по разни швейцарски сметки.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Еми да бе

    14 11 Отговор

    До коментар #3 от "Илиев":

    То това ви е страх вас дженди соросоидите-да не би Путин да кара още 20 години във властта--че тогава хептен ще се увъртите

    Коментиран от #6

  • 5 Лелее

    19 10 Отговор

    До коментар #3 от "Илиев":

    А ти какво съгради в живота си “Илиев” , че да си позволяваш да обиждаш човек направил Русия държава , с която всеки се съобразява ?Човек уважаван дори от враговете си ?
    А “ Илиев “ ???
    Освен да лежиш да драскаш и пърд.ш , друго какво си направил ?

    Коментиран от #9

  • 6 Гост

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "Еми да бе":

    Тогава руснаците хептен гладни ще ходят.
  • 7 Адолф Путлер

    10 10 Отговор
    И място в мавзолея между краката на Ленин!
  • 8 Собственик на 400 крави и три мандри

    6 12 Отговор
    Един от големите производители на млечни продукти в Северозападна България съм, и напоследък наблюдавам обидите на комунистическо настроените коментатори към нашата професия. Вcички руcoфили, aтaкиcти и кoмуниcти глeдaт дeнoнoщнo caмo aмeрикaнcки филми и пo-тoчнo вoeнни eкшъни и фaнтacтикa, възхишaвaт ce нa Хoливуд, cънувaт ги дaжe, нo вeчeр прeди дa cи лeгнaт иcкaт млякo...!!! Дaли зaщoтo ca нeдoкърмeни, дaли зaщoтo ca нeдoнoceни, дaли зaщoтo ca мнoгo глaдни, нo cвързвaт тoвa c крaви, крaвeфeрми и крaвaри?? Cтрaннo... дaйтe рaзяcнeния?? КOЯ OТ ТРИТE ПРИЧИНИ ВИ КAРA НEУCТOИМO ДA ТЪРCИТE КРAВE МЛЯКO И КРAВEФEРМИ В ИНТEРНEТ?? И кaк гo прeдпoчитaтe, пряcнo или киceлo и нa кaквa цeнa?? Кaжeтe нeщo и зa крaвeтo мacлo и cмeтaнaтa, битa oт крaвaритe, нa филийкa ли cи рaзмaзвaтe?? Кaк кoнcумирaтe прoдуктитe прoизвeдeни oт крaвaритe и уcпявaтe ли дa ги плaтитe или тeглитe зaeми?? A cирeнцe oбичaтe ли.... cиньo, или caлaмурeнo, a кaшкaвaлeц...?? Млeкoпрoизвoдитeлитe в Бългaрия, кoитo ca някoлкocтoтин хиляди души, oт някoлкo дни зaпoчнaхa дa oтчитaт oбидитe нa руcoфилитe, aтaкиcтитe и кoмуниcтитe към трудът и прoфecиятa им....и нещата могат да отидат на зле...

    Коментиран от #14

  • 9 Гост

    9 11 Отговор

    До коментар #5 от "Лелее":

    Не се обаждай от кенефа бе лизач на руски задници.
  • 10 Истината

    9 12 Отговор
    „Ето какво мисля аз – Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да използва всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейгън: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата“.Джон Маккейн

    Коментиран от #12

  • 11 Недобитък

    2 6 Отговор
    190 лв минимална заплата - махай се добитък.
  • 12 Един

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    Това че мислиш... не значи че си прав.
  • 13 Баи

    9 4 Отговор
    Путин е велик - газифицира Европа макар да се дьрпаха като невиждали моми евала , постави им тръбата заедно сьс двете кранчета може скоро да газифицира и - сащ
  • 14 барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Собственик на 400 крави и три мандри":

    Ще извиняваш за това, че точно този отрасъл от селското стопанство се ползва под формата на обида. Само че понятието каубой е видоизменено и се ползва за съвсем друго. Като се каже каубои се няма в предвид кравари, а стрелци и в повечето случаи от стотина само един е добрия, а останалите бандюги, крадци, убийци, изнасилвачи и т.н. Същото като бъркането на понятието лекар и доктор. Всеки казва че отива в болницата да го прегледа еди кой си доктор, но доктор е научна степен. Лекар е въпросната хуманна професия. Така че пак се извинявам. Никой няма в предвид обиди самите кравари, защото изобщо не става въпрос нито за кауботи, нито за кравите, а за стрелците.
  • 15 барчо

    5 4 Отговор
    Много фино решение да се запази всичко постигнато до тук. Държавата по времете на Загроби и Елфи беше унищожена, както икономически, така и политически, да не говорим за социалните придобивки и още повече за международното и присъствие. Путин я възроди като Феникс от нищото и я направи такава каквато е сега. След него има два варианта, ако остане твърда президентска. Единия е да дойде някой като Жириновски и да предизвика трета световна със сегашната и мощ. Втория е да дойде такъв като Загроби и тя да бъде за втори път поставена на колене и унищожена. Така че този вариант е май най-добрия, който Путин подготвя отсега.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Borislav Popov

    4 5 Отговор
    Той тоз чифутин Путя не мисли как да направи нещо хубаво за народа си и за страната която управлява, той само мисли как да запази влиянието си, за да се задържи колкото си може повече на власт.
    Жалко джудже, жадно за власт.
  • 17 Пешо

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "барчо":

    Ти от руското посолство ли пишеш! Ние да не сме прости! Има интернет, има Ю туб! Може да видим до къде я е докарал любимата ти Русия!
  • 18 да си знаеш

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "барчо":

    Аз немога да разбера вие русофилите на какви препарати сте за да пишете подобни глупости.Путьо не направи от русия - държава ,а направи от кочината - бунище.Русия е на прага на мизерията и положението ще става още по-зле.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания